Keşfet

Son Aiptasia Bükücü Peppermint

cengiz55

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
1 tonluk frag tankını aiptasia basması ile başlayan macerada tek çözüm olarak 30 adet karides almıştım.Koskaca tankı bozmaktan daha mantıklı geldi.Daha sonra yer darlığından tankı bozmak zorunda kaldım.Karidesleri küçük bir tanka aldım ve karides tankı yaptım.

Her ne kadar aiptasiam olmasada sağdan soldan bularak arada aiptasia atıyorum. Buda o anlardan bir kesit.Video 1080p kalitede

Aha süper

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 tonluk frag tankını aiptasia basması ile başlayan macerada tek çözüm olarak 30 adet karides almıştım.Koskaca tankı bozmaktan daha mantıklı geldi.Daha sonra yer darlığından tankı bozmak zorunda kaldım.Karidesleri küçük bir tanka aldım ve karides tankı yaptım.
Her ne kadar aiptasiam olmasada sağdan soldan bularak arada aiptasia atıyorum. Buda o anlardan bir kesit.Video 1080p kalitede

Benim tankımdada bayağı aptasia var filefish ekledim ama yemiyor eğer satma şansınız olursa bir kaçtane almak isterim .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Onur Bey yemlemeyi az yaparsanız ve yem bulamazlarsa bendekiler tüketiyorlar. Büyükleri tüketiyor mu diye denemek için 50 krş büyüklüğünde aiptasia atmıştım 2-3 günde yok ettiler.

2 resim arasındaki farkı alta ekliyorum

Whats_App_Image_2017-05-10_at_21.03.36_1.jpg

Whats_App_Image_2017-05-10_at_21.03.36.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Karidesleriniz çok güzel. Tankınız kaç litre? Filtrasyon ve bakım hakkında bilgi verir misiniz?

Tank 50-60 lt civarıdır.Bozduğum büyük tankın tatlı su ekleme tankıydı.

Tuzluluk 1024.

İçerisinde bir miktar kaya ,spagetti alg ve kırmızı alg var.

Filtre olarak 2 tane  pipo filtre.Aydınlatma 10 watt led.

Şuan içinde peppermint ve temizlikçi karides var.

arkadaslar karidesler ile alakasi yok ancak limon suyu (marketlerde satilan konsantre) aiptasia ile mucadelede cok ise yariyor.. bir siringaya biraz limon suyu doldurarak direkt olarak aiptasiya ya enjekte edildiginde ertesi gun yerinde hic birsey kalmiyor. en son 1 hafta once sump`da bulunan aiptasiyalara ve tankda 2 adet gordugum aiptasiya ya bu islemi uyguladim su anda gayet duzgun gibi yenisine henuz raslamadim. bilgilerinize

Aiptasia lara müdahale ederken spor salmamasına dikkat etmek gerekir yoksa 15 -20 gün sonra yeni yavru aiptasialarınız ola bilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaslar karidesler ile alakasi yok ancak limon suyu (marketlerde satilan konsantre) aiptasia ile mucadelede cok ise yariyor.. bir siringaya biraz limon suyu doldurarak direkt olarak aiptasiya ya enjekte edildiginde ertesi gun yerinde hic birsey kalmiyor. en son 1 hafta once sump`da bulunan aiptasiyalara ve tankda 2 adet gordugum aiptasiya ya bu islemi uyguladim su anda gayet duzgun gibi yenisine henuz raslamadim. bilgilerinize
Ahmet bey cevap vermiş. O tür müdahalelerde genelde spor salıyor ve 2-3 aya misli ile artıyor.

Ahmet bey cevap vermiş. O tür müdahalelerde genelde spor salıyor ve 2-3 aya misli ile artıyor.
Cengiz bey merhaba,

umarim dediginiz gibi olmaz ancak 2 hafta gecti baskasina raslamadim. eger dediginiz gibi olur ise bende birkactane papermint shrimp alirim. hem ucuzlar hem ulasimi kolay :)

Daha önceki konularda yazana göre oynadıkça artıyorlar.Aslında peppermintte yerken spor salıyordur fakat peppermint sporlar aiptasia'ya dönüştüğü an tekrar yediği için belli bir süre sonra sıfırlanabilir.

Aslında butür canlılar sık sık gelmiyor.Bu yüzden akvaryumda sürekli 2-3 tane bulup aiptasia görüldüğü an aç bırakılarak onları tüketmeleri sağlanabilir.Peppermintten aiptasia yemesini bekleyenler yemlemeyi çok az yapmalı ve yemlerin kuma düşmesini önlemeli.

Chelmon koysak aiptasia ları yer mi acaba? Ya da filefish?

Her chelmon yemiyor.File fish yiyor fakat bazen yumuşak mercanlarıda yediğini söylüyorlar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar