Denizden çıkarabilceğiniz birden fazla tür hermit var. En kolay bulunan 2 tür var ve ben bunları kum hermitleri ve kaya hermitleri diye ikiye ayırıyorum. Kum hermitler gri-beyaz gibi oluyor. Bir kıskacı daha büyük oluyor ve kumları karıştırıyor. Yalnız akvaryumda çok ince kum yoksa bu türden beslemeyin çünkü bu tür kumun içine de gömer kendini. Zaten kayalara pek çıkmaz' date=' ayaklarıyla kumu süzer. Kaya hermitleri ise kırmızı, kahverengi tonlarında oluyor. Bunlar daha etçil oluyor. Kum hermitlerinin ben salyangozlara saldırdığını görmedim. Bir de akvaryumda yeterince boş kabuk olursa ve hermitleri en azından haftada bir beslerseniz, salyangozlara saldırmazlar.[/quote']
Sinan Bey, Selim Bey bir başlıkta bunları yazmış. Bende de epey salyangoz var ve saldırdıklarını görmedim. Kendi aralarında didiştikleri oluyor, o da akvaryuma renk katıyor. Ben özel olarak beslemiyorum, ama gördüğüm kadarıyla yere düşen ya da kıyıda köşede kalmış yemleri yiyorlar. Dip yemi de kullanılabilir belki, sormak gerekli.
Tabi karar sizin, mahçup olmak da istemem. :roll: