Keşfet

Su Taşırma dengesi

lifeme

Yeni Üye
Ad Soyad
Ercan
Arkadaşlar sump için; Tank: 60x30x30 (54 Litre) Sump: 50x30x30 (45 Litre)

3 cm çapında tamamen düz su taşıma borusu (120cm yükseklik)

1 cm çağında su geri dönüş - 1000L/H kafa motoru ile (120cm yükseklik)

bu denge, ölçü ve çap taşırma sistemi için uygun mudur? Önerileriniz nelerdir? 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu ölçü için alttan sump uygunsuz olur diye düşünüyorum. Hatta ölçüleriniz bana göre uygunsuz. Neden derseniz çok dar derim. Ve hacim de çok ufak. Ama eldeki imkanlar bu derseniz ve ille de alttan sump yapıp değerlendireceğim derseniz. 3 cm çap dediğiniz boru bizim 32 mm UPVC dediğimiz borudur ki bu hacimde aşırı fazla gelir, olmaz mı olur ama o binlik motor varken vanadan kıssanız dahi boru tam dolmaz ve ses yapar. İniş için 20 mm çıkış için 16mm uygun gibi gelir bana. Ama bu sadece benim düşüncem.

Çok da profesyonel olduğum söylenemez :)

Bu ölçü için alttan sump uygunsuz olur diye düşünüyorum. Hatta ölçüleriniz bana göre uygunsuz. Neden derseniz çok dar derim. Ve hacim de çok ufak. Ama eldeki imkanlar bu derseniz ve ille de alttan sump yapıp değerlendireceğim derseniz. 3 cm çap dediğiniz boru bizim 32 mm UPVC dediğimiz borudur ki bu hacimde aşırı fazla gelir, olmaz mı olur ama o binlik motor varken vanadan kıssanız dahi boru tam dolmaz ve ses yapar. İniş için 20 mm çıkış için 16mm uygun gibi gelir bana. Ama bu sadece benim düşüncem.

Çok da profesyonel olduğum söylenemez :)
Teşekkür ederim. Sump ölçüsü de 50x30x30 taşımada şeffaf pleksi boru kullanacağım. 

20mm çap iniş ve 16mm çap çıkış için 1000L/H motor dengesi uygun mudur herkese soralım üstat o zaman. 

Teşekkür ederim. Sump ölçüsü de 50x30x30 taşımada şeffaf pleksi boru kullanacağım. 

20mm çap iniş ve 16mm çap çıkış için 1000L/H motor dengesi uygun mudur herkese soralım üstat o zaman. 
Upvc borunun şeffaf olanıyla daha karşılaşmadım. Varsa kullanabilirsiniz ama ille de şeffaf olacak diye uygun olmayan bi malzeme kullanmayın derim. Bu konuda canlılarını kaybedenler oldu. Plastik suya salınım yapıp canlılar patır patır dökülüyor. UPVC borudan şaşmayın derim. 

Upvc borunun şeffaf olanıyla daha karşılaşmadım. Varsa kullanabilirsiniz ama ille de şeffaf olacak diye uygun olmayan bi malzeme kullanmayın derim. Bu konuda canlılarını kaybedenler oldu. Plastik suya salınım yapıp canlılar patır patır dökülüyor. UPVC borudan şaşmayın derim. 
Yoo hayır. Birçok sump ve akvaryum sisteminde kullanılan pleksi (akrilik olarakta bilinir) boru kullanacağım sadece. Herhangi bir zararı yada extra bir eksisi yok. Tabii PVC boru da kullanılabilir. Tek sorun su taşırma ve geri basma arasında ki ölçü dengesi, matematik. 

kafa motorundan yukarı çıkışın en az iki katı iniş olsun

Nedenini videoyu izleyince görebilirsiniz

Moderatör tarafında düzenlendi:
4 saat önce, Erc@n said:

kafa motorundan yukarı çıkışın en az iki katı iniş olsun

Nedenini videoyu izleyince görebilirsiniz

Çok teşekkür ederim. O zaman nihai karar sanırım; 

5cm iniş 
2cm çıkış 

çok daha uygun olacaktır?

Merhaba, pleksi borudan yapma amacınız nedir? Özel bir sebebi var mı?

Merhaba, extra bir amacı yok aslında. Sadece şeffaf olduğu için daha estetik duruyor. Düzenli temizlenmesi şart tabii yoksa yosun daha kötü bir görüntü sağlar. 

Bu tarzdaki videolar cok hosuma gidiyor arada girip altyazi ile anlayarak seyretmeye calisiyorum

bazi kisilerin blogpost a koydugu youtube videolari var bulup takip etmeye calisiyorum

youtube bazen egiticide olabiliyor...

Konu görüntüleyen kullanıcılar