Keşfet

Șu anemonu kurtaralım lütfen..

CiguBiguleh

Yeni Üye
Ad Soyad
Ümit
Arkadaşlar ben bu anemonu daha  öncede paylaştım. Işıklandırmada bir problem olduğunu düşünüp power led sistemine geçtim. Işık modifikasyonundan sonra bir kaç gün formuna döndü canlı. Ancak yine sönük son zamanlarda. Bazen dirilmiyor değil. Ama hangi durumlarda diriliyor tespit edemedim. Tank 60 lt. Aydınlatma 12x3w power led. Beyaz, sarı, kirmizi, yeşil ve actinic led olarak dizdim. Sudaki yansıması görüldüğü üzere. Yine basarili olamadim. Ne dersiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 39958Ekli dosyayı görüntüle 39961Ekli dosyayı görüntüle 39959Ekli dosyayı görüntüle 39961

Ekli dosyayı görüntüle 39960

Balıklar anemon için büyük gelmiş olabilir. 

Balığın maksimum boyu anemonun 3 de 1 i kadar seçerseniz iyi olur. Anemon açmaya fırsat bulamıyor olabilir. 

Biraz daha detay vermek istedim akvaryum konusunda. 60lt ana tank 30lt sump olmak üzere toplam 90lt. Normalde yabani yosunum hiç yoktu tankta. Ancak elyaf değiştirmenin bakteri döngüsünü bozduğunu söyleyen bir arkadaşın tavsiyesiyle elyafları çıkardım tanktan. Daha sonra kısa sürede yabani, kahverengi yosun oluştu. Tekrar elyaf sistemine geçtim ancak halen yosunlar kaybolmuş değil. BM QQ Ps kullanıyorum. Sump 3 kademeli. Birinci kademe full elyaf dolu. 10 günde bir falan değiştiriyorum elyafı. Elyafın altına da seramik ring koyulu. İkinci bölmeye  PS ve ısıtıcı koydum. Üçüncü de ise bioball ve kafa motoru var. Düzenli su değişimlerinde de anemonda bir değişim gözleyemedim. Işık halen mi yetersiz sizce? Yoksa elyaf gerçekten zararlı mı? Bu canlılar minimum 100lt'de beslenmeli diyor. Benim tankım canlıya göre küçük. Ancak aldığım tankta aynı boyuttaydı ve orda gayet formundaydı. Yorumlarınızı düşüncelerinizi bekliyorum. Teşekkürler..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Balıklar anemon için büyük gelmiş olabilir. 

Balığın maksimum boyu anemonun 3 de 1 i kadar seçerseniz iyi olur. Anemon açmaya fırsat bulamıyor olabilir. 
Gerçekten böyle bir durum varsa en başından beri yanılmışızdır. Çünkü anemonu hiç terketmiyorlar desem yeri. Gerçeklik payı kesin mi? Ona göre anemonu veya balıkları çıkarmalıyım.

Balıkları geçici olarak yavruluğa falan (kavga ediyorlarsa ayrı yavruluk) alıp anemonun durumunu gözlemleyebilirsiniz. 

Yerli anemon mu türü?

Metin Avcıoğlu

Öncelikle aydınlatmadan sarı ve kırmızı renkleri çıkar bunların mercanlara yararı olmaz daha çok yosun oluşumu sağlar. Sarı, kırmızı ve yeşil yerine royal blue ve beyaz dizebilirsin. Sonradan sumptaki elyaf seramik ve bioball'ları çıkar bunlar tuzlusu için çok uygun filtre malzemeleri değil. Anemona giren balıklar içinse 3e1 oran vs diye bişey yok onlar anemonun açamamasına neden değil aksine balıklar host edindiği anemonu besler. Işığın anemon için yetersiz geliyor daha kuvvetli bir aydınlatma kullanmalısın. Benim önerilerim bunlar, iyi hobiler.

Öncelikle aydınlatmadan sarı ve kırmızı renkleri çıkar bunların mercanlara yararı olmaz daha çok yosun oluşumu sağlar. Sarı, kırmızı ve yeşil yerine royal blue ve beyaz dizebilirsin. Sonradan sumptaki elyaf seramik ve bioball'ları çıkar bunlar tuzlusu için çok uygun filtre malzemeleri değil. Anemona giren balıklar içinse 3e1 oran vs diye bişey yok onlar anemonun açamamasına neden değil aksine balıklar host edindiği anemonu besler. Işığın anemon için yetersiz geliyor daha kuvvetli bir aydınlatma kullanmalısın. Benim önerilerim bunlar, iyi hobiler.
Aslına bakarsak yosun olayının renklerle de alakası olabilir mantıklı geldi. Çünkü aydınlatmayı da yenilerde yaptım ve yosun işi de yenilerde başladı. Elyaf çıkarmak yosun sebebi değilse çıkarabilirim. Aydınlatmadan diğer renkleri de çıkarabiirim mühim değil. Ancak bazı fosforlu mercanlar için tüm renkleri kullanmalısın şeklinde okumuştum. Kırmızı mercanın rengi kırmızı ışık olmadan göremezsin v.s. diye söylendi. Gerçi şu an mercanım falan yok ama ilerde olursa sıkıntı yaşamaz mıyım? Bir de bahsettiğiniz filtre malzemelerini çıkarınca sump bölmesinde PS' dan başka birşey kalmıyor. Sadece o mu kalmalı? Host edinilen anemonun daha diri olacağını daha bu işe başlamadan önce okumuştum. Ancak arkadaşın söylediği büyük balık küçük anemon işi de mantıklı geldi. Bugün bir arkadaşımdan yavruluk aldım ve akşam deneyeceğim inşallah. Bir gün tutmayı düşünüyorum. Ama şu an asıl kafama takılan sump işi tabi. 3 bölmenin biri dolu diğerleri boş kalıyor sizin söylediğiniz sistemde. Boş mu kalacak?

Selamlar tekrardan. Konuyu takip eden arkadaşlar varsa eğer bugün öğlen 12 gibi balıkları yavruluga aldım. Su an saat gece 11. Ortalama 12 saat geçmiş olmasına rağmen bir değişiklik yok. Bir de bir süredir anemonla ışığın arasındaki mesafe 10 ya da 15 cm. Işığın yetmemesi gibi bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ışığa insan gözüyle bakmak mümkün değil. Buyrun yavruluktayken ve yavruluktan çıkardıktan sonraki fotolar.

Ekli dosyayı görüntüle 39981Ekli dosyayı görüntüle 39982

Önceki mesajımda da belirtmiştim anemonun açmamasıyla balıkların alakası yoktur eğer anemonun kollarını vs çekiştirip rahatsız etmiyorlarsa. Durum su değerleri ve ışıkla ilgili. Işığı o kadar yakınlaştırmanda tam doğru değil anemonu yakabilirsin de. Su değerlerin nasıl kontrol ettin mi? Bir de ışıkla ilgili kendimden örnek vereyim 18x3w seninki gibi bir lamba kullanırken anemonum tüm renklerini kaybetti ve bembeyaz oldu daha sonra 150w metal halideye geçtim rengini yeni yeni toplamaya başladı pembe rengi geldi şimdi fosforlu renginin gelmesini bekliyorum.

Önceki mesajımda da belirtmiştim anemonun açmamasıyla balıkların alakası yoktur eğer anemonun kollarını vs çekiştirip rahatsız etmiyorlarsa. Durum su değerleri ve ışıkla ilgili. Işığı o kadar yakınlaştırmanda tam doğru değil anemonu yakabilirsin de. Su değerlerin nasıl kontrol ettin mi? Bir de ışıkla ilgili kendimden örnek vereyim 18x3w seninki gibi bir lamba kullanırken anemonum tüm renklerini kaybetti ve bembeyaz oldu daha sonra 150w metal halideye geçtim rengini yeni yeni toplamaya başladı pembe rengi geldi şimdi fosforlu renginin gelmesini bekliyorum.
Işık sisteminin resmini paylaşmanız mümkün mü fikir edinmem açısından? Su değerlerinde de bir bozukluk olduğunu sanmıyorum. Neden derseniz düzenli su değişimi yapmaya çalışıyorum ve su değerini bozacak seviyede canlım yok tankta. Tamam profesyonel bir test kitim yok ama gerektiği şekilde davrandığıma inandığımdan test etme gereği duymuyorum. Ortalama 10-15 gün arası 3/1 oranında su değişimi yapıyorum. Elyafları kirlenmeden değiştiriyorum. Canlı sayısı az olduğu için yemleme de çok az. Tabi anemonların biraz nitrat sevdiğini duymuştum doğru ise. Bu yaptığım uygulamalardan dolayı nitrat çok düşükse yine suyum bozuk olabilir tabi. Yakın zamanda 1 metreye geçeceğim. Aydınlatmanızı görmek benim için çok iyi olacak. Bir de sump içine filtre elemanları olarak ne konulmalı?

Paylaşım için teşekkürler öncelikle. Bu aydınlatma yanlış anlamadıysam mağazaların önünde falan bulunan projektörlerden. Yani armatür olarak öyle ancak içi değiştirilmiş sanırım. Ama fosforlu ışık alma şansımız yok gibi bu sistemde doğru mu? Ampulun açıklamalarında patlaması çok tehlikelidir ve solunması ciddi sağlık sebeplerine yol açabilir diyor ama aslı var mı?

Paylaşım için teşekkürler öncelikle. Bu aydınlatma yanlış anlamadıysam mağazaların önünde falan bulunan projektörlerden. Yani armatür olarak öyle ancak içi değiştirilmiş sanırım. Ama fosforlu ışık alma şansımız yok gibi bu sistemde doğru mu? Ampulun açıklamalarında patlaması çok tehlikelidir ve solunması ciddi sağlık sebeplerine yol açabilir diyor ama aslı var mı?
Resif akvaryumu için aslında en iyisi metal halidedir. Ama bunda da kaliteli olanı almak önemlidir. T5 ve Led armatüre göre en büyük handikapı aşırı ısınması ve suyuda ısıtmasıdır. Kendi tesisat soğutması kuvvetli olmalıdır. Sağlık açısından yanarken ampule direk bakılmamalıdır. Fosforlu ışık derken bu ampulunde mavi rengi var. Ama tabi ki led'in yerini tutmaz. Ben şahsen ledin o rengini sevmiyorum, doğal gelmiyor ve çabuk sıkılıyorum. Metal halidenin kayalar ve kum üzerinde yarattığı ışık dalgalanmaları, oyunları, görseli inanın led armatürde yok. Ayrıca metal halide,  mercanların daha hızlı büyümesini sağlar. T5' te öyledir ama Led' de büyüme pek göremezsiniz.

Kardeş senin su değerlerin bozuk. Armatürdü, balık sıkıştırıyordu bunlar önemli değil. Kayaların kirlilikten simsiyah olmuş. Fosfat ve nitrat değerlerini kontrol et.

Kardeş senin su değerlerin bozuk. Armatürdü, balık sıkıştırıyordu bunlar önemli değil. Kayaların kirlilikten simsiyah olmuş. Fosfat ve nitrat değerlerini kontrol et.
Valla dogru olabilir hocam. Su testi yapmadım. Aslina bakarsak jbl Proscan kullanıyorum ama pek verimli değil. Su analizini yakin zamanda yapacağım inşallah ancak yosunun hic yoktu yakin zamana kadar. Ve kayaların rengi ben satin aldığımda da siyahtı. Daha doğrusu siyah değil de koyu renklilerdi. Ben bu akvaryumu kuralı 9 ay gibi bir süre oldu. Kırmızı alg tüm kayaları kaplamıştı. Evi taşıdım ve taşınma esnasinda algler söküldü. Yeni tasindigim evde de kırmızı alg oluşmaya başlamıştı ki aniden bu kahverengi yosuna dönüştü. Akvaryuma ekstra birşey yapmadığın surece su degerleri bu kadar cabuk bozulmaz. Deniz suyunda tecrübesiz olabilirim ama tatlı suda 10 sene gecmisim var. Tatlı veya tuzlu ben o suya birşey yapmadigim surece su değerlerinin bozulduğuna inanamam. Son zamanlar yaptığım şeyleri belirttim. Armatürde değişiklik ve sump bölmesinden elyafı çıkartmak. TarikK isimli arkadaş söyledikten sonra dikkat ettim, renkli ledlerin yansıdığı kayalarda yosun oluşumu ekstra fazla. Ben de şuan bu görüşteyim. Ancak söylediğinizi dikkate alıp cumartesi günü bir miktar suyu test yapmaya götüreceğim.

arıtma suyundaki tds değerininde 0 olmasına dikkat et

arıtma suyundaki tds değerininde 0 olmasına dikkat et
Şu an an arıtma değil damacana kullanıyorum ama? Yine de gerekir mi? Yoksa damacana zaten yanlış mı diyorsunuz? Arıtma cihazı iş yerimde var. Ters ozmos falan da olduğu yazıyor üzerinde. Cumartesi günü test sonuçlarını alıp arıtma sistemine de geçebilirim. Ordan günlük doldururum bir yanlış varsa.

Konu görüntüleyen kullanıcılar