Keşfet

Sorun ne yardımcı olurmusunuz frogspawn coral

Burak bey tecrube ve bilgi birikiminize gerçekten hayaran kaldım :clap: sizin gibi bir ustadın bu kadar ilgili bir şekilde verdiği tüm tavsiyelere kesinlikle bütçem çerçevesinde tabi uygulamaya çalışacağım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Burak bey her şeyi çok güzel özetlemiş tam bir nokta vuruşu

nano tank tecrübeme dayanarak ve görselde gördüğüm canlılara istinaden bu tankı yürütmek ve sürdürülebilir olamasını sağlamak adına 4 adım yeterli

1 ) kaliteli bir tuz ile haftalık %10 su değişim (değişim yapılacak suyun akvaryumda ki su ile aynı ısı ve tuzluluğa sahip olduğuna özen göstererek en az 12 saat tuz su karışımını hazırlamak sonra eklemek)

2) Su tamamlama sisteminin olması ve bu sistemde silikat reçineli arıtılmış ro su kullanılması

3)eksilen temek katkıların zaman yayılarak girilmesi (mg , ca , kh) tankı coşturmak adına sağdan soldan duyulan ekstra yük getirecek katkı girilmemesi

4)doğru tuzluluk için reflaktometre kullanılması

Estafurullah, bildiklerimizi , deneyimlerimizi paylaşıyoruz, bu konuda üstad olmak hepimizi aşar bence :)

aldığınız veya alacağınız canlılar için, yabancı kaynakları da inceleyin, nereden geldiğini, Nasıl ortamda yaşadığını öğrenin...

ekstra renklenme , büyüme gibi konularda ufak tefek trikleri de bilgisi tecrübesi olan paylaşıyor elden geldiğince zaten...

Burak bey her şeyi çok güzel özetlemiş tam bir nokta vuruşu

nano tank tecrübeme dayanarak ve görselde gördüğüm canlılara istinaden bu tankı yürütmek ve sürdürülebilir olamasını sağlamak adına 4 adım yeterli

1 ) kaliteli bir tuz ile haftalık %10 su değişim (değişim yapılacak suyun akvaryumda ki su ile aynı ısı ve tuzluluğa sahip olduğuna özen göstererek en az 12 saat tuz su karışımını hazırlamak sonra eklemek) (Haftalık uygulanıyor tuz reeflowers reef)

2) Su tamamlama sisteminin olması ve bu sistemde silikat reçineli arıtılmış ro su kullanılması (Damacana kullanıyorum saka marka)

3)eksilen temek katkıların zaman yayılarak girilmesi (mg , ca , kh) tankı coşturmak adına sağdan soldan duyulan ekstra yük getirecek katkı girilmemesi (test sonucunda ihtiyaç olduğunda giriş yapıyorum)

4)doğru tuzluluk için reflaktometre kullanılması(Uygulanıyor)
Hakan bey teşekkür ederim önerileriniz için çok saolun

Konu görüntüleyen kullanıcılar