Keşfet

Silis Kumu ve Deniz Akvaryumu?

lifeme

Yeni Üye
Ad Soyad
Ercan
Arkadaşlar deniz akvaryumunda silis kumu kullanılır mı? Yada silis kumu benzeri ama çok benzeri bir kum o beyazlıkta ve incelikte ve canlı belkide bir kum var mıdır uygun deniz akvaryumuna? 

Plajdaki ince kumdan bahsediyorsanız (silis kum) , beyaz değil sarı oluyor...

tanecik olarak o kadar ince ve beyaz derseniz var, caribsea marka 0 numara sugar size aragonit diye geçiyor, getiren var mı bilmiyorum ama geçmişte bende vardı, çok güzel kumdur...bembeyaz ve çarşaf gibi görünür...

Teşekkür ederim evet oldukçada yararlıymış. Ama sanırım tercihim bu olacak.. 

sizce iyi midir? 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kullanmadım yorum yapamam...

En iyi kum aragonit kumdur, aragonitin en incesi de sıfır numara kum diye geçer...

caribsea de var,

seachem markasında var meridyen modeli beyaz...

redsea de var mı bir bakın netten,

0 numara kum, genelde cansız olarak satılıyor, kendisi canlanır zaten bakteri kültürü ekleyince...

dezavantajı, dalga motoru bu kumu çok uçuşturur ama 1 ay gibi bir sürede kum oturur, uçuşma görmezsiniz...

avantajı, bana göre dezavantajını bastırır, tanecikler o kadar ince ki, oturunca yüzeyi çarşaf gibi düz olur, pislikler ve tortular içine çökmek yerine , arasında birikmek yerine üzerinde sağa sola yuvarlanıp eriyip, mercana yem olur veya suya karışıp taşırmaya, oradan da skimmer a gider...

bugün kurulum yapsam yine sıfır numara aragonit kum araştırırdım...

en son kullandığım natures oceans Samoa piknik modeli, daha incesini bulamadım yoksa alırdım...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar