Keşfet

Sorunu bulamadım resetliyorum.

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese 6 aydir tank düzene bir Turlu giremedi. Suda suan sis gibi bir bulaniklik var. 

Amonyak 0.1 falandır en Fas’la 

nitrit 0 

nitrat/fosfat 0 

kh 8.5  tuzluluk 1025 derece 26/27 sabit. 

Su değişimi mi yapmadım. Katkı mi gitmedim. Bapsam olmadı. Camda bile 2 aydie yosun oluşmuyor. Hermitler açlıktan uyuşuyor. Öngörüsü olan car mi acaba ? 

Ayrica sorum şudur. Yalnızca suyu boşaltıp yeni su koysam bu reset olur mu ? Kumu değiştirmeyi düşünmüyorum takat bosaltmisken yeni de alabilirim. 

Kayalar kesinlikle ayni kalmak zorunda. Sorun olacağını düşünmüyorum. Önerileriniz nedir acaba şimdiden ? 

Tesekkurler ... 

yardima ihtiyacım var. 

bir reaktör edin, içine sırasıyla elyaf - purigen - elyaf koy, yüksek debili pompayla suyu 1-2 gün çevir..

sudaki sisin sebebi bakteri patlaması, bakterileriniz toplu şekilde ölmüş, sudaki siste ölü bakteriler... 

amonyak, nitrat ve nitritin tümü gerçekten sıfırsa testlerinizde sorun yoksa zaten sebep ortada budur. Amonyak,nitrit, nitrat sıfırsa herşey yolunda gibi bir yanlış algı var, bunlar sıfır olursa değil bunlar artmaya çalışırken artamıyorsa ve alt sınırda dengede olursa su kimyası iyi durumdadadır. Azot döngüsünü düşünürseniz amonyak-nitrit-nitrat-azot diziliminde tümü sıfırsa bakterilerinize de besin kalmadığına göre toplu ölümler olacaktır. Besin olmazsa bakteri olmaz bakteri olmazsada yaşam olmaz.

sudaki sisin sebebi bakteri patlaması, bakterileriniz toplu şekilde ölmüş, sudaki siste ölü bakteriler... 

amonyak, nitrat ve nitritin tümü gerçekten sıfırsa testlerinizde sorun yoksa zaten sebep ortada budur. Amonyak,nitrit, nitrat sıfırsa herşey yolunda gibi bir yanlış algı var, bunlar sıfır olursa değil bunlar artmaya çalışırken artamıyorsa ve alt sınırda dengede olursa su kimyası iyi durumdadadır. Azot döngüsünü düşünürseniz amonyak-nitrit-nitrat-azot diziliminde tümü sıfırsa bakterilerinize de besin kalmadığına göre toplu ölümler olacaktır. Besin olmazsa bakteri olmaz bakteri olmazsada yaşam olmaz.
Bu durumda suan ne yapmak gerekir acaba ? 

4 gün önce bioptim ve biodigest eklemesi gerçekleştirmiştim. 

Resetlemek mi mantıklı. Yoksa 60 litrenin 20 litresini su değişimi yapıp bakteri ve yemi mi basmak gerekir acaba 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Daha onceki konularinizdan hatirladigim kadariyla suyunuza cok mudahale ediyordunuz, biraz kendi haline birakin dedigimi hatirliyorum :) birakmamissiniz sanirim :)

Bahsettiginiz sorunlar ilk 1-2 ay icinde yasanip bitmesi gereken sikintilar, kurcaladikca su kimyasi bir turlu oturmuyor iste, su nekadar corba oldu bilmedigim icin resetle ya da yapma diyemiyorum ama 6 ayda artik sistemin oturmus olmasi gerekiyordu, biseylerin yanlis oldugu kesin...

4 gun once eklediginiz bakterilerin ve yemle asiri ureyen sonra ac kalip olen bakterilerin ölüsü gordugunuz sis bulutu, hic mudahale etmezseniz normal sistem calisirken 10 gun icinde sis dagilir, uv kullanip aktif karbon eklerseniz 5-6 gunde tekrar normale doner ama su kimyasi oturmadikcs benzer seyler tekrarlanir... 6 aylik tankta neden hala bakteri ve yemi ekliyorsun? Daha once de bu bakteri ve yem sikintisindan tank bozmamismiydin yanlis mi hatirliyorum?

Bu arada suyu komple degistirsen reset atmis olmazsin, ustune amonyak patlamasi yasarsin bir iki hafta sonra komple mecbur reset atmak zorunda kalirsin, yani aman diyim ole biseye kalkisma ;)

Mevcut sistemini net olarak bilsem sorun surda diyecem ama net gorup bilmeden soylediklerim sadece gecmis mesajlarindan hatirladiklarimla sinirli...

Merhaba,

Kısa zamana çok müdahale sığdırdığınızı düşünüyorum. Temponuzu yavaşlatmanız gerekir diye düşünüyorum. 

İyi bir skimmerın olduğu bir sistemde azar azar ama sık su değişimi yapılarak aşılamayacak problem yok gibi bu hobide, ama unutulmamalıdır ki sabır en önemli faktör.

Reset öncesi böyle bir yolu seçmenizi, aldığınız her aksiyonun tanka yansımasının zaman alacağı için sabırla beklemenizi tavsiye edebilirim.

Kolay gelsin.

Bakteri feeder kullanın.Bakterileriniz aşırı çoğalmış, aç kalmış ve ölmüşler.Ayrıca UV kullanmanızı da tavsiye ediyorum.

uv konusunu anlayamadım hala ıyı veya kotu bakterılerın hepsınımı oldurur tuzlu suda nekadar kullanmak gerekır??

İyi bakteriler suda yüzmezler,kaya kum gibi sabit objelerde yaşarlar.Zararlı bakteriler çoğunlukla suda serbest dolaşırlar.Bunlara yosun bakterileri de dahil.Bu yüzden UV yi günde 5-6 saat kullanmak çok iyi sonuçlar verebiliyor.Ben çok memnunum açıkçası

Konu görüntüleyen kullanıcılar