Keşfet

Sudaki bulanıklık

ogeday_ylz

Yeni Üye
Ad Soyad
OGEDAY
37ac74c10609a67e556efb155d730e3d.jpg

b966ffa4e946ea86fcb27f15b986cdc3.jpg

996e71653cdcf0b5a3c8739296b47e96.jpg

24c572f30957801a1a3838786ce09f59.jpg

Arkadaşlar akvaryumu kuralı 2 hafta oldu. Ancak bulanıklık gitmedi. Suya biodigest 2 adet startup ve 3 adet bioptim kırdım. Skimmer curve 7 ve her akşam eve geldiğimde en kuru da çalıştırdığım halde taşmış olarak buluyorum. Sizce bu bulanıklık kumdan mı yoksa bakteri patlaması mı söz konusu ne yapabilirim ?

Eski tankımdan aldığım bir damacana su ile değişim yaptım eski tankımdan oturmuş kaya ilavesi yaptım dursoya elyaf ekledi ama nafile sizce ne yapabilirim?

Sent my iPhone using Tapatalk

Bakteri patlaması bendede olmuştu varsa uv filtre bağla biraz abartmışsın amonyak testi yapsana sonuc ne

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bakteri patlaması bendede olmuştu varsa uv filtre bağla biraz abartmışsın amonyak testi yapsana sonuc ne

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emre hocam uv filte kesin çözüm olursa alayım. Amonyak testim yoktu yapamadım. Uv li iç filtreler var 8- 9 w uv ye sahip onlar iş görürmü? Akvaryum 80x80x55h cm 

Karbon bağla...

Sent my iPhone using Tapatalk

merhablar ,

suda ki bulanıklık sis gibi ise yani suyun içine sis makinesi bağlanmış gibi diyelim muhtemel bakteri patlamasıdır.

bulanıklık suyun geneline dağılıyor ve koku varsa amonyak diyebilirim ama bu kadar bakteri kültürüne de amonyak oluşması normal değil

İlker beyin dediği gibi aktif karbon bağlayın 

Merhabalar..Canlı kayalar orta öbekte sanırım.

Sonradan ölü kaya eklenmiş ve ıyı yıkanmayıp konmuşsa bu problem olur.

1 Ölü kayaları ıyı bır şekılde kaynatmanızı öneririm.

2 kaynattıktan sonra bir buyuk kaba veya kovaya  kaya tuzu ve su koyun içine bır adet dalga motoru koyarak çalıştırın.daha sonra kayaları bu kaba yerleştirin.1 gun sonra çıkan pisliği göreceksınız.bu işlemi 2-3 defa uygulamanızda fayda var.

3 en son tekrar kayalarınızı kaynatıp osmos suyu altında durulayın.

Bu işlemlerden sonra kayaları koyabilirsiniz.Tanktakı esas canlı kayalar için bır kovaya 1025 oranın da tuzlu su hazırlayıp oraya alın.bol oksıjenle destekleyın.

Mevcut tanktakı suyu atmanızı tavsıye ederım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar