Keşfet

Soft mecralarda sıkıntı

Gökhanyeniyegin

Yeni Üye
Merhaba; son iki haftada ara ara almış olduğum xenia ,  kenya treecoral , plate coral frakların 2. günlerinde öldüler. Fakat tankimda mevcut olan çeşitli marshroom  zoa  starpolip mercanlarında herhangi bir  sıkıntı yok açmaları gelişmeleri vs.  Tuzluluk 1024   ışık aquareef x30  düzenli su değişimi  yapıyorum.Nano tank olmasından dolayı extra katki vs. Kullanmıyorum test kitim yok su değerlerini bilemiyorum,sıcaklık soğutucu ile sabit 25.5/ 26 derece.Tankim yaklaşık 3 senelik 90ltlik oturmuş bir tank. Bu konuyla ilgili fikri olan varmi? Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
aquareef x30 sebep gibi, 90 litrede yetersiz kalabilir 

Fakat  2 günde bozulmaya neden olmaz ve zaten mevcuttaki mercalarda herhangi bir sıkıntı yok dolayısıyla düşük bir ihtimal.Ben daha çok suda eksik olan bir element vs. Gibi  birşeyler sen şüphe ediyorum.Fakat beklediğim canlıların neye hassasiyeti vardır buna bakmak lazım.

lps sps beslemiyorsun ki sudan ne eksilecek. 36w flo ile bende de yasamiyordu ayni mercanlar 60litrede, simdi 70w led var lps anemon tanki oldu

X30 ne ayarda açıyorsunuz ? Bende de var, çok açsam yosun yapıyor az açsam yetmiyor gibi oluyor .. 

Testiniz yoksa sıkıntınız orda bence, bir canlıyı yavaş yavaş kh 12 lere çıkartırsanız birşey olamayabilir. Ancak satın aldığınız canlının bulunduğu tank kh 7 ise o canlı ölür.

suyunuzu alıp bir akvaryumcuda test yaptırın en ekonomik yol bu şimdilik

Teşekkürler sanırım kh  seviyesiyle ilgi bir durum biraz uğraştım fakat gittiğim bir kaç akvaryumcu test konusunda ucret karsiliginda dahi yardımcı olmadı nedense yeni bir başlıkla bin içi arkadaşlara yöneleceğim galiba 

Konu sonuçsuz kalmasın.   Bursadan  hobici  bir arkadaşımız  yardımcı oldu ve su testi yapıldı kh 8.3  ideal çıktı fakat tuzluluk oranı biraz yükselmiş 1.030  larda;  tuz oranından etkilenmiş olabilirler diye düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...

Konu sonuçsuz kalmasın.   Bursadan  hobici  bir arkadaşımız  yardımcı oldu ve su testi yapıldı kh 8.3  ideal çıktı fakat tuzluluk oranı biraz yükselmiş 1.030  larda;  tuz oranından etkilenmiş olabilirler diye düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...
AKVARYUMDA İLK YAPILMASI GEREKEN VE EN KONTROL EDİLMESİ GEREKEN PARAMETRE TUZLULUKTUR. ATO  ŞAMANDIRASI ÇALIŞMIYOR OLABİLİR

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar