Keşfet

Su İnişi

Egemen

Yeni Üye
Ad Soyad
Egemen Atasü
İyi günler elimde 100*40*40 Ölçüler kesin değil 2.el bi tank kullanıcam suyun sump a inişine çok takıldım bir türlü çözemedim.

1.olarak böyle bi overflow yapmayı düşündüm bu sistem kafama yattı bunu sanırım kendim yapabilirim

8b42d28336d31db8fed4a0e5f2481bda.png

2.olarak da böyle bir sistem var kafamda bu sistemin nasıl bir avantajı var ? İşe yarar mı sizce

tank7.jpg

Sizde kendi iniş sistemlerinizi paylaşabilir misiniz? elimde alttaki resimdeki rekorlardan var bunlar uygun mudur yardımcı olursanız çok sevinirim 

1-adet-PVC-ID-20mm-bal-k-tank-konnekt-r-su-ge-irmez-su-borusu-adapt.jpg_q50.jpg

Merhaba elimde 85x40x55h mobilyalı gri lake tank mevcut Soldan dursolu boruları falan hepsi var düşünseniz direk onu çok uygun fiyata verelibilirim.

Merhaba elimde 85x40x55h mobilyalı gri lake tank mevcut Soldan dursolu boruları falan hepsi var düşünseniz direk onu çok uygun fiyata verelibilirim.
Teklifiniz için teşekkür ederim ama ben İstanbul dayım 

O zaman toms marka owerflow sistemi de kullanabilirsiniz hazır direk.

Merhaba akvaryumu deldirebilirseniz çok farklı iniş sistemleri yapabilirsiniz. Önemli olan noktalardan biri cam kalınlığı. Deldiremem derseniz yukarıda söylenen toms'un hazır overflow+sump sistemiyle yapabilirsiniz veya sadece overflow box satın alabilir/yapabilirsiniz. Ben Skimz om2500'ü kullanıyordum. Sadece overflow, size istediğiniz gibi bir sump ayarlama olanağı sağlar. Hazır overflow box:

Ekli dosyayı görüntüle 61271

Deldirmek sorun değil derseniz de böyle bir sistem de yapabilirsiniz:

Ekli dosyayı görüntüle 61272

Çok farklı tarzda sistemler var.

Merhaba akvaryumu deldirebilirseniz çok farklı iniş sistemleri yapabilirsiniz. Önemli olan noktalardan biri cam kalınlığı. Deldiremem derseniz yukarıda söylenen toms'un hazır overflow+sump sistemiyle yapabilirsiniz veya sadece overflow box satın alabilir/yapabilirsiniz. Ben Skimz om2500'ü kullanıyordum. Sadece overflow, size istediğiniz gibi bir sump ayarlama olanağı sağlar. Hazır overflow box:

Ekli dosyayı görüntüle 61271

Deldirmek sorun değil derseniz de böyle bir sistem de yapabilirsiniz:

Ekli dosyayı görüntüle 61272

Çok farklı tarzda sistemler var.
Deldirmeyi düşünüyorum tankın ölçüsü 100*40*40 yan camların birinden su sump a inicek diğer yandan da tanka basılıcak şuan karar veremediğim kısım suyu tankı delerek mi supmdan tanka versem yoksa üstten boruyla mı ben boru kullanmayı düşünüyorum suyu geri sifonlamaması için de delik açıcam boru olarak ne kullanabilirim ona da tam karar veremedim elimde 6 tane depo rekoru var 20mm lik boru için 3 su inişi 1 su çıkışı yapmak istiyorum 20 boru yeterli mi onda biraz kararsız kaldım

Deldirmeyi düşünüyorum tankın ölçüsü 100*40*40 yan camların birinden su sump a inicek diğer yandan da tanka basılıcak şuan karar veremediğim kısım suyu tankı delerek mi supmdan tanka versem yoksa üstten boruyla mı ben boru kullanmayı düşünüyorum suyu geri sifonlamaması için de delik açıcam boru olarak ne kullanabilirim ona da tam karar veremedim elimde 6 tane depo rekoru var 20mm lik boru için 3 su inişi 1 su çıkışı yapmak istiyorum 20 boru yeterli mi onda biraz kararsız kaldım
Evet peninsula tarzı akvaryum yapmak istiyorsunuz, anladım. İnişi dışarıdan yaparsanız ve yukarıdaki fotoğraftaki gibi bir kutuda olursa bakımı kolay olur ve fazla yer kaplamaz. Dönüş içinde akvaryumun üstü müsaitse inişin tam karşısından verebilirsiniz. Veya inişin yanından çift veya tek dönüşte yapabilirsiniz. Boru boyutu olarak bir şey diyemeyeceğim ama şu video işinize yarar:

Ekli dosyayı görüntüle 61285

Ekli dosyayı görüntüle 61287yorum:

Ekli dosyayı görüntüle 61288

Ekli dosyayı görüntüle 61286

Fikir açısından şu linklerin de işinize yarayacağını düşündüğüm link:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet peninsula tarzı akvaryum yapmak istiyorsunuz, anladım. İnişi dışarıdan yaparsanız ve yukarıdaki fotoğraftaki gibi bir kutuda olursa bakımı kolay olur ve fazla yer kaplamaz. Dönüş içinde akvaryumun üstü müsaitse inişin tam karşısından verebilirsiniz. Veya inişin yanından çift veya tek dönüşte yapabilirsiniz. Boru boyutu olarak bir şey diyemeyeceğim ama şu video işinize yarar:

Ekli dosyayı görüntüle 61285

Ekli dosyayı görüntüle 61287yorum:

Ekli dosyayı görüntüle 61288

Ekli dosyayı görüntüle 61286

Fikir açısından şu linklerin de işinize yarayacağını düşündüğüm link:

Teşekkür ederim iyi hobiler

Konu görüntüleyen kullanıcılar