Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çok çabuk ölebilen bir lps türü.. yabancı kaynaklı sitelerde too hard -pro olarak satılıyor. Çok büyük kayalara koloni yapıyorlar ve kendine iskelet oluşturuyorlar.
vallahi bende pıtırak gibi ürüyolar. ürerken de altlarında lps gibi bir tabaka da üretiyor olabilirler. henüz tankımda üreyenler çok küçük olduğundan neye tutunduklarına tam olarak emin değilim. fiyat az mı diyorsunuz yani?
Canlı tubipora musica. Eger boru gibi sert ve kırılgan hortumlardan çıkıyor ise polypleri. Organ-pipe coral diyede gecer. Star polyler ile aynı aileden.
Turbinaria daha farklı bir canlı. Jewel (flower pot coral) benzer cesidi var ama bu bence o değil.
Organ pipe yumuşak mercandır. Yumuşak mercan mı yoksa sert mercan mı olup olmadığını bilimsel sınıflandırmasına bakarak anlayabilirsiniz, mercana bakarak anlaşılmaz.
peki bu nedir? Merak ettim iyice. Hani boru gibi sert ve kırılgan btüplerden çıkıyor ise polypleri Organ-pipe coral diyicem. Ama fotodan tam dibini göremiyorum...
Ya star polip yada organ pipe yani Tubipora. Turbinaria sanırım ismi Tubipora'ya benzediği için yazılmış çünkü çok farklı bir mercan. Star polip mi yoksa organ pipe mı olduğunu söylemek için polipler kapanmış halini görmek gerek.
Ömer al getir bana paylaşalım ortadan kesip. Bunları kesmek için makine aldım. Yaa ben alayım vereyim birkaç tane frag. Barış Bey daha bendeki fragları görmediniz ama. isterseniz bir daha düşünün.