Keşfet

Su Degisimi Sart mi?

orkunoz

Yeni Üye
Arkadaslar merhaba

50x50 110lt nano bir akvaryumum var(1 aylik kurulum) forumlarda haftalik veya aylik su degisimlerinden bahsediliyor. mutlaka faydasi vardir ama benim sormak istedigim olmazsa olmaz bir durum mu? 

zaten tuz oranini dengelemek icin temiz su takviyesi yapiyorum surekli. birde%10 falan su degisimi yapmazsam ne olur? 

Nano da daha sık olmak üzere zorunludur

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba @tang2011

o zaman akvaryumun min. ihtiyaci nedir haftada %10mu?

Su değişimleri elementlerin yenilenmesi açısından gerekli. Yüzdesel değeri ölçümler belirleyebilirsiniz. Tank içinde canlı durumuna göre element takviyesi yapıp arada bir miktar su değiştirmek her zaman fayda sağlar. Element takviyesi yapmamak için su değişimleri şart 

Su değişimi akvaryumun devamlılığını sağlamak için önemlidir. Küçük akvaryumlarda daha sık yapılması önerilir. Ama su kalitesi oturdukça ( 9-12 ay) su değişimi azaltılabilir. 1 yıl da sadece 3-4 kere su değişimi yapan kişiler var.(tankın büyük ve suyun oturmuş olması önemli)

bu tamemn akvaryumunuzun ne kadar oturduğu ve içinde ne gibi canlılar olduğuna bağlı olarak değişmektedir, mercan tankı ise ve su oturmuşsa mercanların ihtiyacı olan elementleri dışarıdan girerek uzun süre su değişimi yapmayabilirsiniz, sadece balık var ise bakteride güzel ve canlı yükü olması gerekenden fazla ise gene su değişimini az yapabilirsiniz, günün sonunda konu tamamen protesin skimmerınızın kalitesi ve sisteminizin oturmuş olmasına çıkıyor, kendimden örnek verirsek 350 litre mercan ve 3 tang artık başka balıklar olan tankımda 6 ayda 1 defa su değiştirdim, biraz sizin akvaryuma bakış tarzınız ve sisteminizin sağlamlığı ilişkili

tesekkurler.. peki hangi degerlere bakarak su degisiminin gerekli olup olmadigini teyit edebilirim. daha elimde hic test yok ilk olarak hangi testleri almam lazim.. 

tankta suan balik yok ama 2 tane perkula ile baslicam. tek tuk kucuk mercan eklemeyede basladim

nitrat fosfat  değerinin yerinde olması gerekiyor ona göre değişim yapabilirsiniz balıklarda çok yüksek olmadığı sürece sorun olmaz fakat mercanlarda ölüme neden oluyor  

merhaba, 110 lt için test almana gerek yok o parayı tuza kaynak olarak ayırman daha mantıklı olur. atc refraktometre  yeter, beslediğin canlı türüne göre büyümeyi gözlemleyerek haftada %10 değişim şart sizin için.

Akvaryumunuz için ilk 6 ay düzenli su değişiminizi yapmalısınız. Sonrasında artık akvaryumunuz yavaş yavaş kendi kendine yaşamaya başlar. Takriben 1 senelik tanklar oturmuştur. Nitrat seviyesine dikkat ederek, tankınızdan su değişiminizi uzatabilirsiniz. Haftada 1 den, aylık 1’e. Hatta 2 ayda 1 gibi. Bu bahsettiğim sizin nano akvaryum içindir. Burada ekipmanınız iyi olsun. Akıntınız da iyi olsun. Fazla balık olmaz ise yazdıklarım geçerlidir. Şayet akvaryum yüklü ise haftalık su değişimini aksatmayınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri