Keşfet

Şekerle Nitrat Düşürmek

verilen şekerin sadece bakteri populasyonunda harcaındıgını ve balık/mercan larında da bu şekerin bir miktarını süzüp etkilenmediğini gösteren bi makaleyle karşılşan var mı?

Bumetodu uygulamıştım,300litreye 1çay kaşığı,5-6 saat sonra akvaryum bulanıklaşmaya başladı,sabah kalktığımda su rakı kıvamındaydı,yaklaşık 30 saat sonra bulanıklık gözle görülür bir şekilde yok olmaya başladı,toplamda 35saat sonra su pırıl pırıl oldu,uygulamadan önce 40 olan nitrat uygulamadan sonra ölçülemiyordu,herhalde 0 ......

ps çok fazla topladı,ileriye dönük herhangi bir sorun olmadı,ama yinede çok dikkatli olmak gerekir,risk alınırmı alınmazmı kişiye kalmış...

verilen şekerin sadece bakteri populasyonunda harcaındıgını ve balık/mercan larında da bu şekerin bir miktarını süzüp etkilenmediğini gösteren bi makaleyle karşılşan var mı?
Şeker büyük bir molekül, hemen kolayca emilmesini beklememek lazım. Balıklar su içerisindeki şekeri içtikleri su ile alacaklardır. Ama bir miktar emilse dahi şeker hiçbir canlıya kimyasal olarak uzak bir molekül değil. Tüm canlılar değişik besinler içerisinde karbonhidrat dolayısı ile şeker alıyorlar.

Şeker kullanımının direk balıklara etkisinden ziyade olaşacak biyolojik ve biyokimyasal süreçte mercanlar için bir endişe söz konusu olabilir.

Ben zaman zaman akvaryumdaki canlılar için hazırladığım deniz ürünleri çorbasına genelde bir tatlı kaşığı şekerde ilave ediyorum. Bu haftada bir veya iki kez oluyor , olumlu veya olumsuz etkilerini fark etmedim ama yüklü bir besleme sonrası azot döngüsünü desteklemek için ekliyorum.

Bir defalık bir çay kaşığı şekerle 40 ppm nitratın sıfırlanabileceği pek olası görünmüyor.

İyi bir skimmer kullanarak ve kesinlikle mavi sünger kullanmadan nitrat cok cabuk dusuyor. Ben süngeri çıkartğımdan beri nitrat 1 haftada 15'den 5-2,5 arasına geriledi. Bir hafta dediğim geçen cuma ölçtüm 15'di dün akşam olçtüm 5-2,5 seviyelerindeydi (Salifert). Şimdilik elyaf kullanıyorum onu da sadece su değişimlerinden 3 gün sonraya kadar daha önce şekerden votkaya her yöntemi denedim ama şunu söyleyebilirim en etkilisi şeker ama doğru şartları sağlamadıkça o da geçici bir önlem bence.

Konu görüntüleyen kullanıcılar