Keşfet

Su tamamlama ve dalga simülasyon

esesus

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Herkese merhaba,

Aşağıda resmi bulunan ürün ile otomatik su tamamlama yaptım.

Şu şekilde röle saati ve su tamamlamada bulunan motor 12v ile çalışıyor. Adaptörden ikisini çalıştıracak şekilde kablo bağladım. Motoru röle saatine bağladım ve günlük ortalama 4 lt kaybolan su için 12 saatte bir 2 lt dolduracak şekilde ayarladım. Şamandıra takıldı vs derdi olmadan günde iki sefer çalışıyor. 

Aynı şekilde elimdeki Tunze 6015 olan dalga motoru 220v ile çalışmakta bunuda dur kalk yapacak şekilde bağladım ama rölenin 3-4 saniyede bir açılıp kapanması rahatsızlık verdiğinden dalga motorunda kullanmıyorum. Fakat zaman saatini oda dışında bir yerden bağlanması bu sorunu ortadan kaldırabilir.

Zamanlama istediğiniz gibi 0,1sn ili 999 dakika arasında yapılabiliyor.

Aydınlatmada da veya başka cihazlarda da kullanılabilir. Ps geçiktirici vs her şey yapılabilir.

Cihaz 2-3 dolar arası bir şey farklı modelleri mevcut hepsi aynı görevi görüyor.

220 volt bağlantı ve resmi aşağıda

Ekli dosyayı görüntüle 46246

Moderatör tarafında düzenlendi:
İbrahim kardeşim güzel bir sistem ama ufak bir ayrıntıyı es geçmişsin.Şuan buharlaşan su 4 lt fakat bu kışa doğru zamanla azalacak fakat senin su ekleme süren azalmayacak.Bu sebeple sürekli su seviyen yükselecek.Bu ufak ufak olduğu için fark etmeyeceksin.Birgün bir bakmışsın sump veya ps taşmış.

Sistem güzel fakat motor üzerindeki kabloya 1 adet seviye şamandrası tak.Bu şekilde su az buharlaştığında çok su ekleme yapmak istediğinde şamandra sistemi kapatmış olacak.

İbrahim hocam merhaba,

Zaten yaz ayı için bu ayarda tutuyorum. Kış aylarında zamanlamayı biraz daha düşürerek tanka eklenen suyu azaltacağım. Zaten oda içindeki sıcaklık yaz kış 7-8 derece gibi oynama yapıyor. Kışın azalan su miktarına göre zamanlamayı değiştirmek bir kaç saniye alıyor. Zaten tanklar sürekli göz önünde taşması imkansız PS temizliği falan artı sumpta alt ve üst seviyeler işaretli zaten en fazla bir hafta on gün uzaklaşıyorum bu sürede de bir şey olacağını zannetmiyorum.

Röle eklenti kısmına yada motor kısmına söylediğin gibi bir şamandıra eklenirse aslında mantıklı ama şamandıralar takılma yapıyor anlayamadım bu yüzden şamandıraları iptal edip bu sistemi kurdum.

Yinede önerin için teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kullandığın motorun resmini atar mısın?

Aynı durum bende de oluyordu.Şamandralar takılıyordu.Daha önce defalarca kişiye bu şekil su ekleme yaptım fakat kimse şikayet etmemişti. Kafama takıldı durum.7-8 farklı kişiden şamandra aldım.Hepsi zamanla takılma yaptı.Adaptörü değiştirdim yine yaptı.Sonra motor aklıma geldi.Ucuz diye bende bu motordan alıyordum.Motoru değiştirince takılma yapmadığını fark ettim.Sebep nedir bilmiyorum ama bu model motorda takılma yapıyor tüm şamandralar.

25 tl civarı olan jt180 diye bir model var onu kullanıyorum ben.

Durum garip fakat ne yazık ki durum bu.Şuan elimde onlarca şamandra var.Sorun şamandrada değilmiş.

Hocam bu süper oldu deneyim olmazsa bende de 4 tane şamandra var deli oldum. Takılıyor sürekli bende şamandradan diye kenara attım hepsini bu cihazı almıştım.

Bu motor brusless yani yeni nesil mıknatıslı motorlardan kuvvetli bir motor diğerine baktım oda aynı ama ucuzdur vardır bir illeti pahalıdır vardır hikmeti diye boşuna dememişler  :)

Teşekkürler

Benim tecrübem bu.Daha sorun %100 bu diyemem.Tekrar denemeler yapmaya zamanım olmadı.Senin zamanın varsa 12v ile çalışan bir cihaza şamandrayı bağlayıp dene bakalım ne çıkacak?

Olabilir şimdi ilk olarak senin söylediğin gibi tek bir şamandrayı bu sisteme bağlayacağım bakalım sonuç ne olacak

Sonuç değişmez çünkü motor aynı motor. 12v lik adaptör ve şerit ledd var ise bunda dene veya 12v lik fan var ise fanda dene.Bakalım şamandralar takılacak mı?

Şamandıra takılması ve PS taşması çok kolay çözülebilecek 2 adet en büyük problem bu hobide.

Şamandıra takılması için aliexpress vb. de 10 tanesi shipping dahil çok ucuza satılan şamandıralar var, onlardan alın ve ayda bir kere mutlaka değiştirin. Değiştirmeyi ihmal etmeyin çünkü elektronik olarak çok çabuk bozulan basit sensörler bunlar. Bozulmasalar bile üstü yosun ve kireç tutup ağırlaşıyor ve aşağı iniyor, böylece motor sürekli su basıyor ve taşma oluyor. Motor olarak da 500lt ATMAN alın Türkiye'den, zaten max. 30 TL falan. aliexpress vb. sitelerdeki motorlar çok kötü, çabuk bozuluyorlar ve güçleri çok az, su tamamlamanın dibindeki suyu basamıyor çoğu. ATMAN'ın emişi alttan yapan motorları var akvaryumcularda, onlardan alın; böylece tatlı su tamamlama tankındaki sınırlı miktardaki suyu hemen hemen son damlasına kadar basabilirsiniz.

PS taşması için de yine aynı şamandıraların ters yöne çalışan uzun saplı çelik olanları var, onlardan alıp PS toplama kabı üst kapağındaki hava çıkış deliklerine vb. monte edin.

Aliexpresten alacağınız şamandıraların kalitesini bilmem ama şamandıra dediğiniz şey doğru kullanılırsa kolay kolay bozulmaz. Zira piyasada yerli yabancı birçok su eklemede ve skimmerlar da kullanılan şamandıralar var. Şamandıra dediğiniz malzemenin içinde kıl kadar iki tel mevcut. hareket eden kısımda ise mıknatıs. Bu mıknatıs aşağı hareket ettiğinde bu iki teli birbirine deydiriyor ve devreyi tamamlıyor. Yada tam tersi oluyor. Üzerinden yüksek akım geçirirseniz oluşan arktan dolayı teller birbirine yapışıp kalıyor. Tavsiyem şamandıraya röle bağlamanız ve motoru röle ile kontrol etmeniz. Bu sayede göreceksiniz şamandıranızda takılma falan olmayacaktır.

Merhaba,

Benim anladığım bu aldığımız motorlar güçlü mıknatıs ile çalıştığından takılma yapıyor olabilir. içerisinde neodmium mıknatıs var diğer geleneksel motorlarda kömür mıknatıs olduğundan takılma yapmıyor olabilir. Söylediğiniz gibi şamandıra mantığı basit bir şey aslında neyseki şimdilik sıkıntım yok ama deneme ile çözmek istiyorum. Üretim yapılan ürünler bir çok deneme sonrası piyasaya sürüldüğünden bu tip sıkıntılar giderilerek imal ediliyor, en doğrusu düzgün bir markanın ürününü almak daha mantıklı geliyor. Aksi halde kendim yaptığımda ucuza mal oluyor fakat riskler çok fazla artı bir kaç deneme sonrası zaten normal bir su tamamlama parası harcanmış oluyor.

3 senedir ayni şamandrayi kullaniyorum daha 1 kere takilmadi masallah, akim fazla gectigi icin olabilir

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

En üstteki devre kargo süresi ne kadar sürdü ve zamanlamaları doğru çalışıyor mu memnun musunuz biraz bilgi verir misiniz?

Merhaba, 

Kargo sürelerini hiç hatırlamıyorum o kadar çok ürün aldım ki parça parça geliyorlar. Bazıları 20 günde bazıları 70 günde geldiği oldu. Ama hepsi geldi eksik yada sıkıntılı bir durum olmadı.

Zamanlama bir sıkıntı göremedim şimdilik gayet iyi çalışıyor. 20 gündür sorunda yaşamadım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar