Keşfet

Ses problemini çözemiyorum

ONUROS

Yeni Üye
Ad Soyad
ONUR
Sump olmadığı için askı skimmer kullanmam gerekiyor ancak 2 adet skimmer denedim (tunze 9006, bm nacqq) titreşim sorunun önüne geçemiyorum, daha başlamadan bitirmek üzereyim. Akvaryum 60x60x50 ölçülerinde, altında 60x60x70 mdf mobilya var. Dalga motoru rw4 ses sorunu yok. Ancak skimmerı çalıştırdığım anda altta uğultu, akvaryumda ciddi miktarda titreşim var. Skimmerı komple suya soktuğumda en ufak ses ve tireşim yok, normal seviyeye getirip taktığımda camdan ve alt dolaptan gelen ses çok fazla, durulmuyor. Akvaryumun altında 4 farklı strafor denedim, ses yalıtımı kauçuk sünger denedim ama nafile. Çözümü varmıdır ? Bulamazsam başlamadan bitecek gibi bu kurulum.

ps altına sünger koy  mavi sünger bayagı keser sesi  bir dene 

Öncelikle merhabalar.Kurulumunuz hayırlı olsun.

2 adet skimmer bir diğerine engel olacaktır.Oyüzden 1 adet skimmer kullanmınızı öneririm.

ps altına sünger koy  mavi sünger bayagı keser sesi  bir dene 
Sump olmadığı için askı skimmer kullanıyorum. Bu yüzden taban alt cama değmiyor. Yanlara koyduğumda da fayda etmedi.

Öncelikle merhabalar.Kurulumunuz hayırlı olsun.

2 adet skimmer bir diğerine engel olacaktır.Oyüzden 1 adet skimmer kullanmınızı öneririm.
Teşekkür ederim. 2 skimmerı denemek için ayrı ayrı kullandım, acaba sorun skimmerda mı diye. Motor güçleri birbirinden zıt olsada aynı etkiyi yaratıyor ikise, titreşim sesi ve uğultu çıkıyor.

Herkese günaydın,

Motorların ses yapması havayı çekerken zorlanmasından anladığım,

Dün bende askı skimmer var boyu 2520 hava alan boruya hava filtresi taktım hem toplaması değişti hemde ses olayı baya azaldı.

Havanın az gelmesinden sanırım tanka hava kabarcıkları kaçıyordu şimdi hava filtresi ile hava girişi sabitlendiğinden tanka hava kaçmasıda azaldı.

Denemenizi tavsiye ederim.

Hava filtresi dediğiniz ne acaba, link varmı

Skinmerı örneğin akvaryum ortasında tuttuğumda motor sesi sıfır. Cama yaklaştığı anda titreşim ve uğultu oluyor, hemde çok fazla. Sorunum hava emişi değil kesinlikle. Camda ve mobilyadaki uğultu ve titreşim. Oda sadece motoru cama yaklaştırdığımda oluyor. Cihazlarda sorun yok. 

Ayni problem bende de var. Bubble magus qq1 kullaniyorum. Skimmer ile camin temas ettigi yuzeye sunger koydum. Biraz azaldi ses ama zamanla artiyor saniyorum sunger ozelligini yitirip sertlesiyor. Kesin cozumunu bilen varsa inanilmaz makbule gecer

Sent my GT-I9300 using Tapatalk

Mehmet bey,

Hava motorları var aşağıda resim ekliyorum. Skimmer tanka ortalar ve aşağıdaki gibi bir motor takarsanız ses azalıyor.

Ben skimmer'ın cama değen kısımlarına koltuk ve saldalyelerin ayaklarına takılan kauçuk yada keçe altlıklar var yapıştırılan onlardan yapıştırdım oda fark ediyor.

Ama hava motoruna dikkat edin hava kuvvetli geldiğinden skimmer ayarını yüksek tutuyorsunuz. Hava motoru bozulur yada birşey olursa taşma ile ilgili sıkıntı olabilir. 

Ekli dosyayı görüntüle 35084

Mehmet bey,

Hava motorları var aşağıda resim ekliyorum. Skimmer tanka ortalar ve aşağıdaki gibi bir motor takarsanız ses azalıyor.

Ben skimmer'ın cama değen kısımlarına koltuk ve saldalyelerin ayaklarına takılan kauçuk yada keçe altlıklar var yapıştırılan onlardan yapıştırdım oda fark ediyor.

Ama hava motoruna dikkat edin hava kuvvetli geldiğinden skimmer ayarını yüksek tutuyorsunuz. Hava motoru bozulur yada birşey olursa taşma ile ilgili sıkıntı olabilir. 

Ekli dosyayı görüntüle 35084
Hava filtresi diyince ben susturucu gibi bişey anladım, direkt hava motoru bağlarsak skimmer toplamasıda artar, ama ben askı p.s kullanıyorum taşarsa ayvayı yeriz:)

Evet toplama artıyor. Dediğin gibi dun ben taşırdım ama cabuk farkettim kurtardım yoksa hanim evden kovardı ;) ben evdeysem takıyorum dışarıdayken söküp normale alıyorum evde yokken istediği kadar ses yapabilir

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne yazık ki sessiz bir PS ile değiştirmekten başka çareniz yok. 

Evet toplama artıyor. Dediğin gibi dun ben taşırdım ama cabuk farkettim kurtardım yoksa hanim evden kovardı ;) ben evdeysem takıyorum dışarıdayken söküp normale alıyorum evde yokken istediği kadar ses yapabilir

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu şekilde ph'da oynama çok olur. Canlılar özellikle blue tang powder vs. varsa kaybedebilirsiniz...

Teşekürler,

Ben zaten ps nin toplama kabına toplatmıyorum, hortumu uzatıp 5 lt bidon koydum arkaya sürekli onun içine akıyor atıklar.

Bu yüzden biraz kurtarma şansım oluyor. Zaten söylediğiniz gibi ph sıkıntı olacak ise kullanmam.

Bende 1 tane clarki var şu an ps fazla toplama da yapmıyor.

Sorunumu çözdüm sayılır çok az bir ses kaldı onuda dolap içi yalıtımıyla çözeceğim. 

Skimmerların ses sorunu kesinlikle yok, olsaydı eğer akvaryumun ortasına tuttuğumda ses sıfırlanmazdı. Sorun akvaryum veya dolaptaydı. Akvaryumu boşalttım, dolaptan indirdim. Dolabın ayaklarına kauçuk sünger koydum. Akvaryumun altınada düz olacak şekilde 4 kat çarşaf üstüne strafor koydum. Dolap çerçevesi kalın olduğu için sorun olmadı. Şuan ses % 80 azalmış durumda o büyük uğultu yerini vızıltı şeklide bir sese bıraktı. Oda sadece dolap içinde, yalıtım ile çözebilirim. Şuan ne tunze 9006, ne bm qq, ne de hydor slim skim 250 ses yapmıyor. Yüzey emişi nedeniyle sanırım hydor ile devam edeceğim, su üzerinde ki bütün partekülleri 1 saatte topladı neredeyse, üstü açık akvaryumda çok güzel birşey.

Bir skimmer vibrasyonu dolapta bu kadar ses yapıyorsa sorunu dolapta aramak, hatta dolabın sağlamlığını sorgulamak daha doğru. Dolap olarak mdf mobilya demişsiniz, dolap içinde dolabın sağlamlığını arttıran bir taşıyıcı sistem felan var mı?

Bir skimmer vibrasyonu dolapta bu kadar ses yapıyorsa sorunu dolapta aramak, hatta dolabın sağlamlığını sorgulamak daha doğru. Dolap olarak mdf mobilya demişsiniz, dolap içinde dolabın sağlamlığını arttıran bir taşıyıcı sistem felan var mı?
Fırat bey merhaba,

Dolap özel yapım kalın mdf den, ortadan dikme var, içte  köşelerde altta üstte toplam 8 adet taşıyıcı L dirsekte var. Dolapta en ufak bir esneme veya kayma problemi yok. 

Onur bey anladım dolap hakkında bu detayları bilmediğim için fikir yürütmek istemiştim. Ama dediğinizden anladığım kadarıyla dolap yeterince sağlam. Umarım sorunu çözersiniz.

Onur bey anladım dolap hakkında bu detayları bilmediğim için fikir yürütmek istemiştim. Ama dediğinizden anladığım kadarıyla dolap yeterince sağlam. Umarım sorunu çözersiniz.
İnşallah Fırat bey, teşekkür ederim.  Çok az bir vızıltı sorunum kaldı, inşallah gidereceğim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri