Keşfet

Sıfırlarken ( %100 oturmuş su ile değişim ) önemli noktalar.

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese. 

Sistemin bir turlu yerine gelmemesinden dolayı resetleyip tamamen su değişimi yapıcam. Adim adim yazıyorum aykırı birşey varsa önerilerinizi bekliyorum :)  

su tamamen bosalacak. Canlılar idarelik alınacak.  

Boşaltılan su ile kayalardaki tortular elle temizlenecek ve reset işlemi tamamlanana kadar aynı suda duracak. ( ayni kayalar tekrar kullanılacak. ) 

kum alınacak. ( ve yeni argonit serilecek. ) 

ekipmanlar saf su ile yıkanacak ve 1 saat kurumaya bırakılacak. 

Yeni su kumun üzerine basılacak. Sonra ıslak olan kayalarla direk dizayn yapılacak. 

Ekipmanlar fişe takılacak. 

Canlilar direkt koyulacak. ( alıştırarak ) 

kum yeni olacak. Bendeki katalarda da pek bir bakteri olduğunu sanmıyorum. Gelen suyla da bakteri taşınmaz deniliyor ; bu durumda ilk kez bakteri takviyesi yapmam gerekecek mi yoksa sadece beklemeli miyim ? 

Diatom sanırım olmayacak değil mi ? 

Varmi önerisi uyarısı ve tavsiyesi olan ? 

Tesekkurler :)  

Anlattığınıza göre resetleme değil formatlama olacak bu bildiğiniz.Herşey silenecek bakteriler ölecek su değişecek kayalar kurutulacak kum karışacak.Yani bildiğiniz bu windows başlatılıyor bölümü.Bence canlıları hemen koymak çok sakıncalı bakteri oturması gerekiyor.

Anlattığınıza göre resetleme değil formatlama olacak bu bildiğiniz.Herşey silenecek bakteriler ölecek su değişecek kayalar kurutulacak kum karışacak.Yani bildiğiniz bu windows başlatılıyor bölümü.Bence canlıları hemen koymak çok sakıncalı bakteri oturması gerekiyor.
Kayala  Kurutulmayacak ıslak islak kurumadan yeniden hemen kullanılacak. 

Bakteri dengesi kendi kendine oturur sanıyorum ? 

Kayalar sıkıntılı suyu zaten emmişti.Kurutmadan ve sıfırdan kürlemeden koyarsan hiçbirşey değişmez.Kayaları kurut , kürler ve hatta hiç kullanma sıfır kaya al.

Berk bey diatom her şartta olacak bu döngü meselesi oturmuş tanka kaya ilavesi bile yapsanız diatom olur.

Sizin yöntemde bakteri kültürü girmeniz etkili olur sonuçta bekleyen canlılarınız var. 

Akvaryumunuzda ne sorun vardı tam bilmiyorum ama kumu degistirip ayni kayalari koymak birsey degistiricegini dusunmuyorum acikcaksi.kayalari da resetlemeniz gerek ve sifirdan tamamen kurmaniz gerek .ben camasir suyu tuz ruhu sirke ile kayalari resetledim gecici akvaryumda mercan ve baliklarim .bugun diatom basladi.yeni kum da almistim zaten..kayalari arindirmadan ayni sorunu peşinize takarsiniz.

Akvaryumunuzda ne sorun vardı tam bilmiyorum ama kumu degistirip ayni kayalari koymak birsey degistiricegini dusunmuyorum acikcaksi.kayalari da resetlemeniz gerek ve sifirdan tamamen kurmaniz gerek .ben camasir suyu tuz ruhu sirke ile kayalari resetledim gecici akvaryumda mercan ve baliklarim .bugun diatom basladi.yeni kum da almistim zaten..kayalari arindirmadan ayni sorunu peşinize takarsiniz.

Berk bey diatom her şartta olacak bu döngü meselesi oturmuş tanka kaya ilavesi bile yapsanız diatom olur.

Sizin yöntemde bakteri kültürü girmeniz etkili olur sonuçta bekleyen canlılarınız var. 
Tesekkurler yorumlar icin. 

Oncelikle tankı yeniden kurmak istememenin sebebi bakteri döngüsünün oturmadığını düşünmem. Yanı herhangi bir sorundan dolayı bozmuyorum. Kayaların seklini biçimini de seviyorum o yüzden yeniden kullanmak istedim. Sadece daha sabırlı ve düzenli ilerlemek icin gönlüm rahat olsun diye baştan kuracağım. 

Su tam anlamıyla oturmuş bile olsa ; canlıları hemen koymak yanlış mi ? 

Bu durumda bir kerelik bakteri kirmakta fayda var sanırım. 

Tesekkurler. 

Tesekkurler yorumlar icin. 

Oncelikle tankı yeniden kurmak istememenin sebebi bakteri döngüsünün oturmadığını düşünmem. Yanı herhangi bir sorundan dolayı bozmuyorum. Kayaların seklini biçimini de seviyorum o yüzden yeniden kullanmak istedim. Sadece daha sabırlı ve düzenli ilerlemek icin gönlüm rahat olsun diye baştan kuracağım. 

Su tam anlamıyla oturmuş bile olsa ; canlıları hemen koymak yanlış mi ? 

Bu durumda bir kerelik bakteri kirmakta fayda var sanırım. 

Tesekkurler. 
Berk o zaman kayalarinida resetle ki hersey tam ve guvenli olsun .hemen canli girisi yapmiycaksan bakteri kırmana gerek yok (ama elinde varsa kır zaman kazanırsın)guzelce bekle diatom oluşsun bitsin koy canlilari sonra (ölcumleri yapip).şoyle birsey soyliyim bunu seninlede konusmustuk hatirlarsan ben biodigets kirip 2 gun sonra butun canlilari koymustum akvaryuma hicte skntı yaşamadım .benim bozmamin sebebi ilkinde dursodan su kacmasi ikinciside kayalari bilmeden kurutup tekrar suya koymam bu da deli gibi yosun yapti o yuzden kayalarini guzelce camasir suyu tuz ruhu ve sirke islemlerinden gecir hersey temiz olur

bende buna benzer şekilde yakın zamanda kurulum yaptım. Canlı kaya , sıfır kum ve bir akvaryumdan alınan su ile. bakteri kültürü de kullanmadım. 

canlıları 2 saat sonra koydum içerisine. Hiçbir canlıda sorun olmadı,

2 hafta sonra da biodigest ve bioptim kırdım (elimde olmadığından hemen koyamadım) 

1 ay oldu bu işlemleri yapalı bir sıkıntı yok , ama diatom oluştu 2-3güne de geçti.  

Konu görüntüleyen kullanıcılar