Zaman kazanmak için canlı artemia verebilirsiniz. Benim de mandarin için uyguladığım bir yöntemdi. Kısaca bahsediyim.
Öncelikle artemia çıkarmanız lazım. Artemia çıktıktan sonra akşam saatlerinde bütün sistemi kapatıyorsunuz. Geri dönüş motoru kuvvetli ise dönüş motoru da dahil. Sonra el feneri olur, telefonun fener özelliği olur. Bu ışık kaynağı ile akvaryumun ufak bir kısmını aydınlatıyorsunuz ve artemiaları şırınga yardımı ile bu aydınlattığınız alana gönderiyorsunuz. Sistem ve ışıklar kapalı olduğu için zaten artemilar da ışığa doğru gitmek istiyor ve dağılmıyorlar. Balığınız da buradan rahatça besleniyor. Bu yöntemle bana aç gelen bir mandarini kurtarmıştım. Biraz zahmetli bir yöntemdir ama garanti sonuç verir. Balık zaten buradan bir kere beslendiği zaman sürekli orayı bir kolaçan eder donmuş yem denemesi de yapabilirsiniz bu alanda kuru yemde:55ac42d09fd21_EmojiSmiley-06:
Diğer uyguladığım yöntem şişe ile besleme. Uzunca ağzı dar bir şişenin içene kabuksuz artemia yumurtası koyup besliyordum. İki mandarin balığım da kabuksuz artemia yumurtasını yemişlerdi ama akvaryumda fırsatçı bir wrasse varsa balıklarınızdan önce davranacaktır. Bu yöntemde denenebilir ama ilk yazdığım yöntem gayet etkili en azından taze besin değeri yüksek yem yemiş olacak. Zaten yüzmek için çok enerji harcayan balıklar değil bir de üstüne canlı yem ilaç gibi gelecektir. En azından baya bir zaman kazanırsınız:55ac42d09fd21_EmojiSmiley-06:
Ekli dosyayı görüntüle 42177
Ekli dosyayı görüntüle 42175
Ekli dosyayı görüntüle 42176