Keşfet

Suda Dolanan Beyaz Tozlar

sinantek

Yeni Üye
Ad Soyad
sinan tek
Selam,

Akvaryumu kuralı 1 ayı geçti. 

Caribsea Special Grade Kum, Caribsea ölü kaya kullandım.  Henüz hiçbir canlı eklemedim. Akvaryum 100 litre, tunze 9001 kullanıyorum.

Her hafta biodigest ve bioptim attım.

Tuzumu instant ocean'dı fakat dün reef crystal'a geçtim.

Hafif kayaların da dizaynını değiştirdim ve camları temizledikten sonra, %10 su değişimi yaptım ve bu andan itibaren suda beyaz tozlar gezinmeye başladı, pamuk gibi ince tozlar ve sayıları oldukça da fazla. 

24 saat oldu fakat tozlarda herhangi bir azalma yok. bu tozlardan nasıl kurtulurum?

Teşekkürler

dizayn değişimi su değişimi cam silmek filan derken kayalar üzerindeki kum üzerindeki camlardaki tortuları kaldırmışsınızdır diye düşünüyorum buda normal birkaç güne geçer sump ın iniş yerine elyaf  koyar veya çorap takarsanız süreç hızlanmış tortular daha çabuk yok olmuş olur.

Selam,

Akvaryumu kuralı 1 ayı geçti. 

Caribsea Special Grade Kum, Caribsea ölü kaya kullandım.  Henüz hiçbir canlı eklemedim. Akvaryum 100 litre, tunze 9001 kullanıyorum.

Her hafta biodigest ve bioptim attım.

Tuzumu instant ocean'dı fakat dün reef crystal'a geçtim.

Hafif kayaların da dizaynını değiştirdim ve camları temizledikten sonra, %10 su değişimi yaptım ve bu andan itibaren suda beyaz tozlar gezinmeye başladı, pamuk gibi ince tozlar ve sayıları oldukça da fazla. 

24 saat oldu fakat tozlarda herhangi bir azalma yok. bu tozlardan nasıl kurtulurum?

Teşekkürler
Gökhan arkadaşımın söylediğine katılıyorum ancak bahsettiğiniz süre de podların oluşması için yeterli bir süre. Kayaların içinde oluşan podları meydana çıkarmış olabilirsiniz. Bunlar geçici podlardır. Suyu ve camları kaplarlar ve toz görüntüsü verirler. Geçici bir durumdur. Döngünün olduğuna işaretttir. Kesinlikle dokunmamanız gerekir. Ancak dediğim bunlar pod ise. İki seçenek var onlar da toz ve pod. İkisi de beklenmesi gereken bir durum.

Yorumlarınız için teşekkürler,

Ben reef crystals tuz yapmış olabilir diye düşünüyordum, yabancı forumlarda reef crsytals ile ilgili bu tarz bazı şikayetler okumuştum, instant ocean kullanırken kristal berraklık vardı suyumda.

Umarım sizlerin dediği gibidir, 3-4 gün daha bekleyip sonucu yazacağım.

Kesinlikle doğru düşünüyorsunuz son 2 kovadır reef crystal tuz kullanıyorum yeni akvaryumu mu da aynı tuzla kurdum bende de aynı problem var iyi eriyor ama zaman içinde böyle uçuşan cisimcikler ortaya çıkıyor redsea nin marine tuzunu kullanıyordum eskiden ca ve mg oranı düşük diye bu tuza geçmiştim ama onun verdiği kristal berraklık bu tuzda yok malesef.

3 senedir reeflowers caledonia tuz kullaniyorum başka bir tuza yönelmem için herhangibi bir sebeb sunmadı bana gayet memnunum hem digerlerine görede ucuz deneyin bence

Bitince denemek istediğim bi sizin tuzunuz var ya da red sea nin coral ini düşünüyorum bende Gökhan Bey erimesi ve değerlerinin iyi olduğunu okudum bir çok yerde.

Siz bilirsiniz tabiki ben baska tuz kullanmadigim icin degerlendirmede bulunamicam baska tuzlar hakkinda :)  ama baska tuzlar kullanmamamin sebebi de reeflowers kullanmam :)   berraklik olsun su degerleri olsun hepsi stabil guzel şuan tankimi izlerken baliklar ucuyor gibi tankta su yok gibi :D  

Tozların çoğu geçti, (tek tük hala var) fakat başka sebepten mi tuzdan mı tam bilemiyorum ama instant ocean kullanırkenki berraklık yok gibi geliyor bana.

Ben de ca ve mg seviyeleri için bu tuza geçiş yaptım.

Tozların çoğu geçti, (tek tük hala var) fakat başka sebepten mi tuzdan mı tam bilemiyorum ama instant ocean kullanırkenki berraklık yok gibi geliyor bana.

Ben de ca ve mg seviyeleri için bu tuza geçiş yaptım.
Ca 450 lerde mg 1380 lerde reefflowers tuz da

Kaya dizaynı değiştirmekten olur bence. Ben de sizin gibi 2 tuzu arka arkaya kullandım. Fakat ikisinde berraklık farkı göremedim. Zaten bi su değişimiyle azıcık , tuzda bile sorun olsa gözle bariz gözükecek kadar bir bulanma olmaz bence. 

Berk bir bulanıklıktan ziyade kardeşim partiküller uçuşuyor şeklinde tarif edeyim hani filtre çorap kullanınca gececekmiş gibi ama tabi tüüm su kaç günde sumpa inecekte filtrede tutulacak izliyoruz öyle sabahtan aksama kadar ucusan cisimcikleri,bulanıklık bende clarkii çiftimin ve naso mun kumu kuyruğula eşelemesinden oluyor göz gözü görmüyor tank ama 15 dakka sonra hiç olmamış gibi çökeliyor ama bu uçuşan cisimciklerin yok olduğunu hiç görmedim bilmiyorum tarif edebildim mi gözünüzün önüne geldimi durum.

Slm ,

Problem nedeni bence de reef cristal tuz.. 1 senedir aquaforest / reef salt kullniodum  2 ay once degistirdim reef cristali deniim dedim .. mg ca degerlerim ciddi sekilde dustu kh az dusus oldu, parcaciklar dewamli ucusur halde takiliyorum.. yeniden aquaforesta dondum kisacasi.. tuzunuzu degistirin acizane tavsiyem..:)

Konu görüntüleyen kullanıcılar