Keşfet

Solungaç paraziti mi?

ahmet26

Yeni Üye
Ad Soyad
ahmet
Selam

Akvaryumum 150*50*55 

1 naso xl

1 medium blue ring angel

2 m tang ve ufak turlerden 8 tane balık var.

su degerlerinde sıkıntı yok .

balıklarımda solungaç paraitinden şüpheleniyorum.hızlı nefes alıyorlar ve burun ve solungaçlarını kuma surtuyorlar.tatlı su banyosu yaptırdım ama pek faydası olmadı hatta 1 tane tang oldu diğeride ytem yemiyor.nasonun nefes alıp vermesi hızlandı,tavsiyeniz varmı bu konuda.

Ahmet bey tank hakkın da bilgi verir misiniz ? Söylediğiniz bilgiler siz ne kadar su değerlerim iyi deseniz de su değerleriyle alakalı. Tabi yakın zaman da canlı girişi yapmadıysanız. Özellikle amonyak ve nitrat testini tekrar yapın 

amonyak ve nitrata baktım sıkıntı yok ama ps kapasitesi düşük ve geçen 1 aylık dönemde fazla besleme yaptım muhtemelen bu sebeple sıkıntı oldu balık ilavesi yapmadan önce başladı sorun birde işyerinde hazır arıtılmış su kullanıyorum.su bir depoda arıtıldıktan sonra bekletiliyor,bu depodan su almaya başladıktan sonra başlamış olabilir sıkıntı ama şuan ne yapabilirim çözüm için.

amonyak ve nitrata baktım sıkıntı yok ama ps kapasitesi düşük ve geçen 1 aylık dönemde fazla besleme yaptım muhtemelen bu sebeple sıkıntı oldu balık ilavesi yapmadan önce başladı sorun birde işyerinde hazır arıtılmış su kullanıyorum.su bir depoda arıtıldıktan sonra bekletiliyor,bu depodan su almaya başladıktan sonra başlamış olabilir sıkıntı ama şuan ne yapabilirim çözüm için.
Muhtemelen depo ile ilgilidir sorun. Benzer bir problemi bir arkadaşım yaşadı. Apartmanlarının deposundan gelen suyu her ne kadar arıtsada fosfat ve yosun problemi yaşadı. Bence çeşme suyunu Ro cihaz ile kendiniz arıtarak kullanın. 

Tatlısu banyosunu ne için yaptırdınız ? Bunu son çare olarak beyaz benekte kullanabilirsiniz,aksi halde sorunlu balığı daha da strese sokarsınız. 

Sorunun ne olduğunu kesin olarak belirlemeden bu tür şeyleri yapmaktan kaçının, bahsettiğiniz belirtiler için amonyak sorun olmuş olabilir . Suda sorun yok diyorsunuz ama ps kapasitesi düşük diyorsunuz,su değerlerinizi ölçtüğünüzden pek emin değilim . Amonyak değeri arttıkça balık yemden kesilir,hızlı soluk alıp vermeye başlar,renkte solukluk yaşanır ve derisinde problem çıkar , daha sonra da malum ölür .Sizin ki buna yakın .

Depodaki su olayı işe başlı başına araştırılması gereken bir konu. Bence biraz belirsizlik var,yardımcı olmak zor . 

Merhaba,

Siz zaten sorunu söylemişsiniz, PS yetersiz demişsiniz.

Bu yüzden amonyak sürekli artış azalış göstereceğinden balıklar strese girecektir.

Eğer gereğinden fazla yetersiz geliyorsa amonyağınız azalmayacak ve sürekli yüksek olacaktır.

Bu yüzden test kitini kontrol edin mümkünse farklı bir test ile tekrar deneyin.

PS ne kullanıyorsunuz bu arada

Kullandığınız testlerin markaları tarihleri ne durumda

Bunlarıda kontrol edin

Tank içinde kaya kum ne kadar kullandınız 

Tank kurulumu ne zaman yaptınız

Bunlarda önemli

Konu görüntüleyen kullanıcılar