Keşfet

Sistem başladı, hadi hayırlısı

zorvolkan

Yeni Üye
Sonunda sistem çalışmaya başladı arkadaşlar, aslında daha önceden konu açıp ekleyecektim ama işlerden dolayı fırsat bulamadım, malum gece mesaisi olunca hayat duruyor :)

19/07/2017 tarihinde su dönmeye başlandı tuz değeri 1024 de sabitlendi.

Kurulumda ro cihazım olmadıgından erikli marka damacana su kullandım, sump kısmında(kafa motoru) su eksildikçede bu şekilde suyu tamamlıyorum.
İlerleyen zamanlarda ro cihazı alacağım inşallah.Malum maaliyet yüksek oldugundan yavaş yavaş alıyorum bazı şeyleri

Akvaryum :60*50*40 (10 cm sump) 60*40*40
Ps: buble magus qq
Aydınlatma:hopar 24w*4 t5 (2 beyaz 10.000k   2 mavi )
Dalga motoru eklemedi, kafa motoru ust kısımda baya bir dalga yapıyor,ama derseniz ki ekleyin alıp motor eklerim

Arkadaşlar bu işe yakın arkadaşım sayesinde başladım, kendisi petshopcu fakat çoğu şeyde bana fazlasıyla destek oldu(kum kaya akv tuz gibi)

1 hafta sonunda onun kendi akvaryumundan 20 litre alıp kendi tankıma ekledim.

Şimdilik bekleme sürecindeyiz, esktra hiç birşey yapmadım ve sistem bu şekilde çalışıyor. Sizlerinde bilgi ve tecrübelerinizi yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum

dm7hvwr8y8q7k4k5f.jpg

dm7hwdznjjzeonsar.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hayırlı olsun kurulumunuz

Hayırlı olsun  

bu arad cama yasladığın kaya yüzünden camı temzlymesi kötü görüntü olur o kısım  da

Hayırlı olsun  

bu arad cama yasladığın kaya yüzünden camı temzlymesi kötü görüntü olur o kısım  da
Teşekkürler, onunla alakalı birşeyler yapacağım artık. olmadı yosunlu kalır 

Yeni tankınız hayırlı olsun , hobiye ve foruma hoş geldiniz. 

BMQQ o hacim de güzel iş çıkaracaktır.

RO'yu en kısa sürede edinmenizi önerim, alma isi maddiyat nedeniyle bir sure ertelenecekse en azindan su aritma firmalarindan kabını ve icine silikat recinesi alarak damacana suyu bundan gecirerek su tamalama ve değişim işini bu şekilde yapın,  damacana ile devam etmeyin. 

Dalga motoru mercanların ihtiyacına göre küçük bir şey eklenebilir. Mevcut kaya dizaynı tortu birikimine müsait gibi.

Bakteri kültürü girerek süreci hizlandirabilirsiniz.

Tabi birde otm.su tamamlama.

Keyifli hobiler dilerim.

Yeni tankınız hayırlı olsun , hobiye ve foruma hoş geldiniz. 

BMQQ o hacim de güzel iş çıkaracaktır.

RO'yu en kısa sürede edinmenizi önerim, alma isi maddiyat nedeniyle bir sure ertelenecekse en azindan su aritma firmalarindan kabını ve icine silikat recinesi alarak damacana suyu bundan gecirerek su tamalama ve değişim işini bu şekilde yapın,  damacana ile devam etmeyin. 

Dalga motoru mercanların ihtiyacına göre küçük bir şey eklenebilir. Mevcut kaya dizaynı tortu birikimine müsait gibi.

Bakteri kültürü girerek süreci hizlandirabilirsiniz.

Tabi birde otm.su tamamlama.

Keyifli hobiler dilerim.
Bilgiler ve yorumunuz için teşekkür ederim.

Öncelikle R0 cihazı hakkında hiç bir bilgi sahibi değilim 200-250 tl lik bir bütçe ayırdım ona bu fiyata alınabilecek cihaz öneriniz ne olur.
Birde kafama takılan dekorun tortu birikimine müsait demeniz, bu sanırım olumsuz bir durum bu konuda öneriniz nedir.

Zaten iyisinin fiyatı 250 falandı en son. Sponsora bakın derim. Ben damacanayla yaptım. Diatom bi geldi bidaha gitmedi. 

Silikat olacak sonunda reef icin ozel aritma alacaksınız. 

Forum sponsorlarından Zatek Arıtma bu işi yapıyor onunla irtibata geçebilirsiniz . 

5 aşamalı bir arıtma cihazı ve ilave olarak slikat reçinesi eklenerek oluşturulan bir sistem işinizi görecektir. 

Kayaları arkaya dayadiginiz için oralar akıntı almayacaktır, biraz öne çekip akıntı için alan bırakıp , kuma mümkün olan en az kaya basacak şekilde bir dizayn olabilir. 

Ro cihazında zafer(zatek)bir numaradadır. Kafanıza takılan en ufak ayrıntıda üşenmeden yardımcı olur sagolsun banada cok yardımcı oldu.

Teşekkür ederim dostlar hepinize yorumlar için

Diatom başladı sonunda :)

dmdzbjp8wgj8qzj9q.jpg

dmdzbv86dtvpnk2tq.jpg

dmdzc2fc9o5jr3ia6.jpg

dmdzcbph4rerchjri.jpg

Arkadaşlar merhaba

dun 5 aşamalı son aşaması silikat olan osmos cihazı bağladım.(zafer beyden alındı) Cihazdan aldıgım suyun nitrap fostat tds vb değerleri için nasıl bir test kiti kullanabilirim ve bu önereceğiniz test kitleri akvaryumun degenelinde de kullanabilirmiyim

Çeşitli markaların dediğiniz testleri var.Ben şahsen salifert kullanıyorum.

Tds için elektronik tds ölçen bir alet edinmelisiniz.

Tuzluluk içinse kaliteli bir refragtometre öneririm.

Keyifli hobiler..

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri