Keşfet

Şekerle Nitrat Düşürmek

üç gündür bir cay kasıgının yarısı kadar seker ro suda eritip akvaryuma eklıyorum.akvaryum 1tonluk balık akvaryumu.ps bubblemaster 250,akvaryum ıcı akıntı yuksek nıtrıt sıfırlandı gıbı nıtratta bır degısıklık yok 50 ppm .ps kuru ve saglam toplamaya bugun basladı.degısıklıklerı bıldırecegım burdan

Tankınızda nitrifikasyon oluşmadan alternatif yöntemleri denemenizi önermem şeker,votka gibi yöntemler genel amaç olarak denitrifikasyonu hızlandırmak için kullanılır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
bugun olcumlerı amonyak,0 nıtrıt 0.

nitrat 30 ppm e indi akvaryumda bulanıklık yosunlasma vs yok,nıtrıt nıtrat testı tropıc marıne,

seker kullanımını artırmadım hıc gunde 1 cay kasıgı tam dolu degıl ama.yanında 3 kapak nıtrıvec.her gun elyaf degısımı

nitrat 30 ppm e düştü yarın bıraz su degısımı yapacagım,nıtrıt o amonyak 0,balıklarda beyaz benek yok

Bugun den itibaren bende denemeye başladım tankım 700 lt 2 çay kaşıgı attım 1 saat geçmeden ps herzamankinden fazla toplamaya başladı,rengi yanmış şeker gibi ve kuru topluyor saygılarımla...

Şeker yerine votka denemenizi tavsiye ederim. Şeker nitrat-fosfatı yokeden bakterileri çoğaltırken diğer zararlı bakterileride arttıracaktır

abi 1 70 lik şişe vodka alim elime hem kendim içim hem balıklara verim beraber kafa yapalım ne güzel sonra azıcık çakır oldumu,balıklarla sohbet falan etmeye başlarım.ohhhhhh bbeeeeee :D

3 gün önce bende şeker kullanmaya başladım.1.gün 1 çay kaşığı, 2.gün 2 çay kaşığı,3. gün 3 çay kaşığı attım.Bu ne kadar sürecek, kaç kaşığa kadar çıkıp ne kadar süre ile devam edeceğim.

500 litreye kactane kesme seker atmayalıyım saygılar

arkadaslar bu metodlar kafanıza gore uygulayabıleceginiz,ezbere, testler yapılmadan denge gozetilmeden yapabileceginiz seyler deildir kesme sekerle olacak sey hıcdegildir. Bilip bilmeden arastırmadan tavsiye ile gidilmez arastırın ogrenin mucize yoktur bu hobide 2 seker at olsun bitsin yok bole bisi

Kıtlama daha iyi diğer şekere oranla daha yavaş eridiği için kontrollu bir düşüş sağlar. :lol:

Selam herkese;

Nitratı düşürmenin en kolay ve en etkili yolu ana tankın çıkşını tank içerisinden alt seviyeden çekmekten geçmektedir. Yani sump'a giden suyu tankın en alt seviyesinden almak gerekiyor. Yani şöyle düşünebilirsiniz. benim ana tankta çok sirkülasyon var, Veya bunu gibi bir çok durum düşüne bilirsiniz. Ama yoğunlaşan su ağırlaşır ve tabana çöker bazı noktalar hareketsizdir etse dahi yetersizdir. Size önerim bu durumdan kurtulmamnın tek yolu bende böyledir. Ayrıca 3 arkadaşıma aynı sistemi yaptık çok iyi sonuç verdi. Sitem hakkında bilgi isterseniz verebilirim. Selamlar

Aman arkadaşlar şekeri fazla kaçırmayın.

İyi bir PS niz, techizatınız ve vaktiniz yoksa yapmanızı tavsiye etmem,

sonuç; 0 nitrat :)

sonuç;1 blue damsel, podlar ve birçok küçük canlı. :(

sonuç ; işten 1 kaç saat izin alıp,toplama kabı temizlemek için 30 km yol.

Bu Konuyu tam anlatan bi makale veya bir yazi varmi tam lazım olduğunda şaşırmayalım .

abi 1 70 lik şişe vodka alim elime hem kendim içim hem balıklara verim beraber kafa yapalım ne güzel sonra azıcık çakır oldumu,balıklarla sohbet falan etmeye başlarım.ohhhhhh bbeeeeee :D
Bende bunu düşündüm :) Kafa çakır olunca artık balıklarla sofra kurarız...

nitratı düşürmek için canlıların kan değerleriyle oynamak ne kadar etik? zira kesme şekerde olsa canlı suyu süzdükçe bünyesine giriyor. velhasıl pul yalamak bile 1/10 kalori kazandırırken git gide artan dozda şeker hele hele alkol basmak nitratı giderir gibi gozukse de uzun vadede canlıların sağlığını bozmayacak mı?

onur , şekeri bakterilerin kan şekeriyle oynamak için kullanmıyoruz, şeker bakterilerin enerji ihtiyacını karşılıyor ve bunu bol bulduklarında bir anda popülasyonları artıyor, sayıları artan bakteriler döngü sırasında daha fazla işlem yaptıkları için serbest dolaşan nitratı tüketiyorlar ve belli bir süre sonra ölüyorlar çünkü suda ihtiyaçları olan ani dozlamadaki besini tüketiyorlar , görevlerini yapıp ölüyorlar,kalan sağlar bizim oluyor.

oksijenli ortamda ve oksijensiz ortamda yaşayan bakteri çeşitleri var. bunların kullandıkları enerji kaynağı farklı.şeker ve alkol bunların bir parçası.

( örnek: ışık kullanarak fotosentez yapan yeşil canlılarada ışık enerjisi veriyoruz ,oda bunu kullanarak besin işliyor )

eğer yanlışım varsa lütfen düzeltin, uzmanlık alanım değildir.

400-500 ltlik tanklarda bu tip karbon kaynaklarını 0.7 - 0.8 ml seviyelerinde vermek gerekiyor. Dikkat edilmesi ve akvaryumun gerçek su hacmine oranla dozlamanın özenle yapılması gerek. Hangi sistem seçilecekse o sistem ile ilgili ciddi yazıların kokunmasını öneriyorum

Konu görüntüleyen kullanıcılar