Keşfet

Satılık Reefsafe Denizyıldızı

Bence de biraz daha sakin olalım. İnternet üzerinden konuşuyoruz, yanlış anlaşılmalar olabilir. Ben neden böyle düşündüğümü çok detaylı bir şekilde anlattım, içim rahat bu konuda. Eşref Bey de neden farklı düşündüğünü anlattı. İyi hoş, bence aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz. Sadece göreceli olan tek bir tabir üzerinden bir tartışma yürüyor.

Bırakalım bu başlığı okuyan diğer üyeler de konu hakkında yazılanları okuyup kendi fikirlerini oluştursunlar. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkür ederim Hakan bey. Umarım bi sıkıntı yaşamadan yıllar boyu akvaryumunuzun bi canlısı olarak kalır.

Ömer bey;

Aslında çok farklar yok sizde, bende, Eşref bey de düşünüyoruz. Ben sadece satıldıktan sonra yorum yapılmasının yanlış olduğunu izah etmeye çalıştım. Yoksa elbette doğru bildiklerimizi yazacağız. Foruma girme sebebimizde bilgilenmek değil mi? Tamam doğada nadir görünen bi tür olmayabilir. Ama akvaryumlarımızda nadir görünüyorsa benim için nadirdir. Üstelik Eşref beyin anladığı anlamda nafir olsa ben bu canlıyı ne 75 tlye alabilir nede 75 tlye satabilirdim. Gem tang denen canlı çok çirkin olmasına rağmen nadir olduğundan 3000-4000 tl gibi rakamlara satılıyor. O zaman bende bu yıldızı 500-1000 tl gibi rakama satmaya çalışırdım. 75 tl bence çok uygun bi fiyat. Herkesin akvaryumunda olan mavi yada kırmızı yıldızlara bile bu rakam istenebiliyor. Ben kimseyle kötü olmak istemiyorum. Eşref beyde kusura bakmasın inş. tarzlar biraz sertleşti.Benim tek endişem Hakan beyin aklına takılabilecek soru işaretiydi. Öyle sorun da olmadığından tarafımca sıkıntı kalmamıştır.

Evet arkadaslar dışardan bakıldığında ortada bir sıkıntı görünmüyor. Bence her iki tarafta haklı. Fikrimi sorarsanız nadir bir tür değil bu gün izmirde bile satın alabiliriz isterseniz :) karsi taraftan bakınca ederinden fazla satılan fiyat konusunda kandirilan kimsede yok. Bence konuyu burada kapatın kimse üzülmesin.

Guzel abicim syn Tristan bey benim icin satılan seyin ederi degil doğruluk payı önemlidir. Neyse sakın bir kafayla gene yazdıklarını ve benim ne demek istediğimi birdaha gözden geçir lutfen.

nadirliğini bilmiyorum ama bende bir tane besledim bu türden ve bende eriyip gitmişti 3 ayda.ki uzun süre arkadaşımın akvaryumunda kalmıstı,oyuzden güvenerek almıstım..ne yer ne içer acaba..akvaryumda en cok ılgı ceken canlıydı ozaman..

Konu görüntüleyen kullanıcılar