Keşfet

Su tds

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Ro lu su dolduruyorum tatli su bolmesine 0 yada 1 en fazla 2 tds var fakat sumpta oldugundan buharlasan suyla yada durmasindan mi bilemedim ama yuksek ihtimal verdiğim su buharindan tds yukseliyor 9 a kadar ciktigini gordum hele ki yaz geldiginde bunun kötü yonde bir etkisi olur mu ? 

Ro lu su dolduruyorum tatli su bolmesine 0 yada 1 en fazla 2 tds var fakat sumpta oldugundan buharlasan suyla yada durmasindan mi bilemedim ama yuksek ihtimal verdiğim su buharindan tds yukseliyor 9 a kadar ciktigini gordum hele ki yaz geldiginde bunun kötü yonde bir etkisi olur mu ? 
su tamamlamaya tuz vs.. bulaşmış olabilir mi? Muhtemelen budur yoksa tds kapta değişmez

Yok bulasmiyor cunku her birtiginde temizleyip guzelce oyle tekrar dolduruyorum.30cm ye yakin zaten sump motorunun oldugu kisimla fark war arasinda sicrama olasiligi bile yok ama çozemedim gitti.

birşeyler bulaşıyor olmalı, daha önce denemesini yaptım damacana bekleyen suyu da ölçtüm 1 hafta sonra, haznede bekleyeni de, tds değişmiyor..

Su tamamlama unıtesinde mini bir kafa motoru koymanızı ve sürekli calısmasını tavsıye ederım 0 ppm de girilen su bekledıgı ve ısı ıle reaksıyona gırdıgınden oturu normaldır 

Bu durum gayet normal 

hicbir zaman arıtılan 0 tds su beklemeye başladıkça tds değerini 0 olarak koruyamaz 

sump içinde de  aynı durum söz konusu bir buharlaşma var sonuçta toz var vs.. iletkenlik havada ki tozdan bile etkilenir ki keza su tamamlama tankı sump la aynı yerde 

bu değer 2-3 gibi değerlerde ise zaten bir sorun oluşturmaz  

Tesekkurler .hem ustunu kapatiyim hemde kafa motoru koyuym .su bozulyr sanrm beklmkten 

farklı yorumlar gelince tekrar gittim ölçtüm, arıtma çıkışım 2tds, 1 haftalık hazne de 2tds, benim tds metrede mi sorun var acaba :s

birde madem haznede beklediği yerde 8-10 tds ölçülüyor neden biz sıfır olacak diye habire silikat değişiyoruz?

farklı yorumlar gelince tekrar gittim ölçtüm, arıtma çıkışım 2tds, 1 haftalık hazne de 2tds, benim tds metrede mi sorun var acaba :s

birde madem haznede beklediği yerde 8-10 tds ölçülüyor neden biz sıfır olacak diye habire silikat değişiyoruz?
Çesme suyunu ölç daha once olctuysen karsilastir sonuclari calisp calsmadigina bakarsin ...zatek(zafer)beyin bu konuya bakarsa dogru bilgi verir .ama aritmayla temizledigimiz suyun tds si sonradan yukselse sorun olur mu ? 

çeşme suyu 150 civarı çıkıyordu hala öle, içme suyu 50 civarı çıkıyordu o da hala öle, arıtma 0-1-2 o da tutuyor ama kapta bir değişiklik yok..

Aleti zaten zafer beyden almıştım, o diyorsa vardır bir bildiği diyorum ama madem kapta bu tds değişiyor neden biz tds 1 olsa bile silikat değiştirmeye çalışıyoruz? :)  zaten kapta 8-10 artıyorsa?

şÖYLEKİ:     TDS :Toplam Çözünmüş Katı Madde” olarak ta anlaşılan TDS, suların mineral ve iyon zenginliğini gösteren önemli parametrelerden bir tanesidir.

tds cihazında ki sonuç ro çıkışında ki  organik ve inorganik maddelerin çözünme oranını gösteri bize, düşünsenize musluğumuzdan akan suyun içinde neler var:  çeşitli elementler , özellikle ağır metaller, fosfat vs.. bunların birleşimi suda ki tds oranını ortaya çıkarıyor.Burada ki farkındalık şudur bunlardan arındırdığımız temizlediğimiz silikat filtreden de geçirip (anyonik ve katyonik) son filtre işleminden sonra (0) tds aldığımız su beklemek suretiyle 2 tds 3 tds oldu, şimdi buradaki 3-2 tds lik oranın içinde neler var ?

toz var sıcaklığın vermiş olduğu şeyler var durgun suyun vermiş olduğu bir reaksiyon var yani aslında biz elimizden geldiği kadar suyu arındırdık arındırdığımız suya sonradan ufak tefek şeyler girdi ve tds değeri biraz yükseldi o yüzde de yukarıda yazdığım gibi bu bir sorun değildir 

yani burada ki amaç çıkışı sıfırlamak.Sonradan beklemek suretiyle tds yükseltecek maddelere oranla daha kötü ve zararlı maddeleri ilk başta yok etmek 

keyifli hobiler

saygılarımla

9

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tam olarak anlatmak istedigim buydu tercuman oldunuz ?birde tam bilgim yoktu ama tahminen sizin dediginiz gibi dusunmustum fakat genede ögrenmek istedim o kadar farkli seylerden farkli sonuclarla karsilastim belki boyle sonucla bir yaşanmişlik wardir dusuncesi ile konuyu actim .bilmeyenlerede klavuzluk eder .yok yere surekli bitmeden su degistirmek zorunda kalmazlar ???

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri