Keşfet

Star polip üzerinde örümcek deniz yıldızı

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Merhaba,

Star polip mercanım 1,2 gündür açmıyor. Bugün farkettim ki kenar oyuklarında 2,3 tane örümcek deniz yıldızı mevcut. Yılan deniz yıldızı diye de geçiyor ismi. Bu canlılar sebep olabilirmi? Bunlar zararlımıdır yoksa faydalımı?

Resimdekine benzer, rengi tam olarak aynı değil.

Ekli dosyayı görüntüle 44630

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yılan yıldızlarının mercanlara bir zararı genelde olmaz.  Ne kadar oldu mercanı alalı?

Yılan yıldızlarının mercanlara bir zararı genelde olmaz.  Ne kadar oldu mercanı alalı?
2 hafta oluyor yaklaşık ve tanka koyunca 1 gün içerisinde açmıştı. Şu anda frag olarak başka bir tane daha var o da açıyor sıkıntı yok.

star polipler bazen öyle şeyler yapıyor   benim aynı star polipimden 4 ayrı parça vardı 3ü  açarken öbürü 3  4  gün açmıyordu o açınca diğerleri açmıyordu filan :D   bir süre böyle gitti  diğer mercanlarım da hiçbir sıkıntı yokken tankımdaki tüm değerler stabilken oluyordu bunlar yani illede bir şey aramaya gerek yok her şey normalse 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba , 

Arkadaşlar star polip mercanın önceki ve sonraki halini ekledim. Tamamen açıktı ilk zamanlar sonra birden birkaç gün tamamen kapandı , daha sonra resimdeki kadar açmaya başladı. Haftalık su değişimleri yapıyorum nitrit nitrat değerlerinde problem yok. Kh ölçmedim henüz. Bazen bu şekilde olabilir mi ? ne yapmak lazım ?

Ekli dosyayı görüntüle 44810

Ekli dosyayı görüntüle 44811

Bazen oluyor degerlerin stabilse birsey arama

Bazen oluyor degerlerin stabilse birsey arama
Kh değerleri önemli sanırım , ölçüp takibini yapacağım. Kh dışında (kaç olduğunu bilmiyorum) diğer değerlerde sıkıntı yok. Bu durum bir haftadır böyle.

Suyumda tum degerler sabitken bazi tur star poliplerim bazen bir hafta acmiyordu :)  tabi kh eksikse 8 9 lara getirebilirsin dogada ki kh 7 fakat hobiciler tanklarda  10 civari kullaniyorlar kh yi ben 8 kh ye sabitledim hersey sorunsuz suan cok sukur ama star polip arada yapiyor gene :)  

Tam bir aydır benim starpolipler de benzer durumda kh ı düşürmeniz ve sabitlemeniz gerekiyor 8 lere

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

KH testi yaptım 10.5 olarak ölçtüm. Sebebi bu olabilir mi? Bu değeri 8 lere düşürebilmem için ne yapabilirim? Zoa frag ımda da  erime mevcut. o da yüksek kh dan olabilirmi? 

düşürmekle uğraşmayın kh girmeyin tanka tüketilerek düşsün sonra sabitlersiniz düştükçe bazı tankklarda kh 11 12 lerde ama bir sıkıntı yaşamıyorlar kh den oldugunu sanmıyorum

Konu görüntüleyen kullanıcılar