Merhaba herkese.
Sistemin bir turlu yerine gelmemesinden dolayı resetleyip tamamen su değişimi yapıcam. Adim adim yazıyorum aykırı birşey varsa önerilerinizi bekliyorum
su tamamen bosalacak. Canlılar idarelik alınacak.
Boşaltılan su ile kayalardaki tortular elle temizlenecek ve reset işlemi tamamlanana kadar aynı suda duracak. ( ayni kayalar tekrar kullanılacak. )
kum alınacak. ( ve yeni argonit serilecek. )
ekipmanlar saf su ile yıkanacak ve 1 saat kurumaya bırakılacak.
Yeni su kumun üzerine basılacak. Sonra ıslak olan kayalarla direk dizayn yapılacak.
Ekipmanlar fişe takılacak.
Canlilar direkt koyulacak. ( alıştırarak )
kum yeni olacak. Bendeki katalarda da pek bir bakteri olduğunu sanmıyorum. Gelen suyla da bakteri taşınmaz deniliyor ; bu durumda ilk kez bakteri takviyesi yapmam gerekecek mi yoksa sadece beklemeli miyim ?
Diatom sanırım olmayacak değil mi ?
Varmi önerisi uyarısı ve tavsiyesi olan ?
Tesekkurler
Sistemin bir turlu yerine gelmemesinden dolayı resetleyip tamamen su değişimi yapıcam. Adim adim yazıyorum aykırı birşey varsa önerilerinizi bekliyorum
su tamamen bosalacak. Canlılar idarelik alınacak.
Boşaltılan su ile kayalardaki tortular elle temizlenecek ve reset işlemi tamamlanana kadar aynı suda duracak. ( ayni kayalar tekrar kullanılacak. )
kum alınacak. ( ve yeni argonit serilecek. )
ekipmanlar saf su ile yıkanacak ve 1 saat kurumaya bırakılacak.
Yeni su kumun üzerine basılacak. Sonra ıslak olan kayalarla direk dizayn yapılacak.
Ekipmanlar fişe takılacak.
Canlilar direkt koyulacak. ( alıştırarak )
kum yeni olacak. Bendeki katalarda da pek bir bakteri olduğunu sanmıyorum. Gelen suyla da bakteri taşınmaz deniliyor ; bu durumda ilk kez bakteri takviyesi yapmam gerekecek mi yoksa sadece beklemeli miyim ?
Diatom sanırım olmayacak değil mi ?
Varmi önerisi uyarısı ve tavsiyesi olan ?
Tesekkurler