Keşfet

Su değişimi

barisavasss

Yeni Üye
Merhaba. Akvaryumda tek seferde en fazla yüzde kaç su değişimi yapılır? Örneğin 150 litrelik bir tankta, tek seferde kaç litre su değiştirebilirim?

Akvaryumdaki canlı yüküne göre veya beslediğiniz canlı türüne göre değişir. Soft, LPS veya SPS ağırlıklı canlılar hangileri..

Genelde Haftalık %15 veya 15 Günde bir %20 Su değişimi.

Akvaryumum 60-50-50 lik haftada 10-15 litr su değişimi yapıyorum. Balık sayım az(3 chomris, 1 goby, 2 adet percula ve damsel), mercanlarım (soft-lps) var.

Akvaryumum 60-50-50 lik haftada 10-15 litr su değişimi yapıyorum. Balık sayım az(3 chomris, 1 goby, 2 adet percula ve damsel), mercanlarım (soft-lps) var.
Sizinle ismimiz aynı galiba :D

Sormak istediğim düzenli su değişimi değildi aslında. Mesela akvaryumu yeni bir yere taşıyacağım ve eski suyu kullanmak istemiyorum. Oturmuş kaya ve kumu kullanıp komple yeni su doldursam, canlıları içine koyabilir miyim hemen?

Kumu kullanamazsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sizinle ismimiz aynı galiba :D

Sormak istediğim düzenli su değişimi değildi aslında. Mesela akvaryumu yeni bir yere taşıyacağım ve eski suyu kullanmak istemiyorum. Oturmuş kaya ve kumu kullanıp komple yeni su doldursam, canlıları içine koyabilir miyim hemen?
Adım Barış, aynen sizin ismi görünce şaşırdım. ?

Full su değişimi canlılar için, kayaların içinde vb yaşayan bakteriler içinde olmaz. Bence yapmayın, 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri