Keşfet

sirkülasyon motoru ve samp sesi

Selcuklu

Yeni Üye
Ad Soyad
yok
arkadaşlar merhabalar;

250 lt akvaryumum var.

akvaryumumun samp sistemini ve ps yi yeni aktif ettim.

Skimz marka ps kullanıyorum ancak aşırı sesli çalışıyor ve tank içinde baloncuk oluşuyor. ürün sıfır. 

Yine sirkülasyon motoru, aşırı sesli çalışıyor. sanki pancar motoru calışıyor gibi. odada 1 saat oturmak bile çok zor.

ne yapmam lazım. bilgi verirseniz sevinirim. 

Ps nin motorunu söküp ayrı bir şekilde çalıştırın, hala ses yapıyorsa sorun motor pervanesinde veya bileşenlerin iyi yerleşmemesinde olabilir, garanti varsa direkt aldığınız yere götürün, dalga motoru marka model nedir?

*Kafa motoru için silikon hortum kullandınız mı? Kullanmadıysanız upvc boru ile kafa motoru arasında 25-30 cm kadar silikon hortum kullanın. Titreşimi emer, ses büyük oranda keser. (her hortumu takmayın)

*Ps için ise ilk kullanımda baloncuk kaçırması normaldir. Su ve ps düzene girdiğinde çıkarmaması gerek. Bu süreç azalarak 1 ay kadar sürebilir.

*Ps ses içinse her ps seslidir ama rahatsızlık verici bir sesi olmaması gerek. Motor gövdenin içinde mi dışında mı bilemiyorum ama her durumda lastik pabuçları olması lazım, bunları kontrol edin. Bir de arkadaşın söylediği gibi çırpıcı tam oturamış yada mıknatısta, milde sorun olamuş olabilir. Sıfır da olsa bazen sorun olabiliyor. Motoru açıp kontrol emekte yarar var...

resimlerden cok anlasilmiyor sistem ancak hava haznesinde su olabilir emis sesini yapan. sesten cok benim asil dikkatimi ceken PS toplama kabindaki aciklik neden orasini actiniz ki? bu sekilde ps birsey toplasa bile aynen sump`a geri akar. ayrica PS onerilen su yuksekligi nedir? sanki bana ps cok disarda kalmis gibi geldi. diger motorun asiri sesli olma sebebini bilemiyorum ancak duzgun oturmamis ise vibrasyon dolayisi ile ses yapiyor olabilir. her nekadar benim de bu konuda cok bilgim olmasa da basimizdan gecenlerden gordugum kadari ile budur :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri