Keşfet

Soğutucuyu Balkonda kullanan varmı yardım lütfen

Abdullah denktas

Yeni Üye
Ad Soyad
ABDULLAH
Abiler üstatlar merheba balkonunda soğutucun kullanan varsa nasıl bir hortum yada kafa motoru seçiminde bir değişiklik ve soğutucunun kafa motorunu çalıştırdığında ps in neden toplamadığı gibi bazı sorularım olucak Yardımcı olabilecek olan varsa ulaşabilirmi acaba

Selamlar,

Yıllardır Heila model sogutucum cok ses yaptıgı icin balkonda calisiyor. Yaptıklarım :

1- fazla tozlanmasın diye kapaklı dolap yaptirdım fakat yazın kapakları acıyorum fazla ısındıgı icin.

2- Hortum olarak silikon hortum kullandım, hırdavatcılarda var seffaf hortumlardan.

3- motor gucu nu kullandıgınız markaya göre almanız lazim.

4-duvarı bir dogal gazcıya deldirmiştim hortum gecisi icin akvaryum ve balkon arasında duvar oldugundan.

5- deliği geniş actirdigimdan karbon dioksit tubunude balkonda bulunduruyorum kalsiyum reaktor icin. Ne olur ne olmaz diye.

6- skimmer in dengesi bozulmasın diye sumpta sogutucu motorunu ikinci kısma koydum, geri donus hortum ucunu bir sonraki sump bolumune koydum ana devir daim motorunun oldugu yere. bu sekilde soguk su direkt sumptan yukarı cıkıyor.

baska sorunuz olursa cevaplarım. Kolay gelsin.

*Ben salınım yapmayan yeşil filitre hortumlarından kullanıyorum 10 mt
*balkon ile akvaryum arası 5 metre git gel 10 mt

* duvara bende tesisatçı arkadaaşa delik açtırdım 

*özel dolap yaptırdım mdf den gölgede duruyor sürekli

tek sıkıntı bunların hepsi tamam eywallah 10 numara olay ama gel gelelim naptıysam ne ettiysem soğutucunun kafa motorunu hangi göze koyduysam koyayım benim skimmer sapıtıyor ve haftalarca toplama yapmıyor Kopük seviyesi yarıya duşuyor ps in govdesinde ve orda kalıyor ne bi inme ne bir çıkma ne boble larda büyüme nede bir pislik toplama Naptıysam ne ettiysem olmadı hocam psikolojim bozuldu hobiyi bırakmak üzereyim soğutucuya o kadar para verip bunları yaşamak ve Antalya gibi bir yerde yazın yaklaştığını duşunmek gerçekten sinirlerim bozuldu artık akvaryuma yaklaşasıö gelmiyor günlerce üykusuz kaldım şu ps in ayarı için ama olmadı haylada olmuyor naptıysam olmuyor artık aklıma bişi gelmiyor

Selamlar,

Abdullah bey moral bozmaya gerek yok bu tip zorluklar hobiye olan ilginizi azaltmasin. Ozelden numaramı verdim whats up dan bana ulasabilirsiniz yardımcı olmaya calisirim.

brgds

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri