Keşfet

Selamlar

rodent

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan
Fluval edge 46 resif maceramla aranıza katıldım. Öncelikle tankımı ve kullandığım ekipmanları tanıtayım. 

Fluval halo led aydınlatma

fluval cp1 dalga motoru

eheim 1001 kafa motoru

tunze 9001 ps

Refraktometre

natures ocean bio active canlı kum (5 kg)

5 kg kadar canlı kaya

öncelikle sump a sifonlama yöntemi ile suyu çekiyorum elektrik kesintilerinde taşma sıkıntısını çözecek gibiyim üstünde çalışmalar yapıyorum. Ayrıca sumpta herhangi bir filtre malzemesi kullanmadım sifonlama ile suyu çektiğim için Debi düşük oluyor,fiziksel temizlik için geceleri yatmadan önce içine elyaf aktive karbon ve fluval biomax koyduğum şelale filtreyi kullanıyorum. Sabahta ps yi devreye alıp şelaleyi kapatıyorum(elyafı hergün değiştiriyorum)şuanda test kitim yok ama arayışlara başladım o yüzden su değerlerim Hakkı'nda bilgim yok,canlı kum ve canlı Kaya kullanmama rağmen döngü için 15 gün kadar bekleyeceğim 15 gün sonra su değerlerine bakıp canlı girişlerine başlayacağım(temizlik Ekibi)umarım bu süreci yardımlarınızla sorunsuz bir şekilde atlatırım,şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 37458

Ekli dosyayı görüntüle 37459

Ekli dosyayı görüntüle 37460

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fluval edge 46 resif maceramla aranıza katıldım. Öncelikle tankımı ve kullandığım ekipmanları tanıtayım. 

Fluval halo led aydınlatma

fluval cp1 dalga motoru

eheim 1001 kafa motoru

tunze 9001 ps

Refraktometre

natures ocean bio active canlı kum (5 kg)

5 kg kadar canlı kaya

öncelikle sump a sifonlama yöntemi ile suyu çekiyorum elektrik kesintilerinde taşma sıkıntısını çözecek gibiyim üstünde çalışmalar yapıyorum. Ayrıca sumpta herhangi bir filtre malzemesi kullanmadım sifonlama ile suyu çektiğim için Debi düşük oluyor,fiziksel temizlik için geceleri yatmadan önce içine elyaf aktive karbon ve fluval biomax koyduğum şelale filtreyi kullanıyorum. Sabahta ps yi devreye alıp şelaleyi kapatıyorum(elyafı hergün değiştiriyorum)şuanda test kitim yok ama arayışlara başladım o yüzden su değerlerim Hakkı'nda bilgim yok,canlı kum ve canlı Kaya kullanmama rağmen döngü için 15 gün kadar bekleyeceğim 15 gün sonra su değerlerine bakıp canlı girişlerine başlayacağım(temizlik Ekibi)umarım bu süreci yardımlarınızla sorunsuz bir şekilde atlatırım,şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 37458

Ekli dosyayı görüntüle 37459

Ekli dosyayı görüntüle 37460
Arkadaşlar test kiti olarak jbl in proscan diye bir ürünü var işimi görürmü acaba

Salifert test kullanıyorum memnunum tavsiye edebilirim jbl kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim

Mg ca kh salifert

no3 Tropic marin

po4 nyos

Sanirim ph icin adwa ad12 digerleri icin salifert kullanacagim

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaslar sump kismina girmesi gerektigi icin  selale filtre tak cikar isi zahmetli olmaya basladi onun yerine dis filtremi kullansam en azindan devamli temizligi ni yapar rahat ederim gibi geliyor

Hayırlı olsun kaya dizaynınız mükemmel olmuş bayıldım polyp ve musroom türleri akvaryumda fevkalede duracaktır eminim lakin ps kapatmanız sudaki nitrat seviyenizi sürekli artıracaktır bir diğer yandan oksijen problemi ilede karşılaşacaksınız buna bağlıda bir takım problemlerle karşı karşıya kalmanız an meselesi tabiki örn bakteri ölümleri sonrasında nitrit nitrat ve amonyak süreci başlayacak fosfat vs sürüp gidecek 

kardeşim merhaba,bende Fluval Edge 46 litre bir akvaryum aldım ve ps konusunda sıkıntı cekiyorum. Sizin sumpun öçlülerini rica edebilirmiyim ben de yaptırayım ondan.

Tunze 9001 çözdü mü işi 

Konu görüntüleyen kullanıcılar