Keşfet

Satılık Star Polyp

calyx

Yeni Üye
Ad Soyad
Barış Coşkun
resimde görülen star polyp satılıktır.

boyutları 18x15cm.

fiyatı 50ytl.

9ff0d266c6d0cfaa8970bd4c660cdf8c_82c.jpg

Sanırım bu bir çeşit turbinaria yani starpolip değil , bir çeşit lps.

Bazı kaynaklarda sps olarakda geçiyor.

Star polipden farklı olarak yüksek ışık isteyen bir canlıdır.

ölü lps iskeletine tutunmuş star polyp diye biliyorum.

daha önce başkasında aynısını görmedim. belki de özel bir canlıdır da haberim yoktur :)

Çok çabuk ölebilen bir lps türü.. yabancı kaynaklı sitelerde too hard -pro olarak satılıyor. Çok büyük kayalara koloni yapıyorlar ve kendine iskelet oluşturuyorlar.

Aynen Selçuk beyin dediği gibidir.

Ben kendi tankımda ciddi bir üreme ve büyüme gözlemledim. Kuvvetli ışık altında çok hızlı iskelet oluşturuyorlar

vallahi bende pıtırak gibi ürüyolar. ürerken de altlarında lps gibi bir tabaka da üretiyor olabilirler. henüz tankımda üreyenler çok küçük olduğundan neye tutunduklarına tam olarak emin değilim. fiyat az mı diyorsunuz yani?

neyse, alıyor musunuz, almıyor musunuz? :)

Takas durumları var mı ? Bu işi bağlayalım akşam pazarı ben sevdim canlıyı.

Canlı tubipora musica. Eger boru gibi sert ve kırılgan hortumlardan çıkıyor ise polypleri. Organ-pipe coral diyede gecer. Star polyler ile aynı aileden.

Turbinaria daha farklı bir canlı. Jewel (flower pot coral) benzer cesidi var ama bu bence o değil.

tubiporanın da göbeği böyle olmaz.

laboratuarda üretilmiş olmasın? :)

yaw vazgeçicem satmaktan, bu kadar ilgi olmaz ki :)

not: takasa gelirim ama çok iyi bir canlı veya 2 adet markalı t5 blue 24w ile.

Özelden telefon yollayın lütfen. Bir sürü frag var buluruz bir orta yol. Ömer sen açıldın heee. Mercan ailelerini yakından takibe almışın bakıyorum.

:) sessiz ve derinden gidiyorum Onur. Bu arada senin istediğin motor ve mag testi bende. Artık vereyim Kadıköy'e geçtiğimde.

nal kadar mercan fragla takas olunur mu??? :)

bu arada dikkatli incelemem ve gözlerimin şaşı olması sonucu lps olduğuna karar verdim.

Organ pipe yumuşak mercandır. Yumuşak mercan mı yoksa sert mercan mı olup olmadığını bilimsel sınıflandırmasına bakarak anlayabilirsiniz, mercana bakarak anlaşılmaz.

peki bu nedir? Merak ettim iyice. Hani boru gibi sert ve kırılgan btüplerden çıkıyor ise polypleri Organ-pipe coral diyicem. Ama fotodan tam dibini göremiyorum...

Star polyp mi ? tubipora mı ? turbinaria mı?

linktekinin aynısı. ayrıca tutunduğu yapı da resimdekinin aynısı.

heralde tubipora musica ve yumuşak mercan oluyor..

ama tubipora fiji ve tonga canlısı, bu canlı endonezyadan geldi..

çakma tubipora? (hala 50 ytl :) )

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ya star polip yada organ pipe yani Tubipora. Turbinaria sanırım ismi Tubipora'ya benzediği için yazılmış çünkü çok farklı bir mercan. Star polip mi yoksa organ pipe mı olduğunu söylemek için polipler kapanmış halini görmek gerek.

Bana da öyle gelmişti...

Size özelden mesaj atıyorum. Su ana kadar gördüğüm en populer satış ilanı oldu bu. :)

linktekinin aynısı. ayrıca tutunduğu yapı da resimdekinin aynısı.

heralde tubipora musica ve yumuşak mercan oluyor..

ama tubipora fiji ve tonga canlısı, bu canlı endonezyadan geldi..

çakma tubipora? (hala 50 ytl :) )

Büyük ihtimalle Tubipora, iskeletini karşılaştırmak gerek. Yalnızca Fiji ve Tonga'da yaşamıyor Endonezya'dan Avustralya'ya kadar birçok yerde görülür.

Ömer al getir bana paylaşalım ortadan kesip. Bunları kesmek için makine aldım. :D Yaa ben alayım vereyim birkaç tane frag. Barış Bey daha bendeki fragları görmediniz ama. isterseniz bir daha düşünün.

:D

Saygılarımla

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri