Keşfet

Su berrakligi

numenor111

Yeni Üye
Ad Soyad
senol polat
Arkadaşlar 3-4 ay oldu yeni tankimi kuralı ancak bi bela ile karşı karşıyayım. şu değerlerim çok ideal  mg :1380, ca 420, kh 8, nitrat 0. mercanlarin durumu çok iyi çok keyifli şekilde açıyorlar. ancak kurulum aşamasında sanırım bakteri patlamasi yaşadım. fakat bu güne kadar bir türlü bu olayı atlatamadım. Su tam berrakliga kavuşuyor gibi oluyo ama tekrardan bulanıyor. camlar çok çabuk yeşeriyor. sürekli siliyorum. Su ana kadar su neden tam oturamadi. Neden dalgalanma yapıp bi berrak bi bulanik oluyo. kalıcı çözüme nasıl ulaşabilirim. lütfen yardım edin. yardımlarınızı bekliyorum inşallah  saygılarımla

Öncelikle sabırlı olun, akvaryumla ne kadar uğraşırsanız denge bozulur, direkt gün ışığı almasın, ve fosfat yükseklğini kontrol edin, ışıkların süersini azaltın kalitesini arttırın..

Fosfatı ölçtünüz mü? Su berraklığı dediğiniz bulanıklık mı yoksa suda yüzen ufak partiküller mi sorun oluyor? Sumpınızda ekipman olarak neler mevcut?

sudaki aşırı yosunlanma fosfat değerlerinizden olabilir , bulanıklığı gidermek için aktif karbon kullanıyor musunuz ? kaliteli bir aktif karbon edinin tercihen raktörde kullanın yoksa sump içine bir dalga motoru koyup karbonu karşısına koyun 1 hafta kadar kalması yeterli sonra çıkarın , suyunuz kısa zamanda berraklaşacaktır 

Konu görüntüleyen kullanıcılar