Keşfet

Sizce Dimli T5 mi Dimsiz T5 mi?

cengiz55

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Birçok DIY ve fabrikasyon led denememden sonra T5 denemeye karar verdim.Bu projeyi arduino ile birleştirip dimli bir sistem yapmak istiyorum.Gündüzleri T5 yanacak ,akşamları royal blue ledler yanacak.Dimli T5 tecrübesi olanlardan yorum bekliyorum.Dimli T5 sistemi mi ?Tek tek yanan T5 sistemi mi?

Dim kullanmayın bir süre sonra ciddi sıkıntı yaratıyor. Ciddi bir artısı da yok.

Dimsiz olarak kullandım bugune kadar bir cok kez dim sıkıntısı yasayan kısı gordum Dim arızasında ya ürün bulunmuyor ya elektrık gıt gellerınde kendını resetlıyor gıbı sıkıntılar oluyor. 

Dimli balastlar 2-2.5 kat daha fazla ücrete sahip olduğu için öenmli dezavantajı var. Bir de elektronik olarak doğru akım ile dim olayı yapıldığı için bizim gibi gerilim değişiminin çok fazla yaşandığı ülkede daha fazla arıza veriyor. Çünkü elektronik cihazların çoğu ideal ülke standartlarına göre yapıldığı için regülatörsüz bir kullanımda çok fazla arıza ile karşılaşılıyor. Ayrıca, Canlıların büyümelerinde ve renklenmelerinde fark oluşturmuyor. Bence kendinizi hobi olarak tatmin etmek için ardinuo ile bir konfigürasyon tasarlayabilirsiniz. Buakvaryumunuzda sizi mutlu edecek başta ama sonraları normal t5 e geçiş yaparsınız.

Yorumlarınız için teşekkürler.4x39 dimsiz t5 ve aralara 3 sıra royal blue led'de karar kıldım.Gündüzleri ben evde yokken t5 ler yanacak ve akşamları royal blue ya geçecek.

Konu görüntüleyen kullanıcılar