Keşfet

Su hazırlama

cagribayram07

Yeni Üye
Merhaba, akvaryumda konch ve bazı mercanların ani ölümünden sonra canlıları bir arkadaşıma bırakıp yeniden kurulum yapmak istedim sorunun kayalar olduğunu düşünüyorum kum ile temas alanı çok fazlaydı çok ciddi bir pislik toplama sorunu olmuş temizlerken anladım. Her şeyi yıkayıp baştan kurulum yaptım yeni kayaların kum ile temas alanı 10cm2 kadar düşük tutmaya çalıştım. Önceki kurulumun çok uzun sürmüştü şimdi bu kadar vakit harcamak istemiyorum. 

Tavsiye üzerine kuma bir tane soyulmuş karides gömdüm 3-4 gün oldu iplik iplik çıkmışlar suyun hazırlanmasında şimdiki süreç ne olacak oturmuş akvaryumdan kaya ve su eklemesi yapabilirim ama ne zaman yapmak gerekiyor tam olarak anlamadım. 

2. Sorum ise 36w led armatürü çıkartıp 2 tane 24w coralstar 1 tane de 24w aquastarlı bir armatür kullanmak istiyorum 40cm akvaryum yüksekliği 60litre  mercanlarım da soft yeterli gelir mi? 

Ekli dosyayı görüntüle 58530

Ekli dosyayı görüntüle 58531

Merhaba,

Öncelikle sistem öyle cat diye çökmez. Önceden size Belirtiler vermiştir. Geçmişe dönüp hatırlamaya çalışın. Armatür olarak
Coral ve marinestar kullanmalısınız. 3 Adet yumusalk ve softlar için yeterli. 4 yaparsanız
2coral 2 marinstar olabilir.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

af phyto mix i biraz fazla kaçırdım galiba sonrasında da görev yoğunluğundan hiç bakamadım su tamamlamanın motoru dahi yanmış. marinestarın rengini çok beğenmedim açıkcası aquastar almıştım biraz daha aydınlık olur diye elimdeki lightspace 36w armatürü dağıtıp ledlerini de t5lere eklemeyi düşünüyorum ama iyi mi olur fazla mı gelir bilemedim.

10 gün oldu son durum böyle pas şeklinde az biraz oluşum var bakteri feeder eklememden mütevelli olduğunu düşümdüğüm yeşil yosunlar da var hafta içi canlı kaya girmeyi düşünüyorum erken mi olur acaba

Ekli dosyayı görüntüle 58636

Konu görüntüleyen kullanıcılar