Keşfet

scooter

tristan

Yeni Üye
Ad Soyad
Kutlu
Arkadaşlar bu tür red scooter mı yoksa ruby scooter mı? Zannedersem biri kuru yeme yatkın diğeri yani ruby olan daha zor türmüş. Fotoğraftakinin hangisi olduğu konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Birde pod fazla yok bende, nefsimzie hakim olamadık bi çift aldık :(  Akvaryumda ona rakip yok. Yem konusunda da fikirlerinize ihtiyacım var...

Biraz acil malaesef :(

Ekli dosyayı görüntüle 42167

Kutlu Bey Merhaba.

Sizdeki RUBY Red Scooter diye isimlendirilenden, bildiğim kadarıyla. Erkek-dişi farkı üst yüzgeçlerinden bariz belli oluyor, bunu göz önünde bulurdunuz umarım alırken  :)

Bende Red Scooter olanından bir çift mevcut, yemde yemekteler, aldıktan birkaç gün içinde alıştılar yeme. Red scooter'ların hemen yeme eğilim göstermesi benide açıkçası şaşırttı fakat bu tür yeme naz yapıyormu net bilemiyorum. Deneyim sahibi arkadaşlar kısa sürede deneyimlerini aktaracaklardır. 

Kutlu sendekiler ruby red scooter blenny, bundan beslemedim hiç ama defalarca red scooter bakmıştım.

Onlar hiç bir zaman kuru yem almadılar, tek beslenmeleri podla oldu. Ancak donmuş yem yediklerini görmüştüm.Özellikle donmuş yemin kuma kadar inmesi için akıntıyı kapatıp fırsat yaratmak ilk başlarda onlar için özendirici olabilir.

Kutlu sendekiler ruby red scooter blenny, bundan beslemedim hiç ama defalarca red scooter bakmıştım.
Onlar hiç bir zaman kuru yem almadılar, tek beslenmeleri podla oldu. Ancak donmuş yem yediklerini görmüştüm.Özellikle donmuş yemin kuma kadar inmesi için akıntıyı kapatıp fırsat yaratmak ilk başlarda onlar için özendirici olabilir.
Dondurulmuş olarak ne önerirsin peki dostum? Bi sürü çeşit var. Cycloptan tutta brine shrimpe kadar Bi sürü ...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kutlu Bey Merhaba.
Sizdeki RUBY Red Scooter diye isimlendirilenden, bildiğim kadarıyla. Erkek-dişi farkı üst yüzgeçlerinden bariz belli oluyor, bunu göz önünde bulurdunuz umarım alırken [emoji4]
Bende Red Scooter olanından bir çift mevcut, yemde yemekteler, aldıktan birkaç gün içinde alıştılar yeme. Red scooter'ların hemen yeme eğilim göstermesi benide açıkçası şaşırttı fakat bu tür yeme naz yapıyormu net bilemiyorum. Deneyim sahibi arkadaşlar kısa sürede deneyimlerini aktaracaklardır. 

Erkek dişi olayını gözönüne almadım malesef :(

Birde bunlara maşa ile 3-5 kez dokunsan pek tepki vermiyorlar bu normal mi sizce

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizdeki red Ruby, 

ben yaşatamadım :(

sanırım alışamadı, yoksa tankta pod bolluğu vardı...

red scooter şu an besliyorum, kafasına göre kuru yem veya pod yiyor...

donmuş yem hiç denemedim ama, 2 tavsiye var,

mysis shrimp  ve süper shrimp(Artemia nın vitaminle zenginleştirilmiş modeli)...

mysis ile besleyen duydum, dibe düşeni topluyormuş...

super shrimp ise ocean nutrition markasının bu balıklar için yem tavsiyesi...

scooter yazısını görünce biran dedim benden başka motosiklet kullananda varmış  forumda :)  

ne güzel bir canlıymış bu böyle bu arada

Canlı mysis olunca yiyorlar da dondurulmuş yem olarak mysisten ziyade fish veya lobster eggsi daha rahat yiyorlar.

Akvaryumda spagetti yosun ve canlı mysis varsa güzel olur. 

Ama spagetti yoksa işiniz zor :)

Ekstrem'de mevcut ama bana satmadılar mesela.

Canlı mysis olunca yiyorlar da dondurulmuş yem olarak mysisten ziyade fish veya lobster eggsi daha rahat yiyorlar.

Akvaryumda spagetti yosun ve canlı mysis varsa güzel olur. 

Ama spagetti yoksa işiniz zor :)

Ekstrem'de mevcut ama bana satmadılar mesela.
Spagetti sanırım pod için diyorsunuz. Hemen bu akşam bulsam yine pek fayda etmeyecek durumuma sanırım ki biraz süre geçmesi gerek anladığım kadarı ile. 

elimde ocean nutrition MIX var. 3 ayrı çeşit de dondurulmuş ocean nutrition sipariş ettim. 2 gün sonra gelecek. 2 gün sanırım akvaryumdaki podlar vs. yeterli olur. 

Sipariş ettiğim yemler şunlar;

Super Shrimp

Lobster egg

Formula one

Mix (elimde zaten vardı)

Ocean Nutrition
Marine quintet , brine shrimp ve Marine mix veriyordum.
Genelde pek seçici degildiler. Zaten quintet içinde 5-6 çeşit farklı olan yem var.

Spagetti sanırım pod için diyorsunuz. Hemen bu akşam bulsam yine pek fayda etmeyecek durumuma sanırım ki biraz süre geçmesi gerek anladığım kadarı ile. 

elimde ocean nutrition MIX var. 3 ayrı çeşit de dondurulmuş ocean nutrition sipariş ettim. 2 gün sonra gelecek. 2 gün sanırım akvaryumdaki podlar vs. yeterli olur. 

Super Shrimp

Lobster egg

Formula one

Mix (elimde zaten vardı)
Spagetti yerine şu kırmızılardan olur mu sanırım kırmızı macro alg olrak geçiyor ? 

Olur, onda da pod çoğalıyor, pek fark yok pod açısından...

Super Shrimp
Lobster egg
Formula one
Mix (elimde zaten vardı)
Super shrimp için denedikten sonra yorum yapabilirseniz sevinirim.

Bir de kaya aranıyor ilanınızı gördüm, kayadan ziyade birkaç öbek makro alg ve irili ufaklı mercan kırıklarını bir köşeye yığabilirsiniz.

Umarım yemler iş görür de bunlara gerek kalmaz.

Super shrimp için denedikten sonra yorum yapabilirseniz sevinirim.
Bir de kaya aranıyor ilanınızı gördüm, kayadan ziyade birkaç öbek makro alg ve irili ufaklı mercan kırıklarını bir köşeye yığabilirsiniz.
Umarım yemler iş görür de bunlara gerek kalmaz.
Şanssızlık bu ya siparişimdeki tüm yemler var süper shrimp stokta yokmuş :( Yarın süper shrimp bulmalıyım. Deneyince mutlaka yorum yaparım. Mercan kırığı ve macro alg deneyeceğim ama macro alg anca sumpta olur zira akvaryumda tang türleri var, bi günde tüketirler diye düşünüyorum :(

Zaman kazanmak için canlı artemia verebilirsiniz. Benim de mandarin için uyguladığım bir yöntemdi. Kısaca bahsediyim.

Öncelikle artemia çıkarmanız lazım. Artemia çıktıktan sonra akşam saatlerinde bütün sistemi kapatıyorsunuz. Geri dönüş motoru kuvvetli ise dönüş motoru da dahil. Sonra el feneri olur, telefonun fener özelliği olur. Bu ışık kaynağı ile akvaryumun ufak bir kısmını aydınlatıyorsunuz ve artemiaları şırınga yardımı ile bu aydınlattığınız alana gönderiyorsunuz. Sistem ve ışıklar kapalı olduğu için zaten artemilar da ışığa doğru gitmek istiyor ve dağılmıyorlar. Balığınız da buradan rahatça besleniyor. Bu yöntemle bana aç gelen bir mandarini kurtarmıştım. Biraz zahmetli bir yöntemdir ama garanti sonuç verir. Balık zaten buradan bir kere beslendiği zaman sürekli orayı bir kolaçan eder donmuş yem denemesi de yapabilirsiniz bu alanda kuru yemde :55ac42d09fd21_EmojiSmiley-06:

Diğer uyguladığım yöntem şişe ile besleme. Uzunca ağzı dar bir şişenin içene kabuksuz artemia yumurtası koyup besliyordum. İki mandarin balığım da kabuksuz artemia yumurtasını yemişlerdi ama akvaryumda fırsatçı bir wrasse varsa balıklarınızdan önce davranacaktır. Bu yöntemde denenebilir ama ilk yazdığım yöntem gayet etkili en azından taze besin değeri yüksek yem yemiş olacak. Zaten yüzmek için çok enerji harcayan balıklar değil bir de üstüne canlı yem ilaç gibi gelecektir. En azından baya bir zaman kazanırsınız :55ac42d09fd21_EmojiSmiley-06:

Ekli dosyayı görüntüle 42177

Ekli dosyayı görüntüle 42175

Ekli dosyayı görüntüle 42176

Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman kazanmak için canlı artemia verebilirsiniz. Benim de mandarin için uyguladığım bir yöntemdi. Kısaca bahsediyim.
Öncelikle artemia çıkarmanız lazım. Artemia çıktıktan sonra akşam saatlerinde bütün sistemi kapatıyorsunuz. Geri dönüş motoru kuvvetli ise dönüş motoru da dahil. Sonra el feneri olur, telefonun fener özelliği olur. Bu ışık kaynağı ile akvaryumun ufak bir kısmını aydınlatıyorsunuz ve artemiaları şırınga yardımı ile bu aydınlattığınız alana gönderiyorsunuz. Sistem ve ışıklar kapalı olduğu için zaten artemilar da ışığa doğru gitmek istiyor ve dağılmıyorlar. Balığınız da buradan rahatça besleniyor. Bu yöntemle bana aç gelen bir mandarini kurtarmıştım. Biraz zahmetli bir yöntemdir ama garanti sonuç verir. Balık zaten buradan bir kere beslendiği zaman sürekli orayı bir kolaçan eder donmuş yem denemesi de yapabilirsiniz bu alanda kuru yemde:55ac42d09fd21_EmojiSmiley-06:
Diğer uyguladığım yöntem şişe ile besleme. Uzunca ağzı dar bir şişenin içene kabuksuz artemia yumurtası koyup besliyordum. İki mandarin balığım da kabuksuz artemia yumurtasını yemişlerdi ama akvaryumda fırsatçı bir wrasse varsa balıklarınızdan önce davranacaktır. Bu yöntemde denenebilir ama ilk yazdığım yöntem gayet etkili en azından taze besin değeri yüksek yem yemiş olacak. Zaten yüzmek için çok enerji harcayan balıklar değil bir de üstüne canlı yem ilaç gibi gelecektir. En azından baya bir zaman kazanırsınız:55ac42d09fd21_EmojiSmiley-06:

Ekli dosyayı görüntüle 42177
Ekli dosyayı görüntüle 42175
Ekli dosyayı görüntüle 42176
Çok teşekkür ederim mutlaka yarın deneyeceğim. Yalnız yarın sadece sera marka bulabilirim. Sanırım iyisi salt lake. Kargoyla alsam 2 güme gelse 24 saatte çıksa en erken 3 güne ... hayırlısı inş

Rica ederim ne demek...

Mix paketlerde olur. Benim de genel de kullandığım mix tek kullanımlık olanlar. Elde ne varsa artık :55ac42d09fd21_EmojiSmiley-06:  ama üç gün dayanacaktır balıklar. Bu türler sırtından zayıflamaya başladığı zaman tehlike çanları çalıyor demektir. Benim şu zamana kadar gözlemlediğim bu. 

Kabuksuz artemiada dikkat edin, fosfat oranı çok yüksek, beslemeye uğraşırken su değerleri kritik seviyeye gelebiliyor...

Konu görüntüleyen kullanıcılar