Keşfet

SUDAKİ BULANIKLIĞIN NEDENİ ?...

Ozanka72

Yeni Üye
Ad Soyad
Ozan
Arkadaşlar aranızda çok yeniyim o yüzden neyin dogru neyin yanlış oldugunu ögrenebilmem için tecrübeli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var.

140 litre bir tankım ve 60 litre de sumpım var. Sumpta Curve 5 ve Eheim 2000 kafa motoru var. Çift borulu bir sistemle aşağıya iniyor su..

Tankta da Fluval dalga CP 3 dalga motoru var.

Borular sumptaki sudan 1.5 cm yukarıda.

Bugün ikinci gün sonu ve su da bir bulanıklık var.. 

Size sorum şu ; bu bulanıklık zamanla geçer mi,ya da neden kaynaklanabilir UV filtre almalımıyım onun bu duruma olumlu bir katkısı varmıdır ?

suyun debisi de buna neden olur mu, ya da kumun oturmamasımıdır neden bilemedim..

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 42048

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun kurulum çok yenı anladım kadarıyla zamanla geçer uv gerekyok sımdı bırde resım koyarsan dah fazla yardımcı olunur ustadlarda saygılar 

Evet cok yeni bugün ikinci gün dediğim gibi..

Şimdi paylaştım bir resim,cok teşekkür ederim ilginize sagolun

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok güzel olmuş elinize sağlık sabırla bekleyın su berraklaşır diatomdan sonra temizlik ekibi girerek devam ins uzun soluklu olur

Tamam içimi rahalattınız sağolun bekleyeyim dediğiniz gibi..

Çok teşekkür ederim ayrıca sağolun..

Elyaf kullanın ilk kurulumdaki bulanıklığa etkisi olacaktır. Ama elyafı sık sık değiştirin.

Zaman içinde gelişimi yazarsanız hem konuyu güncel tutarsınız hem sıkıntı olursa yardımımız bir noktada dokunabilirse ne ala.

Eğer bulanıklık hala geçmediyse ben aktif karbon kullandım aşırı faydası oldu size de 100-150 gr aktif karbon yeterli gelecektir. 

eski akvaryumumdan kalma bir şelale filtre vardı onu kullandum su şu an gayet berraklaştı. Ama aktif karbonu da deneyecegim teşekkür ederim..

Konu görüntüleyen kullanıcılar