Keşfet

Skimmer ve kafa motoru tavsiyesi

Atiemre

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre Erdas
Arkadaşlar merhaba, 50x45x45 alttan sumplı bir tank için skimmer ve kafa motoru tavsiyenize ihtiyacım var. 

Bubble Magus - Qq2 alttan sumplı bir tanka uyar mı yoksa başka modellere mi yönelmem lazım. 

Arkadaşlar merhaba, 50x45x45 alttan sumplı bir tank için skimmer ve kafa motoru tavsiyenize ihtiyacım var. 

Bubble Magus - Qq2 alttan sumplı bir tanka uyar mı yoksa başka modellere mi yönelmem lazım. 
Alttan sumplı akvaryumlarda askı tipi kullanmanıza gerek yok. Daha büyük bir ikinci el ps ile daha iyi verim alabilirsiniz. Bubble magus Curve5 - Nac3 - Nac3.5 - Nac5 v.b. ortalama 200-300lt lik bir ps bakmanızı öneririm. Kafa motoru olarak eheim 500-1000 arası modellerine bakabilirsiniz.

Alttan sumplı akvaryumlarda askı tipi kullanmanıza gerek yok. Daha büyük bir ikinci el ps ile daha iyi verim alabilirsiniz. Bubble magus Curve5 - Nac3 - Nac3.5 - Nac5 v.b. ortalama 200-300lt lik bir ps bakmanızı öneririm. Kafa motoru olarak eheim 500-1000 arası modellerine bakabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Dalga motoru olarak ne önerirsiniz

uygun fiyat, fazla açılmak istemiyorum
Hocam fluval sea cp1, jeboa rw4 veya sw4. Ancak jebaoların kronik motor bloğu problemlerinden bahsediliyor. Fiyat biraz daha yüksek olabilirse hsbao ew 18. Yok daha düşük derseniz sobo wp-50 (2 adet).

Fluval CP1 kullanıyorum, memnunum.

düşük maliyetli tercihin varsa bubblemagus yada arkadaşların söylediği fluval kullanılabilir. Ama düşük canlı yükü ile başlayıp yavaş yavaş arttıktan sonra bu 2 marka seni destekleyemeyebilir. ( kesin işe yaramaz demiyorum ancak yük artarsa su değerlerinden anlayabilirsin, ileride yetmeyebilir. ) maliyeti biraz arttırırım dersen Tunze 9004 yada 9001 tercihi de iyi olabilir. 

sumpının büyüklüğü kurtarıyorsa askı tipi yerine standart tipte skimmerlar temizlik, hacim konusunda senin daha kolayına gelecektir. 

Kafa motoru olarak alt sumplı akvaryumumda EHEIM 3000+ kullanıyorum. rahatlıkla suyu yukarıya basabiliyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri