Keşfet

Seramik Kaya Kullanimi

Özelden mail adresini at göndereyim Bahadır :) Foto çekmek kabiliyetim değil adam gibi resim çekemiyorum çektiklerimi koysam tonla eleştiri alırım çünkü renkler bile anlaşılmıyor. İstanbul daki hobicilerden ricam fotoğraf çekerken nelere dikkat etmek gerek, ayarlar nasıl olmalı vs vs konusunda beni bilgi bombardımanına tutmaları :)

bak senin hatırın için bi tane çektiim resme bak ne kadar yeteneksiz olduğuma karar ver :)

http://g.imageshack.us/img99/02112008085fs6.jpg/1/]

seni kursa gönderelim abi :D

Devrim Bey;kendinize bu konuda biraz fazla haksızlık ediyorsunuz diye düşünüyorum.

Gayet güzel bir fotoğraf,canlılarınız da çok güzel...

Güzel fotoğraflar çekmek önce bilgi sonra da kabiliyet gerektiğide aşikar..

Bu konuda hem bilgili hemde kabiliyetli arkadaşlar var,yer yer bu konu hakkında da bilgilerini paylaşıyorlar sağolsunlar..

http://www.resifbolgesi.com/forum/index.php?showtopic=1126

kötü değil resim devrim birkaç karede önden çeksene akvaryumu görelim bence çok hoş çıkmış

haklısın Gökçe, Gökhan beyin 3 aylık seramik kaya fotoğrafını da gördükten sonra tereddüt kalmıyor bu konuda.

peki bu seramikleri alıp deniz'e yatırsak nasıl olur mesela ben iskenderundayım ve böyle bir imkanım var.

alıp bu seramik kayaları denize yatırıp nekadar bekletsek randıman alabilirmiyiz dersiniz?

Çalınır :)

Çalınmazsa bence max. 1 ayda süper kürlenir...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cem Bey,

Seramik kayalar, eğer salınım yapıyorsa bir süre denizde tutmak çözüm olabilir. Ancak denizden çıkarttıktan sonra tekrar kürlemek gerekecektir.

Çünkü denizde bulunduğu süre içinde yengeç, yosun, worm vs. gibi canlılar seramik kayalarınıza yerleşecektir. Deniz içinde askıda, tabana temas etmeden tutabilirseniz, bakteri dışındaki canlı yerleşimi biraz olsun engelenebilir. Bu arada denizde tutulan kayalara aerob/anaerob bakteriler yerleşecektir. Kayalar akvaryuma alındığında hem sıcaklık hemde su yoğunluğu değişeceğinden bu bakterilerin de etkileneceğini gözönünde bulundurmanız gerekir.

seramik kayaları neden alıp denizde kürleme gereği duyuyorsunuz? zaten akvaryumun içindede aynı işlem gerçekleşecek.

Konu görüntüleyen kullanıcılar