Keşfet

su tamamlama da seviye sorunu yardim ltf.

ergene

Yeni Üye
Ad Soyad
Deep Blue
Arkadaslar, arkadan sumplu akvaryumumda su tamamlama yapmak istiyorum ancak bir sorunum var. Sumpun geri donus kismi dar ve yaklasik 5 litre. çin mali aldigim seviye sensorleri malum yarim ila bir cm eksilmelerde hemen calisiyor ama benim geri donus haznemde 1 cm 100gr su ediyor. Yani aslinda bu da demek oluyor ki dakika basi calisacak bir sistem demek. bende 4 tane sensor var bunlarla seviye sensoru seviyesini 10-12cm yapabilir miyim?

Mantıksız bir hareket olmaz mı? İşin mantığı ne kadar su eksilse anlık o kadar su tamamlamasıdır ki ps çalışma seviyesinin çok altına düşmesin. Siz diyorsunuz ki bu işlemi biraz geciktireyim. 10 adkikada 10 kez çalışıp vereceği suyu yine 10 dakikada ama 1 kez versin. Böyle olunca su seviyesi çok düşmez mi, çok oynak olmaz mı? 

Yoksa yanlış mı anladım ? 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Su tamamlamanın mantığı su seviyesini sabit tutmak. Yani çok mantıklı gözükmüyor gibi yapmak istediğiniz. Ama dalgalanma vs ile dakika başı çalışıyor bundan rahatsız da olabilirsiniz. Tam bilemiyorum probleminizi.  Sonuçta el ile tamamlasanız günde 1 defa tamamlayacaksınız. Zaman ayarlı priz ile günde 2-3 defa çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Su tamamlamanın mantığı su seviyesini sabit tutmak. Yani çok mantıklı gözükmüyor gibi yapmak istediğiniz. Ama dalgalanma vs ile dakika başı çalışıyor bundan rahatsız da olabilirsiniz. Tam bilemiyorum probleminizi.  Sonuçta el ile tamamlasanız günde 1 defa tamamlayacaksınız. Zaman ayarlı priz ile günde 2-3 defa çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Arkadaşın problemi anladığım kadarı ile şamandırayı koymak istediği yer çok dar, yani yüzeyi ufak. Böyle olunca çok az miktarda su eksilse dahi seviye düşüyor ve motor su eklemeye başlıyor. Bunun çok sık olmasından hoşlanmamış. Bence şamandırayı sumpa değil de akvaryum içerisinde, kenara köşeye bi yere yerleştirse sorun ortadan kalkar ... ama bu seferde hem dalga hem de kestane, snail gibi canlılar sorun çıkartır...

Bana problem sump küçük olduğu için seviyedeki hareketlilik daha sık oluyor gibi geldi ama problemi problem sahibi bizden iyi bilir. 

Eğer problem benim anladığım şekilde ise 2. bir çözüm olarak sıvı seviye rölesi de kullanılabilir. 3 sensör ile dalgalanma aralığı istenildiği şekilde ayarlanabiliyor.

sivi-seviye-rolesi.jpg

Şemadaki bağlantı boşaltmak için ama doldurmak için de benzer. Seviye "L" sensörü altına düştüğünde çalışıp "U" seviyesine kadar dolduruyor. Çin malı "top-off switch"lere göre çok daha güvenli. En azından endüstriyel seviye cihaz.

Bana problem sump küçük olduğu için seviyedeki hareketlilik daha sık oluyor gibi geldi ama problemi problem sahibi bizden iyi bilir. 

Eğer problem benim anladığım şekilde ise 2. bir çözüm olarak sıvı seviye rölesi de kullanılabilir. 3 sensör ile dalgalanma aralığı istenildiği şekilde ayarlanabiliyor.

sivi-seviye-rolesi.jpg

Şemadaki bağlantı boşaltmak için ama doldurmak için de benzer. Seviye "L" sensörü altına düştüğünde çalışıp "U" seviyesine kadar dolduruyor. Çin malı "top-off switch"lere göre çok daha güvenli. En azından endüstriyel seviye cihaz.
Merhabalar Hüseyin bey,

bu tip sıvı seviye rölelerine  2 adet top off switch bağlanmaz mı ?

şöyle ki  1. switch su seviyesine göre tamamlamayı yapar 2.switch 1.si bozulursa seviye yükselince motoru kapar ve kaldığı yerden devam eder

Kinder süpriz yumurta işini çözer.

Alttaki ilan resmindeki gibi kinder süpriz yumurtanın plastik kabını takıyorsun.Hiç delik yoksa alta 2-3 tane çok küçük (Cam çivisi gibi) delik açıyorsun.Tabiki havanın içerde sıkışmaması için üstede 2-3 delik açıyorsun. Bu şekilde plastik kap içine sıvı çok hızlı dolmadığı için şamandra oynamaya yapmıyor.

Anlamadığın yer olursa özelden numaranı yaz watsapp dan video atarım.

Merhabalar Hüseyin bey,

şöyle ki  1. switch su seviyesine göre tamamlamayı yapar 2.switch 1.si bozulursa seviye yükselince motoru kapar ve kaldığı yerden devam eder
Top-off switche gerek yok bu röle ile. Sorunuz 2 sensörle olmaz mı ise. Evet olur. Ben öyle kullanıyorum.

Konuya bende dahil olayim sorumla birlikte,benimde arkadan 3 bölümlü sumplı akvaryumum var,su tamamlamanın şamandırası 3. ünitede ,normalde bu alttan sumplı sisteme göre bir mekanizma ,mıknatıslı bir sisteme takıcaktım şamandırayı ama beceremedim çıkarmayı pleksiden.Sorum şu : Resimde görülen kırmızı seviye su seviyesi,mavi çizgide su tamamlamayı harekete geçiren sınır.Bu şekilde iyimi yeri yoksa şamandırayı daha yukarı &aşağı almalımıyım ? 

Ekli dosyayı görüntüle 43993

Merhabalar Hüseyin bey,

arkadaşlar ben konuyu takibe almayı unutunca tabi ki haliyle kimse cevap vermedi sandım :grr:  ama tabi bakınca gördüm ki gerçekten yardımlaşma yapılmış. tüm cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. sorunun için sanırım zaman prizi en güzel çözüm olacak. bu arada yukarıda verilen yöntemi de araştırdım ve bulgularım şu yönde; su seviyesine bağlanan röle sıvının iletlenliğinden alıyor hareketini ve bunun için suya sürekli sinyal veya düşük voltajda elektrik yolluyor ve zannımca bu canlılar için tehlikeli olabilir. 

tehlikeli değil , olmaz, çok düşük voltajda

Konu görüntüleyen kullanıcılar