Keşfet

Sonunda cesaretimi topladım geliyorum!

aldemirgen

Yeni Üye
Ad Soyad
Cagdas
Herkese merhaba,

Uzun bir araştırma sürecinden sonra artık Resif/Tuzlu su akvaryumu hobisine başlamaya karar verdim bu tür hobisel işlerde aşırı heycanlanırım ve genelde aceleci olurum ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla bu hobide sürat felekati getiriyor o nedenle sakin ve yavaş olmaya çalışacağım muhtemelen sizleride bolca rahatsız edeceğim sorularla :)

Etrafımda tatlı su akvaryumlarıyla ilgilenen birçok kişi var fakat deniz akvaryumu tarafında çok kimse yok idi ama İzmir'de kendime bir kaç hobici ve malzeme sağlayacak yerler bulabildim. Evim ufak olduğu için istediğim ve aslında sizlerin tavsiye ettiği gibi büyük bir akvaryumla başlıyamacağım stabilite açısından başlıyacağım akvaryum koyacağım yere spesifik ölçülerde(90*35*40 tankın yaklaşık 30cm'i sump olarak kullanılacak yani gerçek tank ölçüleri 60*35*40 olarak düşünebiliriz.) yandan sumplı olacak şekilde Bornova Akvaryum Birol abi tarafından üretim sürecinde,Akvaryum malzemeleri tarafında ise aslında ortak bir arkadaşım sayesinde tanıştığım ve konu ile ilgili olarak bana baya bilgi veren ve yardımcı olan Resif Ekosistem'den Yasin bey var.

Başlangıç olarak elimde bulunan 2. el edindiğim malzemeler mevcuttu bunları başlangıç olarak kullanacağım

Aydınlatma : Spectra Nano Aqua Knight LED Aquarium 30w
Dalga Motoru : Jebao - RW 4 Dalga Motoru
Soğutucu : SF Cooling 3 Termostatlı(henüz ihtiyacım olmayacak olsada)

Temin edilecek Olanlar;
Protein Skimmer : Bubble Magus Curve 7(Büyük ihtimal ile)
Kum : Mercan kırığı
Tuz:Aqua forest
Test ekipmanları.

Yasin Bey suyu ve canlı kayaları kendi sisteminden sağlayacak böylelikle diatom sürecini yaşamadan direkt canlı koyabiliyor olacağım.

Koymayı Düşündüğüm canlılar; Soft mercanlar,Clownfish,temizlik ekibi

Ekipmanlar ulaştığında resimleri de konunun altına ekliyor olurum.

Herkese iyi hobiler :)

Hayırlı bir kurulum olmasını dilerim :)  Güncel durumları bekliyoruz

Suyu canlı kayayı vs kurulu sistemden alıyor olmanız diatom olmayacağı manasına gelmiyorki. Tahminimce yaşayacaksınız.

Çoookk şanslı kurulum olması lazım diatomu baştan yaşamamanız için. ne kadar dikkat ederseniz edin bakteri ölümü olacaktır. bakteri ölümü ne kadar fazla olursa diatom yaşama ihtimaliniz o kadar artacak 

Daha önce bende yaptım direk kurulu tanktan kaya alarak diatom yaşama ihitimali çok yüksek ayrıca kayalardan zararlı gelme olasılığı var böyle birşey yapmamanizi oneriyorum kereme katılıyorum bu konuda kumu ve kayaları sıfır koyup süreci beklemenizi öneriririm 

Suyu canlı kayayı vs kurulu sistemden alıyor olmanız diatom olmayacağı manasına gelmiyorki. Tahminimce yaşayacaksınız.

Çoookk şanslı kurulum olması lazım diatomu baştan yaşamamanız için. ne kadar dikkat ederseniz edin bakteri ölümü olacaktır. bakteri ölümü ne kadar fazla olursa diatom yaşama ihtimaliniz o kadar artacak 
Dediğim gibi yeni başlıyorum hazır sunnum ve canlı kaya ile başlayınca diatom sürecini yaşamayacağımı düşünmüştüm demek ki yanlış düşünmüşüm bilgi için teşekkürler.  O zamn bu süreci yaşama ihtimaline karşın tanka canlı koymamak en sağlıklısı.

Daha önce bende yaptım direk kurulu tanktan kaya alarak diatom yaşama ihitimali çok yüksek ayrıca kayalardan zararlı gelme olasılığı var böyle birşey yapmamanizi oneriyorum kereme katılıyorum bu konuda kumu ve kayaları sıfır koyup süreci beklemenizi öneriririm 
Bu süreci tekrar değerlendirip canlı eklemeden geçirebilirim sanırım(kayalarda zararlı gelmeyeceğine emin sayılırım) ya da dediğiniz gibi bütün süreci sıfırdan başlatırım. bilgi için teşekkürler.

Bir iki hafta beklemekte fayda var. birsey olmayada bilir ama risk sonuc olarak

Burada güncelleme yapamadım çünkü akvaryumla ilgili bir çok değişiklik yapmak gerekti sump bölgesini ayırmaya kalktığımızda akvaryum için beni tatmin edecek bir alan kalmadığını farkettim bu işe başladıktan sonra tekrar değişim yapılması çok zor olacağı içinde akvaryumu yeniden boyutlandırma işlemine geri döndük sağolsun Birol Abi çok yardımcı oldu bu süreçte şuanki yapılmış olan 90*35*40 akvaryumu Sump olarak kullanmaya karar verdik(Sağolsun Yasin Abi sump için bir tasarım hazırladı ve alanımız genişlediği için Sump'a Su tamamlama da ekledik) ve 90*50*50 boyutunda yeni bir akvaryum yapılacak akvaryum boyutumuz değişince eski aydınlatma bizim için yetersiz kalacağı için Aquareef Pro3 kullanmaya karar verdik,elimdeki rw4'ün yeterli olmayacağını düşünüyoruz muhtemelen bir rw4 daha temin edip ekleyeceğiz sisteme. akvaryum eğer bir sorun olmaz ise bu hafta hazırlanmış olacak ve kurulumuna başladığımızda resim de ekleyebileceğim bu süreç gerçekten benim içiin biraz heycanlı geçiyor umarım hobiyle ilgili heycanım hep böyle sürer :)

Burada güncelleme yapamadım çünkü akvaryumla ilgili bir çok değişiklik yapmak gerekti sump bölgesini ayırmaya kalktığımızda akvaryum için beni tatmin edecek bir alan kalmadığını farkettim bu işe başladıktan sonra tekrar değişim yapılması çok zor olacağı içinde akvaryumu yeniden boyutlandırma işlemine geri döndük sağolsun Birol Abi çok yardımcı oldu bu süreçte şuanki yapılmış olan 90*35*40 akvaryumu Sump olarak kullanmaya karar verdik(Sağolsun Yasin Abi sump için bir tasarım hazırladı ve alanımız genişlediği için Sump'a Su tamamlama da ekledik) ve 90*50*50 boyutunda yeni bir akvaryum yapılacak akvaryum boyutumuz değişince eski aydınlatma bizim için yetersiz kalacağı için Aquareef Pro3 kullanmaya karar verdik,elimdeki rw4'ün yeterli olmayacağını düşünüyoruz muhtemelen bir rw4 daha temin edip ekleyeceğiz sisteme. akvaryum eğer bir sorun olmaz ise bu hafta hazırlanmış olacak ve kurulumuna başladığımızda resim de ekleyebileceğim bu süreç gerçekten benim içiin biraz heycanlı geçiyor umarım hobiyle ilgili heycanım hep böyle sürer :)
Acaba sonuç ne oldu ????

16year GIRL TEEN Lolita City darknet

ВЕБСАЙТ: ОТКРЫВАЙТЕ ТОЛЬКО В АНОНИМНОМ ТОР БРАУЗЕРЕ (В ДРУГИХ БРАУЗЕРАХ ССЫЛКА НЕ РАБОТАЕТ)

МАГНЕТ ССЫЛКА 218ГБ ВИДЕО ДЛЯ ТОРРЕНТ КЛИЕНТА: magnet:?xt=urn:btih:abd5aaed52b5994fe54136701c4c18156bd28415

Konu görüntüleyen kullanıcılar