Keşfet

SU TAMAMLAMA

newreefer

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Herkese iyi hobiler.Su tamamlama sisteminin nasıl çalıştığını tam olarak kavrayamadım,ro cihazına bağlanması gerekiyormuş sanırsam,odamdan ro cihazına kadar nasıl bir bağlantı kurmam gerekir ? Bilen kişiler yardımcı olabilirmi..

Ro ya baglamanı kim söyledi?

sump ına yada başka bir saklama kabına ro dan aldıgın su ile su tamamlamayı yapabilirsin. direk ro ya kadar bir baglantı yapmana gerek yok.

diy yapan arkadaşların başlıklarını incelersen konuyu daha iyi anlayacaksın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ro kaynağına bağlamak olası takılma durumlarında da risk oluşturur zaten mekanik bir sistem var nihayetinde 10 litrelik damacanayi örneğin komple bassa bile taşmaz iken o sistemin takılması sorun olur. Cok cok büyük tanklarda belkı tercih edilir ama o kadar uzun bir su kablosu zaten herkesin basına bela olur. Oyle yapan hiç gormedim henüz :)  

Bu bilgiyide yabancı forumdan çıkarmıştım.İngilizcemin yettiği kadarıyla makelelerini okumaya çalışmıştımda demekki baya yanlış anlamışım  :D  Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir tatlı su tankına ve su tamamlama sistemine ihtiyacınız var. Su tankı işe yaramaz akvaryum, damacana, eski sump, bidon, kova vs. olabilir.

Sistem için 3 alternatif mevcut. 

1. Hazır aalbilirsiniz.
  2. Topoff switch ile kendiniz yapabilirsiniz.
  3. Sıvı seviye kontrol rölesi ile kendiniz yapabilirsiniz.
Ben 3. yöntemi kullanıyorum 2.yöntemi de denedim memnun kalmadım. 

Sıvı seviye kontrol rölesine aşağıdaki bağlantıdan bakabilirsiniz. 2 adet prob, röle, 1 adet motor, hortum vs ile gayet kolay yapılabiliyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar