Keşfet

Satılık

mfsarisoy

Yeni Üye
Ad Soyad
fatih sarısoy
kırmızı ve yesil yerli anemonlar 15 ytl.

Yerli hangi tür domates mi ?

bu tür satışlar hoşuma gitmiyor nedense yanlış bende belki ama herkesin ulaşa bileceği tür canlılar bunlar bostancı sahil de bile var

yeni üye ve ilk yazı satış :wub:

haksızmıyım onur abi?

halil arkadaşımız dogru söylüyor 2sene önce bende toplamıştım

Bende yerli tğürlerin para ile satılmasına çok karşıyım.tekeler ble para ile satılıyor çok etik bulmuyorum.

Endemik türlerin satışı yasak diye biliyorum.

adamın kendi malı çıkarmıştır emek göstermiştir.satar yada hediye eder..

Bende Murat beye katılıyorum.Belkide akvaryumcudan oda parayla almıştır.Bilemeyiz ki...

Saygılar...

Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar denizden toplanan kayaların kürlenmiş kaya diye satılmasına hepimiz karşıyızda,bence herşeye bukadarda karşı olmayalım.benimde domatez anemon ilanım var.koray beyin dediği gibi bende parayla aldım.hamde sattığım fiyatın 2 katına.bunların yerli olduğunu herkez biliyor.ilanlara çokda müdahale edilmesini doğru bulmuyorum.conch'larda yerli ama uzun süre mumla aradık.birçok kişide benim gibi 6 usd'den aldı :)

ben bu tarz şeylri bir şey satarken yanında hediye olarak veriyorum ama parayla satılması çok garip gelmiyor.. adam dalmıştır, emek sarfetmiştir.

domatesler endemik bir türmüdür değil midir bilmiyorum..

asıl sorun, ilk mesajını bu ilanla yapması sanırsam :)

Ben olaya şu açıdan bakıyorum .elbette conch gibi her yerde bulamadığımız türleri gidip bulup dalıp getiren emek harcayan ve bu canlıyı (mal olarak nitelendirmek istemedim) bizlere getirebilmek için masraf yapan arkadaşlara emeğinin ve masrafının verilmesinden yanayım.Ama mesela ben bayramoğluna yakın oturuyorum hatta deniz kenarında oturan arkadaşlar mutlaka bunu yapmıştır.10 dakikada sadece akvaryumda kullandığım kepçe ile 50 teke karidesi çıkartıyorum onlarca salyangoz domates anemonu alabiliyorum bunun için ise elimi bileğime kadar sokmama yeterli.Aynı şekilde bu uygulamayı yapıp satan akvaryumcu ve hobicilerllede karşılaştım.Bu bana etik gelmiyor açıkçası. bu tarafa yolu düşen her arkadaşada teke ve salyangoz çıkartabilirim hatta olayı daha ileri götürüp çay bile ısmarlayabilirim :) Tabi bu benim düşüncem katılan olur katılmayan olur.Bunu belki bu ilan altında tartışmakda yanlış ama konu açılınca atıyoruz işte mesaj.

arkadaşlar denizden toplanan kayaların kürlenmiş kaya diye satılmasına hepimiz karşıyızda,bence herşeye bukadarda karşı olmayalım.benimde domatez anemon ilanım var.koray beyin dediği gibi bende parayla aldım.hamde sattığım fiyatın 2 katına.bunların yerli olduğunu herkez biliyor.ilanlara çokda müdahale edilmesini doğru bulmuyorum.conch'larda yerli ama uzun süre mumla aradık.birçok kişide benim gibi 6 usd'den aldı :)
Ender bey 6 dolar conchlar için çok yüksek bir miktar bende denize yakın bir yerde oldugum için geçen yaz ayında baya bir çıkartıp satmıştım ama direk toptan satan bir firmaya ben yerli canlıların forumda satışına karşı degilim ama herşeyinde bir layıgı vardır mesela teke karidesi yakalarken kayanın üstüne oturuyorum ayagımı suya uzattıp bekliyorum elimde ufak bir kepçe karidesler ayagıma gelip benim kepçe ile almamı bekliyorlar bunun bir bedeli olamaz ama domates anemonu kayadan çıkartmak işkence elinde bıçakla ugraşıyorsun büyük bir dalga gelip arkandan sana vuruyor vücudunu kayalar kesiyor bunun dogal olarak bir bedeli olacak yada counh lar elinde büyük bir kepçe dalıp duruyorsun sonra 100 metre sahile gidiyorsun topladıklarını bırakıyorsun sonra tekrar yüzüp gene ugraşıyorsun ama dedigim gibi 6 dolar çok fazla bir fiyat saygılar..(bu arada Türkiye nin farklı illerinde bulunan ihtiyaç sahibi arkadaşlarada hediye ettim gene aynı şeyi yapabilme imkanım var tabi İstanbul dışı olursa diye düşünüyorum çünkü istanbul da akvaryumculardan temin edilebiliyor)

ersan bey;

teklif güzel.teke bir yana çay içmek için bile gelinir.otarafa yolumuz düşer umarım.

ergün bey;

hediye anlayışınız çok güzel.ama ben elimde bıçakla kazısam genede satmam herhalde.yanlız yanlış anlaşılma olmasın,ben dünyanın parasını verdim aldım,hatamı anladım benim gibi yeni başlayan birine,dünyanın parasına satarım gibi bir anlayışım'da yok.zaten bahsi geçen rakamlarda temsili rakamlar.

barış abi;

kimsenin bişey aldığı yok yahu kime hediye edeyim :) arkadaşın birine motor lazımdı,motorla birlikte bir,domatez anemon birde damsel hediye ederim dedim sonra dedi :)

bu arada imkanları olan arkadaşlar domatez anemon,conch gibi canlıları çıkarıp hediye ederlerse çoğu kişinin hayır diyeceğini sanmıyorum.bahane ile birde çay içeriz.

bu arada aklıma takılan bir soru,madem bu canlılar yerli,neden alırken usd yada kur üzerinden ödüyoruz? ben domatez anemonumu alırken usd kuru ödedim. alırken sorsaydın demeyin :)

şimdi bir petshopa gittiğinizde birkaç mercanın fiyatını aldığınızda sonrada tomato anemones fiyatı sorduğunuzda diğerleri gibi onada dolar bazında fiyat verilecektir. herşeye dolar olupta ona lira duyarsanız garibinize gitmezmi:) ticari zihniyet ve müşteri yaklaşımı olsa gerek budurum.ama bence genede tomato anemone toplamak zahmetli bir iş..kayalara öyle bir tutunurlarki parçalamadan çıkarmak kabiliyet ve sabır işidir.zaten suyun içinde deniz anası gibi gezerlerken görülmüyorlar:)sabırın bir karşılığı vardır..ya akvaryumunuzda bakarken keyif alırsınız yada sattığınızda karşılığını aldığınızda yada hediye ettiğinizde aldığınız teşekükrle...bu seçime saygı duymak gerekir bence...

ama sanırım arkadaş birkaç kırmızı ve yeşil anemona bu fiyatı istiyo:)

tane fiyatıysa biraz abartılı olmuş.

Domates anemonu endemik bir canlı değildir. Akdeniz haricinde de bulunmaktadır. Bende yerli türlerin satışını etik bulmamakla beraber hoşuma giden, işime yarayacak birşey bulursam parayı verir alırım.

hoşuma giden, işime yarayacak birşey bulursam parayı verir alırım.
aynen öyle.

ama sonra fahiş fiyatla aldığımı öğrenince bozulurum biraz :)

akvaryumcular da satıyor uğraşmak istemeyen ordan satın alıyor ancak bir foruma üye olup ilk yazı olarak yerli anemon satış ilanı bana tuhaf geldi. Hani paylaşım ön plandaydı satış yapmak için üye olunuyor düşüncesine kapıldım yoksa forumlarda yarım paket yemini satan bile var :D

domates anemonu akvaryumda çokta güzel bir canlı değil. endemik yada parayla verilmesi hususu dışında budur fikrim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar