Keşfet

Sps Mercanlar Ve Renkleri

Yani en önemli olan potasyum değil, ölçümlenebilen tüm değerler önemlidir demek istemişsiniz aslında ki bu konuda herkes mutabıktır eminim.

Selamlar

Moderatör tarafında düzenlendi:
potasyumun verdiği renklenme acaba potasyumdanmı yoksa çözeltideki ( potasyon karbonat ) karbonatın sudaki asidik çözeliltileri notremesinden mi kaynaklanıyor ?? :)

güncel bir tuz kullanıyorsanız ve haftalık %10 su değişimi yapılıyorsa sakın potasyum girmeyin tanklarınıza.

iyi bir iyonik denge ( sadece kh ve ca değil tüm elementlerin doğru oranda verirmesi ) 

bu işin temel kuralı

Özgür öyle olsaydı kh katkısı da aynı etkiyi yapardı :) , ayrıca potasyum katkıları sadece potasyum karbonattan yapılmıyor , potasyum klorür de de aynısı oluyor. ca mg kh nitrat fosfat tuzluluk sıcaklık gibi değerlerde ideali yakalamış sps besleyenler renklenme için ilk önce potasyum değerine bakmalılar. Sonra strontium, demir, potasyum iodide vs gelir. Bahsi geçen tuzların çoğunda potasyum değeri maalesef olması gerekenden düşükler. Yine de test etmeden rasgele katkı eklemeniz riskli olur.

Demir katkisi kullanilmali mi resif tanklarinda?

Bence gerek yok. Ro nun demiri tuttuğunu zannetmiyorum.

Tds sifir cikiyor ro suda. Yesiller neden aciliyor o zaman ? Napicaz?

Ben yoğun bir tüketim yoksa ekstra bir demir katkısına ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.Tıpkı strontium gibi.

Senin tankta düşük nutrient yokmuydu üstat ondan olmasın.

Benim yeşil mercanlar haki yeşil :)

Sarılarda pembe teskere adayı

İlla bir şey yapmak istiyorsan musluk suyu  koy
default_tongue%20(1).gif

Şaka bir yana arada su eklemeye koyuyorum

Demirin iz element olduğunu bilmek ve bu iz elementin sağlanabilmesi gerektiğini bilmek yeterli kanımca. İz element girişi yapılan tanklarda bununda varlığını içeriyorsa sıkıntı yok. Ayrıca tek başına kullanılması bencede anlamlı değil. Bunu ekstra bir iz element katkısı kullanan biri olarak söylüyorum. Yosun sıkıntısı yaşayan tanklarda kullanılması sıkıntılı olabilir. Ve Makro alg olan tanklarda bunun tüketiminin olduğunu unutmakta.

Ne kadar girilmeli vs ölçülmeden olmamalı. Ancak testlerin tutarlılığı rahat okunup okunamaması ayrıca tartışılabilir

Evet son kararimi verdim. Demir memir girilmez tanka. Dusuk nutrient ve mercanlar ac! Beslemeye devam.

Uğur bey bu yazacağım şeyler biraz tümevarım olacak yani bilimsel bir dayanağı tek başına bulunmamakta. Diğer Akvaryum Günlükleri bölümündeki sayfanızı büyük zevkle takip etmekteyim. AKvaryumunuzdaki mercan listenize hakim değilim. Ancak çeşitli yurtiçi yurtdışı tanklarda edindiğim izlenim ve gördüğüm görüntü Sps ağırlıklı tank inşaasında Lps ve soft türlerin sayısının çok minimumda tutulduğu idi. Sizdeki durumu bilemiyorum. Aç kalmalarının nedeni tüketicinin çok olmasıda etki ediyor olabilir.

Soft ve lps'ler bir yana, sps'ler bile kendi içlerinde farklı büyüme hızlarına ve haliyle farklı tüketime sahipler. Acropora ile montiporanın büyüme hızları farklı olduğu için tüketim hızları da farklı ve hızlı büyüyen yavaş büyüyen türün aç kalmasına sebep olabilir diye düşünüyorum.  

Konu görüntüleyen kullanıcılar