Keşfet

Smal Polyp Stony Tank

ertan

Yeni Üye
Ad Soyad
ertan güven
Tüm dostlara selamlar

Yaklaşık 2 sene sonra tekrar tuzlu sularda yüzmeye başladık

Tank yine sadece sps olacak.

Tank ölçüleri :80x50x45 h

Sump : 60x40x30 h

Su ekleme :40x16x50 h

Dolap boyutları: 140x50x90h

Protein skimmer : Grotech hea 200 s

Fosfat Reaktörü : Grotech UF 70

Aydınlatma :Domilux 6x39

Dozaj pompası:Jebao dp 4

Dalga motoru : jebao rw 8 

Tunze 6025

Geri dönüş pompası:Jebao 3000

Kullanılan katkılar: cbalance a ve b -günlük 13 ml

Tank alumınyum üzeri mdf kaplama.

Kayalar çeşmeden coraline alg kayası .Şimdiye kadar aldığım en iyi kayalar.

Gerçekten çok gözenekli ve hafif.İsteyen arkadaşa temin edebilirim.

Protein skimmer her zamanki gibi grotech hea 200 s Çok fazla yoruma gerek yok sanırım neler yaptıgı ortada :)

Grotech skimmerlar için   adresinden Deniz bey ile görüşebilirsiniz.

Domilux t5 armaturü ilk defa kullanıyorum. Gerçekten çok iyiymiş.Oldukça hafif.fan soğutma sistemi yok.Ayrıca led kadar olmasada kum üzerinde ve kayalarda efekt veren tek  t5  armatür diyebilirim.

Şimdilik 7 tür sps ile başladık.

Balıklarımız Yellow tang 1 çift true percula yerli üretim.

5 adet antihas

10 adet counch

Moderatör tarafında düzenlendi:

Tekrar merhaba

tankta yosun oluşumu maksimum seviyeye ulaştı.ufak ufak coralinalg ler kayalarda yerlerini almaya başladılar.mercanlardan özellıkle staghorn 1,5 cm buyudu.mercanlarda renkler gun geçtikçe kendine geliyor.

Akvaryum çok hoş olmuş, kaya dizaynı ileride daha da güzel görünecek spsler için ideal bir kaya dizaynı.

Sps leri kayalara epoksi ile yapıştırmak çok iyi bir tercih ileride yararlarını göreceksiniz.Çok doğal bir görüntü verecekler ayrıca yapıştırdığınız için yerini değiştirmeye üşeneceksiniz böylece spsler daha da mutlu olacak 

Çok güzel bir akvaryum yolda :D

çok güzel olmuş,

rica etsem sump kısmının son halinin resmini de paylaşabilir misiniz?

Akvaryum çok hoş olmuş, kaya dizaynı ileride daha da güzel görünecek spsler için ideal bir kaya dizaynı.

Sps leri kayalara epoksi ile yapıştırmak çok iyi bir tercih ileride yararlarını göreceksiniz.Çok doğal bir görüntü verecekler ayrıca yapıştırdığınız için yerini değiştirmeye üşeneceksiniz böylece spsler daha da mutlu olacak 

Çok güzel bir akvaryum yolda :D
Kürşat bey çok teşekkürler.bu sefer tüm sps leri yapıştırıyorum.çünkü en ufak yer değişikliğinden dahi etkileniyorlar.

çok güzel olmuş,

rica etsem sump kısmının son halinin resmini de paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler Ercan bey

vZV7Vm.jpg

1NB0BY.jpg

LQN0Na.jpg

hayırlı olsun,güzel kurulum,,sps ler boy attığında görüntü iyi olucak,,milepora ve bonzai tarzı sps de eklersen bence süper olur..

hayırlı olsun,güzel kurulum,,sps le boy attığında görüntü iyi olucak,,milepora ve bonzai tarız sps de ekelrsen bence süper olur..
Teşekkürler Adnan bey.yavaş yavaş eklemeye devam ediyorum .bakalım nasıl ilerleyecek.

Tebrikler çok güzel gözüküyor akvaryum. Anthias'ların biri akvaryumdayken mi cinsiyet değiştirdi?

Tebrikler çok güzel gözüküyor akvaryum. Anthias'ların biri akvaryumdayken mi cinsiyet değiştirdi?
Teşekkürler.Anthiaslar 5 dişi olarak aldım.1tanesi erkek oldu sonradan.tam erkek ararken 2 gunde renk değişimine girdi.1 haftada renk değişimini tamamladı.

Maşallah diye başlayayım 

ha 200 s güzel bir cihaz yıllarca kullandım temizliğine kadar çok pratik bir skimmer sana tavsiyem filterbag kullan su düşüşündeki dalgalanmalar cihazın verimini %20 oranında etkileyecektir.

önemli olan akvaryum senesini doldurduktan sonra ince toplama yapabilmesi sorunu sonrasında skimmerda arama kardeşim 

bir tavsiye daha içerisindeki skimmer çıkış borusunun açısını bir çıkmayan kalemle işaretle köpük dönüş açısı çok önemli çok güzel bir tank olacak şu hali ile bile mükemmel duruyor 

Ertan bey Maşallah diyorum :)  ama güncel resim istiyoruz 

çok güzel bir tank maşallah, bence kayaların son hali daha güzel olmuş.

Teşekkürler Erkan bey .Sizin tankta iyi gidiyor.Faceden izliyorum.

Emeğinize saglık çok güzel maaşallah  :thumbsup:

Konu görüntüleyen kullanıcılar