Keşfet

Snowflake Clown Mantar mı ?

ONUROS

Yeni Üye
Ad Soyad
ONUR
Balığın solungacında beyaz et parçası gibi bir parça var. Mantar mı ? Hastalıksa geçmesi için ne yapabilirim ?

QvDBEv.jpg

Balığın solungacındaki şey yaklaşık 2 katı oldu bir haftada. Bugün yakalayıp cımbız ile parçayı kopartıp aldım. Balığın durumunda değişiklik yok iştahı keyfi yerinde. Acaba yeniden büyüyecek mi ?

Yakın zamanda 2 adet palyaçomu kaybettim bir süre sonra artıyor yeniden çıkıyor.Balıkların iştahı yerindeydi ama ben tedavi uygulayayım derken öldürmüş oldum hastalıktan değil.Tatlı su banyosu yaptırdım ve pamuk ile üzerindekileri silmek istedim.Ertesi gün öldü balık.Diğerine tedavi uygulamadım günden güne üzeri,özellikle solungaç ve ağzında pamukçuk olmaya vücudunun diğer kısımlarında benek şeklinde gözüküyordu.

Hastalık daha sonra cleaner wrasse geçti öldü.Şimdi bangai cardinale bulaştı ve dün akşam akvaryumda göremedim.Önlemini çabuk alın.

Lipofen diye bir ilaç var,dün ondan aldım bugün elime geçecek henüz kullanmadım.Beyaz benek ve mantar için olduğu söyleniyor ve akvaryuma direk kullanılabiliyormuş.Mercan ve diğer canlılara da bir zararı yokmuş.Sizde bir araştırın istersiniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar