Keşfet

Satılık Köpek Balığı, Mustelus Mustelus (linnaeus, 1758)

Renowned

Yeni Üye
Ad Soyad
Cengiz
Selam Arkadaşlar,

Bir hevesle aldığım köpek balığını (Mustelus mustelus (Linnaeus, 1758)) evde iki akvaryumun, hem ses, hem nem hemde alan anlamında çok fazla gelmesi nedeni ile satmak kararını aldım.

(2x 600 Lt akvaryum, 2 kafa motoru, 2 ps ve 2 soğutucuyu aynı odada düşünün)

Köpek balığı oldukça güzel gözükmesine rağmen tercihimi reef akvaryumumdan yana kullanıyorum. Köpkebalığını Mustelus mustelus ismi ile arayabilirsiniz ve resmini görebilirsiniz. Şu anda yaklaşık 50 cm (tam olarak ölçme şansım olmadı) doğada max büyüklükleri 150 cm ve ortalama 80-100 cm arasında olabiliyorlar (internet böyle söylüyor)

Karides ile besliyorum, küçük balıklar, deniz yıldızları, karidesler, deniz hıyraları ile birlikte yaşamaz çünkü menüsünde yer alıyorlar. Mercanlara ve anemonlara bir zararı olduğuna dair bilgi bulamadım.

Nakliyesi biraz hassas bir konu olduğundan kargo mümkün değildir. Yaklaşık 17 kg marin tuz harcadığım 600 LT suyu mevcuttur. Nakliyesi ayarlandığı taktirde suyuda hazır.

Fiyatı 650 TL

ilgilenen arkadaşlar lütfen ÖM atınız

Akvaryumunuzun tam ölçülerini yazarmsınız rica etsem shark akvaryumu nun ?

Umarım iyi bakacak birine gider bu kadar büyük canlıların böyle küçük tanklarda görmek çok üzücü....

Cengiz bey balığı tankınıza ne zaman eklediniz 600 litre de stress yapmadımı shark ? birde 100 e 100 bir akvaryumda nasıl yaşama potansiyeli ? üstü açık akvaryumda atlarmı sizce ?

Cengiz bey balığı tankınıza ne zaman eklediniz 600 litre de stress yapmadımı shark ? birde 100 e 100 bir akvaryumda nasıl yaşama potansiyeli ? üstü açık akvaryumda atlarmı sizce ?

Selamlar,

Yaklaşık bir hafta- 10 gün önce koydum tanka, tuz seviyesi (1.028), su sıcaklığı ve ışık seviyesini kontrullu tutuyorum ve fazla rahatsız etmiyoruz. Bu nedenle sakin yüzüyor ve stress gözlemlemedim.

Stress seviyesini yeme performansından anlamak mümkün oluyor, attığım karidesi anında algılıyor ve bir turun ardından yiyor.(haftada bir besliyorum)

Açıkçası bu tarz hayvanlar uzun mesafe ve düz yüzen hayvanlar, hareketli kalmaları önemli. 100X100 bir akvaryumda rahatlıkla dairesel hareketlerle de olsa hızla yüzebiliyor. kanımca bir 20 santim daha uzasa da hareketi kısıtlanmaz.

Yaşam koşullarını uygun tutmak çok daha önemli gözlemlediğim kadarı ile, fazla ışıktan hoşlanmadığını belirtmiştim, bunun yanında su sıcaklığınıda 24-25 derecede tutmanız şart, yani bir soğutucu olmazsa olmaz.

Eğer çok fazla ziyaretçi cama yapışıp seyerder yada rahatsız ederse mutlaka hızla strese girecektir.

Daha büyük akavaryum daha iyimi olur? elbette her balık için daha geniş yaşam alanı daha az stress demektir. Ancak limitlerinizi zoraldığınızda 100X100 altında bir akvaryuma koyamamak gerekir derim

Benim tankımın üstü kapalı ve açık tank riskli olur.

Bunun yanında yüksek debili bir kafa motoru, ,iyi bir akıntı motoru ve iyi bir PS olmazsa olmaz.

Tüm bunlar benim bilgim çerçevesinde ifade ettiklerim, yanlış bildiklerim varsa mutlaka diğer arkadaşlar düzelteceklerdir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılar

Selamlar,
Yaklaşık bir hafta- 10 gün önce koydum tanka, tuz seviyesi (1.028), su sıcaklığı ve ışık seviyesini kontrullu tutuyorum ve fazla rahatsız etmiyoruz. Bu nedenle sakin yüzüyor ve stress gözlemlemedim.

Stress seviyesini yeme performansından anlamak mümkün oluyor, attığım karidesi anında algılıyor ve bir turun ardından yiyor.(haftada bir besliyorum)

Açıkçası bu tarz hayvanlar uzun mesafe ve düz yüzen hayvanlar, hareketli kalmaları önemli. 100X100 bir akvaryumda rahatlıkla dairesel hareketlerle de olsa hızla yüzebiliyor. kanımca bir 20 santim daha uzasa da hareketi kısıtlanmaz.

Yaşam koşullarını uygun tutmak çok daha önemli gözlemlediğim kadarı ile, fazla ışıktan hoşlanmadığını belirtmiştim, bunun yanında su sıcaklığınıda 24-25 derecede tutmanız şart, yani bir soğutucu olmazsa olmaz.

Eğer çok fazla ziyaretçi cama yapışıp seyerder yada rahatsız ederse mutlaka hızla strese girecektir.

Daha büyük akavaryum daha iyimi olur? elbette her balık için daha geniş yaşam alanı daha az stress demektir. Ancak limitlerinizi zoraldığınızda 100X100 altında bir akvaryuma koyamamak gerekir derim

güncel

Benim tankımın üstü kapalı ve açık tank riskli olur.

Bunun yanında yüksek debili bir kafa motoru, ,iyi bir akıntı motoru ve iyi bir PS olmazsa olmaz.

Tüm bunlar benim bilgim çerçevesinde ifade ettiklerim, yanlış bildiklerim varsa mutlaka diğer arkadaşlar düzelteceklerdir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılar

Guncel

Konu görüntüleyen kullanıcılar