Keşfet

seri power led için yardım

deepnblue

Yeni Üye
Ad Soyad
Onur
90 cm'lik ince bir kasaya, aralarında eşit boşluk bırakarak toplam 9 watt royal blue ledi 3+3+3 şeklinde bağlasam, bu sayı fosforik renkleri patlatmaya yeter mi?

Yoksa 3+3+3+3 şeklinde en az 12 tane mi kullanmalıyım?

Amacım tamamen fosforik renklere yönelik, o yüzden sayıyı çok da abartmak istemiyorum, aydınlatma olarak zaten T5 kullanıyorum.

Bir de bu kadar az lede soğutucu plaka ve driver gerekli midir yoksa sadece adaptör alsam olur mu?

Fikir veren olursa internetten sipariş vermeyi düşünüyorum, işin içinden çıkamazsam da Karaköy yolları.

Ledlerin özellikleri şöyle yazıyor:

Bridgelux Royal Blue 3 watt

445-455 nm

Volt:3v - 3,6v

Amper:70ma - 700ma 

12 led olarak yapsan daha güzel görüntü olur. Ayrıca Ledler için alüminyum soğutucu ve driver şart. Driver olarak Meanwell LPC-35-700 led driver'ını önerebilirim.

Biz arkadaşla, 12*1w e27 duy led ampül alıp, beyaz LED'leri söküp, içine royal blue 3w ve blue 1w ve uv 3w koyduk, 

3w lar da çalışıyor ama 1w lar daha parlak yanıyor çünkü driver 1w ...

fosforlu renkler gece klübü gibi oldu...

uv ler 395-400 nm...

şimdi uv için 410-420nm de alacağız...

395 ten 420 ye kadar uv, 

royal blue ve 460-470nm mavilerle gayet her tip fosfor parlıyor...

t5 yanı iyi fikir ...

t5 le besle, ledle parlat :)  iyi slogan oldu...

bende metal +t5 var onun yanına led uv ve maviler sabit asacağım, denedim elde tutarak çok fark ediyor renkleri parlatmada...

royal blue çok abartırsanız maviye boğuyor, uv ve açık mavi ağırlıklı, az royal blue tavsiye ederim...

Onur Bey merhaba,

3 w led kullanacaksanız 700mA'lik sabit akım sürücü kullanmanız gerekir. Piyasada seri şekilde çubuk pcb'ler (LED'leri lehimleyebileceğiniz çubuk şeklinde hazır devre) var. Çeşitli boylarda ve 6'lı, 9'lu, 12'li olarak bulabilmeniz mümkün. Kullanacağınız led sayısına göre, o aralığı kapsayacak sürücü almanız gerekir. 

3 w ledler çok ısınacağından  pcb'yi bir alüminyum profile sabitlemenizi öneririm. LED'leri pcb'ye lehimlerken ve pcb'yi profile bağlarken ısı transfer macunu kullanmayı unutmayın. 

Alış verişi internetten yapmak yerine yüz yüze yapmanızı tavsiye ederim. Sorularınıza cevap alabilirsiniz. Anadolu yakasında, Küçükyalı'da Semiled'in yeri var. Karaköy'de de Galata Elektronikten bu ürünleri temin edebilirsiniz. 

Kolay gelsin. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı 

Not: Forumda benden daha bilgili arkadaşlarımız var, atladığım bir husus varsa ekleyecek-düzelteceklerdir. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
12 led olarak yapsan daha güzel görüntü olur. Ayrıca Ledler için alüminyum soğutucu ve driver şart. Driver olarak Meanwell LPC-35-700 led driver'ını önerebilirim.
Bahsettiğiniz sürücüyü buldum, fiyatı da uygun. Sağ olun.

royal blue çok abartırsanız maviye boğuyor, uv ve açık mavi ağırlıklı, az royal blue tavsiye ederim...
Normal mavileri şundan düşünmedim zaten 2 tane blue plus yakıyorum, fosfora yetmese de belli bir mavilik katıyor.

Baktığım sitede 420 nm süper aktinik led de var, 2 royal blue arasına 1 süper aktinik güzel fikir aslında. Yalnız royal blue 5 lirayken, süper aktinik 15 lira.

Led sayısını 12'de tutarsam dediğiniz gibi boğmaz herhalde.

Mercanı akvaryumcuda muhteşem renkler altında alıp, evdeki akvaryuma koyunca hüsran yaşamaktan bıktım artık  :)

Onur Bey merhaba,

3 w led kullanacaksanız 700mA'lik sabit akım sürücü kullanmanız gerekir. Piyasada seri şekilde çubuk pcb'ler (LED'leri lehimleyebileceğiniz çubuk şeklinde hazır devre) var. Çeşitli boylarda ve 6'lı, 9'lu, 12'li olarak bulabilmeniz mümkün. Kullanasınız led sayısına göre, o aralığı kapsayacak sürücü almanız gerekir. 

3 w ledler çok ısınacağımdan bir alüminyum pcb'ye bir alüminyum profile sabitlememiş öneririm. LED'leri pcb'ye lehimlerken ve pcb'yi profile bağlarken ısı transfer macunu kullanmayı unutmayın. 

Çalış verişi internetten yapmak yerine yüz yüze yapmanızı tavsiye ederim. Sorularınıza cevap alabilirsiniz. Anadolu yakasında, Küçükyalı'fa Semiled'in yeri var. Karaköy'de de Galata Elektronikten bu ürünleri temin edebilirsiniz. 
Feza Bey siz bana daha önce ayrıntılı bir şekilde açıklamıştınız ama ben o mesaja ulaşamadığımdan konu açayım dedim. Tekrar yazmışsınız çok teşekkür ederim.

2 tane 6'lı çubuk pcb alıp, 3 tanede bir kırmaya karar verdim.

UV ledlere bulaşmazsam şöyle bir hesap çıkıyor,

12 tane royal blue led: 60 lira

2 tane 6'lı çubuk pcb: 12 lira

35-700 9-48 volt 700mA sürücü: 40 lira

Geriye alüminyum profil kalıyor, bunun için de Küçükyalı'daki yere bakacağım.

Led driver'ı internetten alacaksanız aynı sitede muhtemelen alüminyum soğutucu olacaktır.

Gidip görerek alacağım ama bahsettiğiniz şeyler bunlar mı oluyor?

12li Line Pcb soğutucu

pr_01_1740.jpg

pr_01_1620.jpg
pr_03_1620.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar