Keşfet

Satılık Fiji Kayası Veya Mercan Fosili

tequiero

Yeni Üye
Ad Soyad
mustafa
ben alırken fiji kayası dediler üzeri koralin kaplı mercan fiji olarak geçer dediler bilmediğim için o şekilde inanarak aldım daha sonra kayayı görenlerden bazıları bu fiji kaysı değil mercan fosili sadece tabanı fiji kayası dedi hangisi doğruyu söylüyor hangisine güveneceğim bilmediğim için satmaya karar verdim tek parça 10 kg geliyor 300 TL ye diyorum aldığım fiyata satacağım ben emin olmadığım için fiji kayası yada mercan fosili demiyorum resimlerini koyuyorum ne olduğuna siz karar verin sonuç olaarak hangisi doğru emin değilim ama dekor olarak çok güzel duruyor 

İletişim : 0542 258 08 80 Hafta içi 18:00 sonrası 

Hafta sonu 24 saat müsaitim 

siteye sürekli girmediğim için telden ulaşırsanız sevinirimEkli dosyayı görüntüle 24165Ekli dosyayı görüntüle 24166Ekli dosyayı görüntüle 24167

Resimdeki mercan fosilidir

Hocam bunu size fiji kayası diye kim sattı merak ettim. 

Ölü mercan iskeleti.

Sent my iPhone using Tapatalk

bende bunlardan var ve çok memnunum

satın aldığım kişi bu forumda isim vermek istemiyorum ama hakkını yiyemem ben ikileme düştükten sonra istersen paranı geri iade edip taşı alabilirim dedi ama benim mantığım ne aldığım malı iade ederim ne sattığım malı iade alırım karar ilk anda verilmelidir

güncel

güncel

Fotograf atabilirmisiniz?

Fiji(kayalaşmış mercan fosilleri) olmaya birkaç on veya yüzyılı var ölü mercan iskeleti fakat ölü mercan olarakta fiyat biraz yukarda geldi bana aldığınız rakammıdır.

Fiji(kayalaşmış mercan fosilleri) olmaya birkaç on veya yüzyılı var ölü mercan iskeleti fakat ölü mercan olarakta fiyat biraz yukarda geldi bana aldığınız rakammıdır.
aldığım fiyat 250 tl. 300 yazdım çünkü net fiyat yazsamda herkes indirim istiyor. bende 300 yazdım 250 ye vericem iyi günler... :)

aldığın kişi geri alayım dediyse ver. forumda alınan iade edilmez, öyle olmaz böyle olmaz demeye gerek yok. yeni bir akım yaratmaya çalışmanında alemi yok. elinde ki malzemenin maddi değeri yok. biraz açık söyledim, umarım anlarsın. uzatmaya da gerek yok.

nitrifikasyon yapan bakterilerin bir yüzeye tutunup kolonize olduklarını biliyoruz. bu kum, çakıl, kaya veya sentetik biomedya olabiliyor. bu ölü mercan iskeletleri de aynı şekilde bu bakterilerin kolonize olmaları için çok uygun bir yapıdalar ve oksijenli su içlerine kadar girebilecek şekilde çok sık bir doku yapısına sahip , maddi değeri varmı yokmu bilmem bedavaya veren olursa almak isterim :) hem balıklar ve küçük canlılar için aralıklı dallı yapıları sayesinde sığınma imkanı sunuyorlar hemde nitrifikasyon için faydalılar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben 4-5 yıldır hep ölü mavi ve beyaz mercan kayalarıyla kurulum yaparım. Özellikle mavi mercan bence fiji kayası diye satılan kayalardan daha başarılı. Sera siporax gibi bir yapısı var. Tortu tutmuyor vs.. 

Ancak ölü mercan iskeleti kullanılacaksa dikkat edilmesi gereken nokta, çok sivri ve keskin kenarları olmaması ve tortu tutmaması. Bu bakımdan fotoğraftaki biraz sivri kenarlı ve tortu tutabilecek yapıda..

Moderatör tarafında düzenlendi:
tatlı su akvaryumcularında 25-30 liraya satılıyor bu mercan ölüleri. ben birkaç dükkanda karşılaşmıştım. o yüzden mali değeri yok dedim. 

Bence piyasada canlı kaya olarak satılan birçok  kayadan çok daha iyi ve görünüşü çok hoş, yalnız burada sorun olan şey fiyatı. 250/10= 25 TL kilosu, satılması için kilosunu daha uygun yapmalısınız ( Sadece benim fikrim)

Şimdiden hayırlı satışlar dilerim.

öncelikle herkese fikirlerinden dolayı teşekkür ederim belirtmek istediğim ilk şey benim herhangi bir akım başlatmaya çalışmak gibi bir düşüncem yok bu benim tarzım kendi isteğimle aldığım malı iade etmem o benim kararımdır. Fiyat konusunda piyasasına göre durumu nedir bilmiyorum ben sadece aldığım fiyatı yazdım satılır satılmaz bilemem ben bu konuda çok tecrübeli biri değilim öğrenirken !!!tecrübe!!! kazanıyorum yapacak bişey yok zamanla belki ürünlerin gerçek fiyatı ile alırım :)

Banada bu hobiye ilk başladıgımda aqua macroyu kakalamışlardı bubble king niyetine . :D Evet her kazık bencede  bir tecrübedir .Bende sizin gibi elimden cıkarmaya calıştım ama olmadı tereciye tere satmak gibi birşey olur bu :D Bende elimde yedekte tutuyorum şuan çalışan ps me birşey olursa devreye sokarım gecici süre icin.Gerci bir akvaryum daha  kuracak kadar yedek malzeme olduya elimde :D Bu hobiye başlıyanların çok iyi araştırma yapması lazım art niyetli insan çok gerci sizin satıcınız geri almayı kabul etmiş ne güzel

Konu görüntüleyen kullanıcılar