Keşfet

su degisimini denizden yapmak

Hayat nasil bilemiyorum bulundugunuz yerse ama :) deniz kiyisinda bir evde yasayi denizde bir alani cevirip ciftlikmi yapsaniz :rolleyesblue:

Güzel bir fikir. Tavsiyem almış olduğunuz suyu başka bir  protein skimmer nız varsa   bir süre filtre  den geçirip  daha sonra tuz derecesini tankınızdaki derceye ayarlayarak kullanmanız iyi olacaktır. İstanbuldaki bir çok kişini  boğazdan tankerlerle su alıp kurulum yaptığını biliyoruz . saygılarımla.

maldivlermi :D  bizde boğazdan filan sanıyorduk :)   

arkadaslar merhabalar,

konu basliginda da oldugu gibi su degisimini denizden yapan varmidir varsa tecrubeleri nelerdir merak ediyorum. Ben ulkede bulunan tek hobici arkadasin su degisimini denizden yaptigini ogrenince ve akvaryumundaki canliligi da gorunce bu hafta denizden su getirmeye karar verdim. pazar gunu 6 damacana su alarak degisim yaptim olcumleri henuz yapmadim bugun isten sonra yapacagim ancak sadece tuzlulugu olctugumde 1020 cikti bana oldukca dusuk geldi ancak su degisimini dun aksam yapmis idim bu sabah zoa`larin ve star polip`in daha iyi actigini hatta yanlardan kucuk bas verdigini farkettim. ilerleyen zamanlarda tecrubeleri aktaracagim ancak sizlerden de degisimi denizden yapan ve varsa basindan gecenleri merak ettigim icin bu konuyu olusturdum. 

a300cb910a9266298de60ca8ed1c5942.jpg
caner bey son durum nedir. hala deniz suyu kullanıyormusunuz . mercanların durumu nedir ? yosun sorunu varmı ?

Tuncay Bey merhaba,

gectigimiz hafta yine 6 damacana su degisimini denizden yaptim. bu basligi actigimdan bu yana toplamda 3 su degisimi yaptim ve tamami denizden oldu. su ana kadarki sonuclardan cok memnunum cok fazla mercanim yok ancak olanlarin durumlari gayet iyi ve sagliklilar buyuyorlar, yosun sorunum hic yok denilebilecek kadar az camlarda bazen tozumsu olusumlar oluyor onlarida siliyorum her 3 gunde bir ancak bunun deniz suyu ile alakali oldugunu sanmiyorum zira sentetik tuz kullanirken de oluyordu. su ana kadar daha oncede belirttigim gibi son derece memnunum olumsuz bir durum olusur ise paylasmaya devam ederim

ekonomik açıdan şimdi benimde kullanısım geldi ama bizim buranın deniz suyu biraz pis. helede yaz mevsiminde dahada pis :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar