Keşfet

Shallow Reef Denemesi (80*38*27h)

ozan3585

Yeni Üye
Ad Soyad
Ozan Demiral
Arkadaşlar Herkese Merhaba,

Daha önce 120*600*50h olan tankımı taşınma dolayısıyla kapatmak zorunda kaldım ve 2-3 aydır kafamda olan Shallow Reef Tank projesini hayata geçirdim.

Siz değerli forum ailesinin de tecrübesiyle ortaya güzel birşeyler çıkarmak için uğraşacağım.

Yeni tankımı kısaca tanıtmak isterim ;

Kurulum : 01 Ocak 2017

Ana Tank Ölçü : 80*38*27h (İçten Durso)

Sump : 90*35*40h (Su tamamlama bölmeli)

PS : BM Nac  7

Aydınlatma : Ecotech Marine Radion xr30w g2

Geri Dönüş : Jebao DC 6000 (Eski tankımdan kaldığı için 1. seviyede çalıştırıyorum)

Dalga Motoru : Jebao RW-8

Tuz : Elimde kalan Reeflowers Reef ile kurulum yapıldı fakat devamında Red Sea Coral Pro ile devam edeceğim.

Kum : Mavi Tutku Kemal Bey'lerin kendi markaları olan Zeochem kalsiyum karbonat destekli kum

Testler : Salifert KH, Ca, Mg, NO3

Azoo PH, NO2, NH3/NH4, PO4

Su arıtma : RO silikat reçinesi yeni değişti.

Su Tamamlama : DIY 

Su Değerleri: 

Sıcaklık : 25

Tuzluluk :1024

Ca : 450

Mg : 1500+

KH : 7,3 

PH : 7,5

NO2(Nitrit) : 0,1

NO3(Nitrat) : 0

PO4(Fosfat) : 0

NH4/NH3(Amonyak/Amonyum) : 0

01 Ocak'ta tuzlu su dönmeye başladı dün(09 Ocak) itibariyle 2 Tüp Prodibio Start Up kırıp 3 adet Conch girişi yaptım.

Şu an için herhangi bir sıkıntı görünmüyor canlıların keyfi yerinde çok şükür. Birkaç gün içinde ufak ufak balık girişi yapıp sonrasında mercan tasarımına odaklanacağım.

Sizlerinde değerli görüşlerini ve önerilerini bekliyorum. Birkaç fotoğraf ile tanıtımı bitireyim.

Ekli dosyayı görüntüle 42035Ekli dosyayı görüntüle 42033Ekli dosyayı görüntüle 42034Ekli dosyayı görüntüle 42031

Gayet şık, dizay bir tank olmuş

Uzun soluklu sorunsuz bir tank olaması dileklerimle

Çok güzel olmuş ozan bey tam benimde istediğim gibi elinize sağlık 

Çok güzel olmuş ozan bey tam benimde istediğim gibi elinize sağlık 
Tesekkur ederim Faruk Bey sizin tank bundan daha guzel olacaktir eminim.

2 adet palyaco girişi ile bismillah dedim.
Taze fotolari da paylasayim ;

/monthly_2017_01/20170110_182351.thumb.jpg.66b4484aa2d4d77e25970fb865aeb57f.jpg/monthly_2017_01/20170110_182326.thumb.jpg.654886c3d49d5178c1ce88eacacfbccc.jpg/monthly_2017_01/20170110_182318.thumb.jpg.760d9286742c79786819175209a4900a.jpg

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tankin yeni sakinleri ortama alisti ve ilk günden yem bile aldilar.

/monthly_2017_01/20170110_202809.thumb.jpg.716ad26dbaf9995a2712746911e5c64a.jpg

Ozan

Çok iyi olmuş uzun soluklu olmasını dilerim diatom basladımı bittimi bunuda belirtirseniz çünkü diatom oluşup bitmeden tam anlamıyla oturum sağlanamıyor canlılara acele etmeden uzun ve güzel bir kurulum olmuş şimdiden hayırlı olsun

Çok şık ve güzel bir tank olmuş maşallah. devamlılığı olur inşallah.

Şeffaf silikonlu cok az var gördüğüm kadarıyla, tuzlu suda .. biri de bende :)   bu dikkatimi çekti

Çok şık ve güzel bir tank olmuş maşallah. devamlılığı olur inşallah.
Şeffaf silikonlu cok az var gördüğüm kadarıyla, tuzlu suda .. biri de bende [emoji4]  bu dikkatimi çekti
Tesekkur ederim insallah uzun ömürlü olacak.

Seffaf silikonlu tanklar gozume cok daha hos geliyor :) Ozellikle extraclear cama daha cok yakistiriyorum.

Ozan

Çok iyi olmuş uzun soluklu olmasını dilerim diatom basladımı bittimi bunuda belirtirseniz çünkü diatom oluşup bitmeden tam anlamıyla oturum sağlanamıyor canlılara acele etmeden uzun ve güzel bir kurulum olmuş şimdiden hayırlı olsun
Teşekkür ederim. Diatom başlamadı start up ile yaptim kurulumu. Bundan onceki nanoda da diatom beklemeden giris yapmistim. Palyaco ve conch dayanikli turler oldugu icin döngüyü daha da hizlandirdigini dusunuyorum. Tabi yaptığımın dogru oldugunu iddaa etmiyorum :) yeni baslayacak arkadaslarin sabirli olmasini tavsiye ederim. Benim tankimda sorun olmuyor diye her tankta ayni durum olacak diye birsey yok tabi :)

Ozan

Ozan Bey hayırlı olsun yeni tank, sığ şık olmuş. Sağlıkla büyütün canlılarınızı.

Ozan Bey hayırlı olsun yeni tank, sığ şık olmuş. Sağlıkla büyütün canlılarınızı.
Tesekkur ederim Ilker abi. Sen yavas yavas fraglari hazirlarsin artik kardeşine :)

Ozan

Tank çok güzel olmuş kayalar sade inşallah sorunsuz bir akvaryum olur. Fakat bu akvaryumu yapan kişi neden inişi akvaryumun içine yapar bir türlü anlayamadım. Bende de 130 70 50 bir tank var ve iniş ortadan yapıldı. 70 derinlik 40 gibi duruyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tank çok güzel olmuş kayalar sade inşallah sorunsuz bir akvaryum olur. Fakat bu akvaryumu yapan kişi neden inişi akvaryumun içine yapar bir türlü anlayamadım. Bende de 130 70 50 bir tank var ve iniş ortadan yapıldı. 70 derinlik 40 gibi duruyor.

Kadir bey tesekkur ederim oncelikle. Inisin icten olmasini ben istedim ama mecburiyetten dolayi yerim musait degildi arkadan yada yandan taşırma yapmaya :(

Ozan

O zaman şöyle söyleyeyim köşeye yapmakla çok iyi seçim yapmışsınız. Ben bir arkadaşa danıştımtım ortadan yaptır su her yerden insin demişti o an mantıklı gelmişti [emoji23] şimdi tankın ortasında Eyfel kulesi gibi duruyor

7418bc238716519373b6a12b72bddf6c.jpg

Butunlugu bozmamak icin pleksiyi beyaz yaptirdim cok batmio gozume açıkçası :)

Ozan

Ozan bey alt sehbanın yuksekliği nedir baya ferah olmuş

Faruk bey ozellikle 1 mt yaptirdim karsisina sandalye alip oturunca tam goz hizama gelecek sekilde ayarladim :) tankta yuksek olmadigi icin hem ustten hem karsidan seyir zevki guzel oldu.

Ozan

Faruk bey ozellikle 1 mt yaptirdim karsisina sandalye alip oturunca tam goz hizama gelecek sekilde ayarladim :) tankta yuksek olmadigi icin hem ustten hem karsidan seyir zevki guzel oldu.

Ozan

bende bugun alt sehba yaptırmayı düşünüyorum ben 90 olarak düşünmüştüm ama 1 metre daha iyi tabi değerlendireceğim 

bende bugun alt sehba yaptırmayı düşünüyorum ben 90 olarak düşünmüştüm ama 1 metre daha iyi tabi değerlendireceğim 
Hem boylelikle sump alaninda daha rahat hareket alani saglamis olursunuz. Su tamamlamaya su doldururken psyi yerinden cikarirken vs. iyi oluyor.

Ozan

Konu görüntüleyen kullanıcılar