Keşfet

Su tamamlama seviye hk.

comandon

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre Dönmezer
Merhabalar,

Su tamamlama alacağım ancak kafama takılan bir soru var. Sizlere de danışmak istedim.

Su tamamlamanın şamandırasını yada sensörünü kafa motorunun olduğu yere koymak durumundayım. Ancak elektrik kesintisinde, yemleme yaparken vs. su seviyesi çok fazla yükseliyor ve bu nedenle her türlü su seviyesi şamandıranın/sensörün de üstüne çıkmak durumunda kalacak.

Böyle bir duruma uygun su tamamlama sistemleri var mı? Mıknatıslı kızılötesi sensörlü olanlar işimi görür mü? 

????‍♂️ Su tamamlama sensörünü kafa motorunun olduğu bölmeye koymayın. O alandaki su yüksekliği diğer bölmelere göre daha alçak olur, mekanik filtre tıkanmasında iyice seviye düşebilir. Sonuç tankınızın taşmasıyla sonuçlanabilir. Böyle bir tıkanma başıma gelmişti, neyse ki sensör giriş bölmesindeydi.

Bazı otomasyon sistemlerinde yemleme modu var, belli bir süre motorları kapatıp sensörleri devre dışı bırakabiliyor. Ülkemizde pek rastlamadım.

Bu sensörlerin ikililerinden alıp işi garantiye almak lazım. Optik ve mıknatıslı birbirini kontrol ediyor. Her ikisinin de arıza yapabileceği durumlar var.

Ben Raspberry Pi ile sensörlerimi kendim seçip yazılımımı yazmıştım. Mesela, tamamlama pompası sesliydi, geceleri çalışmamaya göre ayarlamıştım. Birkaç dakika çalıştıktan sonra sensör hatası olabilir diye kendisini kapatıp bana e-mail gönderiyordu. Eski günler...

????‍♂️ Su tamamlama sensörünü kafa motorunun olduğu bölmeye koymayın. O alandaki su yüksekliği diğer bölmelere göre daha alçak olur, mekanik filtre tıkanmasında iyice seviye düşebilir. Sonuç tankınızın taşmasıyla sonuçlanabilir. Böyle bir tıkanma başıma gelmişti, neyse ki sensör giriş bölmesindeydi.

Bazı otomasyon sistemlerinde yemleme modu var, belli bir süre motorları kapatıp sensörleri devre dışı bırakabiliyor. Ülkemizde pek rastlamadım.

Bu sensörlerin ikililerinden alıp işi garantiye almak lazım. Optik ve mıknatıslı birbirini kontrol ediyor. Her ikisinin de arıza yapabileceği durumlar var.

Ben Raspberry Pi ile sensörlerimi kendim seçip yazılımımı yazmıştım. Mesela, tamamlama pompası sesliydi, geceleri çalışmamaya göre ayarlamıştım. Birkaç dakika çalıştıktan sonra sensör hatası olabilir diye kendisini kapatıp bana e-mail gönderiyordu. Eski günler...
Yanıtınız ve ilginiz için teşekkürler =))

Ancak mevcut sumpımda maalesef tek konumlandırma yapabileceğim yer kafa motorunun olduğu bölme. Diğer tüm bölmelerde ve ana tankta su seviyesi sabit. Eğer su seviye şamandıraları ve sensörleri benim belirttiğim gibi çalışmıyorsa aklıma kafa motorunun çıkışına 20 lik upvc checkvalve koymak geldi. Bu kafa motorunun yapacağı sifonlamayı engelleyecek ama taşırma kutusundan dönecek fazla suya bir çözümüm yok. Bu halde dahi su seviyesi, su tamamlama şamandırasının üstüne çıkabilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar