Keşfet

Siyah kum farkı

ayrancı

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
Arkadaşlar yaz sonuna doğru mevcut tankımdaki 2 adet blue tang i elimden çıkarıp yerine pijema kardinal balığı ve Cromis düşünüyorum ,fakat evede ufak bir tank kurup kumunu siyah yapmak istiyorum,araştırmalarımda ışığı emdiği ve mercanları güzel gösterse de onların ihtiyacı olan ışığı azalttığını okudum bu konuyu bilen dostlarım yazarsa sevinirim.

Merhaba,

Işığı emme olayı dediğiniz gibi olmasa gerek. Bahsedilen şey beyaz kuma 2 filo yakıldığında yetiyorken siyah kumda 2 filo yakıldığında sanki daha karanlıkmış gibi olacaktır. Işığı emiyor dedikleri budur. Yoksa suya düşen ışık mercanlar yada farklı şeyler tarafından tüketilen birşey değildir.

Bende 100x50x70h bitkili tank var. Kum hagen siyah ve arka fonda siyah kaplı. 6x39W filo yanıyor. Bitkiler için ideal fakat ortam sanki loş gibi duruyor. Sebebi zeminin ve arkanın siyah oluşu. Son olarak deniz tanklarında siyah kum ben hiç görmedim. Genelde bitkili tanklarda yapılıyor. 

Evet haklısınız,bende deniz akvaryumunda kullananı görmedim ancak internet te resimlerle karşılaştığım için araştırayım dedim .

Konu görüntüleyen kullanıcılar