Keşfet

Su yönlendirme aparatı ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
İyi akşamlar. Akvaryum kurulumunu yaptım fakat kum sanırım biraz ince. Bir markanın canlı argoniti. Dalga motoru hiç Yok. Bazı noktada sanırım Kaya dizaynından dolayı, kafa motoru su basarken karsi cama vurup arka yerdeki kumu kaldırıyor. Bunu istediğim yöne yonlendireniyorum. Normal Çeşme hortumu çıkış boyu plastik parça var ekteki fotodaki ürün gibi suya Yön verebileceğim birşey nerden bulurum acaba tesekkurler. 

Ekli dosyayı görüntüle 41806

Ekli dosyayı görüntüle 41807

Ekli dosyayı görüntüle 41808

İyi akşamlar. Akvaryum kurulumunu yaptım fakat kum sanırım biraz ince. Bir markanın canlı argoniti. Dalga motoru hiç Yok. Bazı noktada sanırım Kaya dizaynından dolayı, kafa motoru su basarken karsi cama vurup arka yerdeki kumu kaldırıyor. Bunu istediğim yöne yonlendireniyorum. Normal Çeşme hortumu çıkış boyu plastik parça var ekteki fotodaki ürün gibi suya Yön verebileceğim birşey nerden bulurum acaba tesekkurler. 
Ekli dosyayı görüntüle 41806
Ekli dosyayı görüntüle 41807
Ekli dosyayı görüntüle 41808
İstanbuldaysanız Karaköy perşembe pazarında var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ne yazıkki ankaradayim. Bana ulaştıracak birisi olsa aslında cok sevinirim. Bilen varmi başka satan biryer internet sitesi olur Ankara'da bir yer olur. ? 

cok teşekkür ederim özelden attım bilgilerimi.  :party2:

Rica ederım 

Zafer bey iyilik meleği Allah ondan razı olsun, hobici dostudur.
Yalnız size tavsiyem bu parçayı kullanmamanızdır. Bu parça yanlış hatırlamıyorsam ya 16 ya 25 mm. Size bir de içten dişli adaptör gerekecek. Bu zımbırtının içi daha da dar. Siz kaçlık bir kafa motoru kullanıyorsunuz bilmiyorum ama kumu kaldırdığına göre biraz gibi güçlü. Dc motor olsa kısarsınız sizinki muhtemelen ac motor ve mekanik kısma yapılabilir ama önermem, motoru ve tesisatı zorlar. Demem o ki aynı şekilde o zımbırtıda muhtemelen motorunuzu zorlayacak ve boru tesisatınızda gereksiz basınç artıracaktır. Tavsiyem boru çapınıza uygun T ek alarak dönüşü 2 ayrı yerden vermenizdir. Böylelikle basınç sağlıklı şekilde düşecektir. Ve ayrıca akvaryumda daha homojen bi karışım olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bahsettiğiniz hortum bahçe sulama hortumu anladığım kadarıyla. Benim sistemimde aynı. Bahçe sulama hortumunu biraz zorlayınca yarım parmak pvc boru giriyor. İşlem çok basit. Biraz zorlayarak küçük parça bir pvc boru takıyorsunuz. Bu borunun ucuna da bir tane L pvc takıyorsunuz. Çakmakla ısıtıp istediğiniz yönde yapıştırırsınız.

Konu görüntüleyen kullanıcılar