Keşfet

Satılık Reefsafe Denizyıldızı

tristan

Yeni Üye
Ad Soyad
Kutlu
Hiç bi sıkıntısı yoktur. Nadir bir türdür. 100 tl

424a5e9a11050d3b4f4f59d25e3656df.jpg

358898dc336df119a169ba856c276291.jpg

75 oldu dahada inmez :) guncel

Verilmiştir, ilan kitlenebilir. Alan arkadaşa hayırlı olsun...

Araştırmanızı tam yapamadınız oZaman. Ben devamlı rastlıyorum resimdeki yıldıza. Hatta 1 tanede bende var.

Araştırmamı dünya üzerindeki bütün kaynakları tarayan Google üzerinden başlayarak yaptım. Eğer diğer deniz yıldızı türleri gibi akvaryumlarda sık görülen bir tür olsaydı birçok forumda, birçok sitede fotoğraflarına ve kendisi hakkında detaylı bilgiye rastlardım. Bu tür üzerine çok çok az kaynak vardı. Dolayısıyla buradan dünya üzerindeki akvaryumlarda diğer deniz yıldızlarına göre çok daha az sayıda bulunduğu sonucunu rahatlıkla çıkartabiliriz. Bu da kendisini yaygın olmayan bir tür yapar. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ömer'cim bir turun nadir olması icin bulunmaması ve gorunmemesi gerekir degil mı ? Bende diyorum ki ben bu ture devamlı rastlıyorum ve görüyorum.

Istesen bile herzaman 10 ad gem tang bulamayız, 2 ad peppermint Angel bulamayız, 3-4 ad conspicillatus Angel bulamayız NEDEN nadir tur oldugu icin, ama sen benden resimdeki Yıldız'dan iste herzaman 10 tane bulurum. Soz veriyorum, ozel yazdırırsak 20 tanede bulurum :)

Nadirlik göreceli bir kavram. Benim kullandığım nadirlik tanımı akvaryumlarda pek rastlanmayan bir tür olmasını açıklamak üzerineydi. Doğadan bulunup çıkarılabilmesi ile alakalı değil. Bunu da belirtmek için başına "yaygın olmayan" ifadesini eklemişim. Bu yıldızın akvaryumlarda diğer türler kadar rastlanmadığı ise çok basit bir Google taraması ile görülebilir. Bunu savunmama bile gerek yok herhalde. 10-20 tane yazıldığında gelir mi gelmez mi bilemem ama bu rakam bile diğer "yaygın" yıldızlara göre ne kadar az sayıda dolaşımda olduğunun kanıtı gibi. Daha geniş çapta bakmak lazım, tek bir tedarikçinin tedarik edebileceği sayıya değil.

Forumdaki arkadaşlardan denizyıldızı besleyen varsa paylaşsın. Kimde var bu türden. Çoğunlukta ya mavi ya kırmızı. Benim için Ömer beyin yorumu doğrudur. Benim asıl anlamadığım yıldız satılmış, ilan kitlenebilir denmiş. Neden yorum yapılıyor. Ben sahtekar mıyım, yalancı mıyım. Alıcı arkadaşın kafasında bu soru işaretini oluşturmaya, beni zan altında bırakmaya ne hakkınız var. Bu arada yıldızı benden satın alan beyefendi isterse geri iade edebilir.

Fromia, Echinaster, Protoreaster, Linckia, Astropecten familyalarına ait yıldızlar bütün dünyada peynir ekmek gibi satılıyor. Ben de bu yıldızlara gönderme yaparak Nardoa familyasından novaecaledoniae türüne "yaygın olmayan, nadir" bir tür demişim. En basitinden forumun arama kısmına önce "fromia" yazın kaç ithalatta çıkıyor, sonra bir de "nardoa" yazın. 2007-2008 yıllarında konuşulduğu başlıklar çıkıyor sadece. Orada bile Selim, hakkında az ve farklı bilgi olduğundan bahsediyor.

Eşref Bey'le aynı fikirdeyiz sanırım. Sadece ortada bir yanlış anlaşılma var. Nadir derken neyi kastettiğimi anlatabildim diye umuyorum. Yoksa bu tür bir sürü bölgede yaşamına devam ediyor. Ayrıca Red List'e ucundan bile girmemiş yani sağlıklı bir populasyona sahip. :)

Birbirimizi kırmayalım boş yere.

Ömer bey; size sonsuz saygım var. Elbetteki sizin de hatalarınız olacak, beşeri bi durum bu. Bir moderatör olarak fazlasıyla elinizi taşın altına koydunuz. Size hem kendim hem forum olarak çok teşekkür ederim. Ama bu demek olmuyor ki bu konuda hatalısınız. Sonuna kadar size inanıyorum. Hem zaten bu türün nadir rastlanan akvaryumlarda yaygın olmayan reefsafe bi tür olduğunu birtek sizden duymadım. Sorumluluğu üzerinize almayın lütfen. Herkes konuşuyor ama birtek siz söylediğinizi verilerle destekliyorsunuz. Ben size minnettarım sanırım tüm forum da minnettardır...

Syn Tristan sana kimse sahtekar vs demedi kendi kendine afakanlara hic girmene gerek yok. Seni kımseninde kötülediğide felanda yok. Yorum yapılıp yapilmayacagina sen karar veremezsin benim herzaman ithalatçı sularında gördüğüm yıldızı insanlar nadir olarak bilmesin diye yorum yapma gereği duydum. Sattığınız Yıldız'ın nadir olmadıgını bilmeniz devamlı turkiye Pazarı'nda bulunur olması seni neden rahatsız etti onu anlamadım ben ? Satman dogruları ogrenmiyecegin anlamına gelmez degil mı ? Yokuşa hic gerek yok, kızmana darilmanada hic gerek yok kimse senin satışınada tas koymuyor burada bildiklerimizi gördüklerimizi birbirimize söylemessek sağlıklı hobby yapmış olamayız. Bu sebepten dolayı boş yere rahatsız edici kelimeler yazıp insanları kırmanıza gerek yok dostum. Şurada zaten topu topu 3-5 kisiyiz herkeze bilmenin öğrenmenin yası olmadıgını aşılayalım.

O ilan ne zamandır var. Yanlış gördüğünüz bi durum varsa satılmadan yapmalıydınız. Müzakere eder yanlış bişiy varsa düzeltilirdi. Ama siz satıldıktan sonra yorum yaparsanız bu bence gereksiz ve polemiğe açık bi durum olur. Laf ebeliğine gerek yok. Birbirimizi kırmaya gerek yok demişsiniz sonuna kadar katılıyorum ama madem benim üslubumu beğenmediniz neden aynı tarzda yanıt veriyorsunuz. Umarım anlaşılabilmişimdir. Boşu boşuna Ömer bey üzülüyor, sorumluluk hissediyor. Oysa buma gerek yok. Yaygın bi tür değil bunu birtek Ömer beyden değil 2 farklı kaynaktan daha duydum. Dediğim gibi burada yanlış olan sizin insanları bilgilendirmeye çalışmanız değil, aksine güzelde bi davranış. Ama dediğim gibi yanlış gördüğünüz bişey varsa satılmadan önce uyarmalıydınız. Şimdi satıldıktan sonra alıcı arkadaşın aklında soru işareti kaldıysa nolacak. Bunu nasıl telafi edeceksiniz.

Bak guzel kardesim ben senin satışını takip edecek değilim. Boyle bir saçmalık olamaz satılmadan once söyleyeceksiniz diyorsun da sacmaladiginin farkında mısın bilmiyorum ? Satılmadan once söyle doğrusunu satıldıysa söylemene gerek yok insanlar doğrusunu bilmesin. Senin istediğin dogrultu yanlis bir doğrultu sen bırak yıldızı felan ilk once şiddetle izlediğin yolu değiştirmeni rica ediyorum.

Benim acımdan sıkıntı yok alan arkadasa da sanada Ömer'e birer yıldız hediye ederim yeterki dogru olan şey bilinsin. Sen rengini coktan belli ettin ama yanlis yoldasin haberin olsun. Dogrunun zamanı yoktur, dogru herzaman doğrudur bunu rica ediyorum sakın unutma.

Gene söylüyorum senin izlediğin yol Ali'nin kullahını Veli'ye takmak gibi bişey. CIX Sana yakışmadı.

İlanı takip etmiyorsan baktın satılmış kitlenebilir diyor o zaman saygı gösterir susarsın. Hala laf ebeliği yapıyorsun doğru her zaman doğruymuş.. pehhh doğruyu iyi biliyorsun da doğrununda bi zamanı vardır. Onu bilmiyorsun. Sıkıldım artık senle atışmaktan. Geçende aramızda bi yanlış anlaşılma oldu sana hak verdim kusura bakma dedim, anlaştık. Önemli olan empati yapmak. Sen bu empatiyi yapmıyorsun. Doğru bildiğinden şaşmıyorsun ama bak bakalım bi düşün, belkide karşı taraf haklıdır. .. Tarzın baştan yanlış. İlan kapatılabilir denmiş, sen neyin derdindesin anlamadım.

''... Bu arada yıldızı benden satın alan beyefendi isterse geri iade edebilir...''

''...Şimdi satıldıktan sonra alıcı arkadaşın aklında soru işareti kaldıysa...'' 
Yıldızı ben, beğendiğim için almıştım. Güzel bir tür. Benim açımdan herhangi sorun yok, rahat ol.

Ayrıca bu konu için canınızı sıkmaya da gerek yok arkadaşlar; sakin :)    

Konu görüntüleyen kullanıcılar